Foto: Lina Eriksson

Backens kapell

Backens kapell ligger väster om Backens kyrka, utanför bogårdsmuren. Kapellet används i första hand till begravningar.

Kapellet har plats för 75 personer på bänkar och vid behov ytterligare 20 personer på lösa stolar. Det går att boka samlingslokaler för minnesstund i Backens prästgård och paviljong.
OBS: På grund av corona-pandemin tar kapellet för närvarande endast in 15 personer, för att alla beökare ska kunna sitta med avstånd mellan varandra.

Kapellet hette tidigare ”Hoppets kapell” men våren 2007 beslöt kyrkorådet att ändra namnet till Backens kapell för att undvika förväxlingar med andra gravkapell i Umeå.

Öppettider: efter bokning

Klicka på bilden för att se en panoramabild inifrån Backens kapell. Du kan snurra runt i 360 grader och förstora bilden för att titta närmare.

I kapellet finns

• Orgel
  • Ljudanläggning med mikrofon och mygga, 3,5 mm ljudingång, USB-anslutning samt CD-spelare
  • Möjlighet att hyra bårtäcke vid begravningar, läs mer här >

• Kapellet är byggt i ett plan men med nivåskillnader inomhus.
  • Hiss och handräcken vid trappsteg inne i kapellet
  • Dörröppnare finns
  • Hörslinga finns
  • Handikappanpassad toalett finns
  • Handikapparkering finns inte i anslutning till byggnaden, men det finns möjlighet att köra fram bil/taxi till entrén
  • Busshållplats finns vid Backenskolan på Backenvägen

Hitta till Backens Kapell

Backens kyrkogård & kapell
Häradsvägen 20
Busshållplats Klockarvägen

E-post Backens kyrkogård
Telefon 090-200 25 75 (telefontid 9-11 och 14-15)

Koordinater
Latitud 63.830230
Longitud 20.171801
Klicka hör för att se en karta>

Boka tid och plats för begravning

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid: helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå