Utländska mynt
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Ekonomisk rådgivning

Alla människor kan ha bekymmer med sin ekonomi någon gång i livet. Därför finns vi här.

Samhället blir mer och mer komplicerat och det kan göra det svårt att veta vart man vänder sig, för att få reda på vilka bidrag som finns att söka och vilket stöd man har rätt att få från staten eller kommunen.

Är man dessutom redan sjuk eller utmattad på grund av sjukdom eller en övermäktig livssituation så blir det ännu svårare att ha kontroll på sin ekonomi.

Känner du igen dig och skulle vilja ha någon att fråga och prata med? Välkommen hit!

Vi går tillsammans igenom dina rättigheter och vilket sorts stöd du kan ansöka om. Vi kan också hjälpa dig i kontakten med olika myndigheter genom att exempelvis följa med på olika möten.

Vi samarbetar med olika myndigheter och andra organisationer i samhället och är ett komplement till deras stöd. Om samhällets resurser är uttömda kan vi bidra med ett mindre stöd vid tillfällig ekonomisk brist.

Gör så här:

1. Ring vår telefonmottagning på nummer 090-200 26 97.
    Telefontid: måndagar kl. 9.00–10.00 och onsdagar kl. 13.00–14.00. Vi går igenom din situation via telefonen och ser vad vi kan tänkas hjälpa till med.
  2. Ibland räcker det med ett telefonsamtal. Annars bokar vi in dig till ett möte på mottagningen. Där kan vi i lugn och ro gå igenom din situation och planera vad du behöver göra för att förbättra din ekonomi.
    Mottagningen finns i Församlingsgården öst på stan med ingång från Skolgatan 75, se karta längre ner på sidan.

Vi arbetar för att stärka dig som individ och ge dig verktyg att hitta en väg framåt.

Den ekonomiska rådgivningen har ett nära samarbete med församlingarnas övriga diakonala arbete.

I telefonmottagningen får du prata med:

Åse Lindegren

Diakon, Ersbodakyrkan

Carola Malmehed

Diakon, Mariakyrkan

Monica Lundgren

Diakonicentralen, Diakon, Pastoratskansliet

På mottagningen får du träffa:

Carina Sehlström

Döv- och teckenspråkig verksamhet, Diakoniassistent, Umeå stads församlingsgård