Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Flurkmarksfonden

Du som bor i Umeå lands- eller Tavelsjö församling eller tillhör EFS-kretsen där kan söka medel för att delta i konfirmationsläger, retreater, utbildning etc.

Kriterier för att ansöka om medel ur Flurkmarksfonden

• Den sökande skall vara skriven inom Umeå landsförsamling eller Tavelsjö församling eller tillhöra en Salt-förening eller en EFS-förening i nämnda församlingar.
  • Den sökande skall ha en kostnad för aktiviteten man söker bidrag för och inte erhålla ersättning från annan bidragsgivare för samma aktivitet. Kostnaden skall verifieras vid ansökningstillfället och bifogas ansökan.
  • Den sökande kan bara få bidrag en gång per år för samma typ av aktivitet.

Bidrag kan sökas för följande aktiviteter och med följande belopp

1. För kristna ungdomsläger beviljas bidrag med upp till 1000 kronor per läger och deltagare.
  2. För konfirmationsläger som anordnas av EFS i Västerbotten eller Svenska kyrkan beviljas bidrag med 50% av egeninsatsen upp till 2000 kronor.
  3. För retreat för vuxna i kristen regi beviljas bidrag med upp till 2000 kronor per retreat och deltagare.
  4. För utbildning för volontärarbete inom EFS i Västerbotten och Svenska kyrkan beviljas bidrag med upp till 2000 kronor per utbildning och person.
  5. För material till kristen barn-/ungdomsverksamhet inom EFS i Västerbotten eller Svenska kyrkans regi beviljas bidrag med upp till 5000 kronor per enhet.
  6. Till medel för att bedriva evangelisation inom Umeå lands- och Tavelsjö församlingars geografiska område beviljas bidrag med upp till 2000 kronor per enhet.

Ansökan

Ansökan om bidrag kan göras löpande under året och utbetalning sker efter godkännande av kyrkoherden.

Ansökningsblankett finns här(pdf), eller kan beställas från adressen nedan.

Ansökan med bilagor skickas till:
Umeå pastorat
Att: Anneli Brage