En mamma sitter på golvet och leker med sin bebis.

Öppen förskola och andra grupper

I kyrkan finns många mötesplatser för små och stora tillsammans. Öppna förskolor, babykaféer och sångstunder för dig som är hemma med barn. Det kostar inget att komma men stanna hemma om du eller ditt barn har sjukdoms/förkylningssymptom.

Mer info?

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive mötesplats.

Öppna förskolor med särskild inriktning

Öppna förskolan - TilLiten

Terminsstart 6 september. Tisdagar klockan 9-12. Har du ett litet barn 0-6 år med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? ​Då är öppna förskolan TilLiten en plats för ditt barn och dig.

Ett litet barn leker affär med en man.

Pappa & barn i centrum

Måndagar kl 9-12, drop-in, i Församlingsgården Öst på stan. Öppen förskola för pappor med barn. Terminsstart 29 augusti.

Öppna förskolor för alla

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babykafé i Backens prästgård

En träffpunkt för små och stora - för barn i alla åldrar med sina vuxna. Ingen anmälan, kom när det passar! Klicka på rubriken för mer info. OBS! Vecka 41, 11-13/10, är Babykaféet inställt pga personalutbildning. Nya öppettider fr o m v. 42: torsdagar kl 09:30-11:30 och 13:00-15:00. Tisdagar dessvärre stängt fr o m nu.

Några mammor sitter på golvet med sina bebisar.

Babysång Ålidhemskyrkan

Måndagar kl 9.30-11.00 för föräldrar och barn 3-12 månader. 6 träffar.

Ett litet barn kryper fram mot fröken som sitter i en ring på golvet och sjunger och spelar gitarr på Öppen förskola. Barnets mor ser på.

Bebiscafé i Tegs kyrka

Fika och mys till lågt pris! Tisdagar kl 10.00. Varmt välkomna!

Två barn sitter i ring på golvet och klappar händerna tillsammans med en ledare.

Liten och Stor i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 13.30. Välkomna till öppen förskola för både barn och vuxna!

Två barn samspelar vid en leksaks-kassaapparat.

Liten och stor i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 9–12. Vi sjunger, pysslar och fikar tillsammans.

Ett barn ler glatt i sin mammas famn. I bakgrunden syns andra vuxna och barn.

Öppen förskola i Innertavle missionshus

Torsdagar kl 9-11.30 - Drop-in!. För föräldrar och barn i åldrarna 0–5 år.

Öppen förskola i Ersbodakyrkan

Tisdagar klockan 9.00-11.45. Vi leker, skapar och sjunger tillsammans. Inställt 29 november.

En liten pojke kryper mot en spegel på golvet.

Öppen förskola i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Måndagar 9-11.30 - Drop-in! För föräldrar med barn i åldrarna 0–5 år. En stunds gemenskap och en chans att möta och lära känna andra barn och vuxna.

Öppen förskola i Mariakyrkan

Tisdagar kl 9-11.30. En plats för barn med förälder eller annan vuxen. Vi leker, har sångstund, pysslar, fikar och möts.

En förälder håller sitt barn i händerna för att hjälpa den att gå.

Öppen förskola i Röbäcks kyrka

Måndagar kl 9.30–11.30. Uppstart 12/9. Möt nya och gamla vänner i vårt mysiga hus för en stunds lek, pyssel och fika.

En bebis ligger på mage på golvet och leker med en traktor.

Öppen förskola i Tavelsjö församlingsgård

Tisdagar kl 9-12. För små och stora. Ingen anmälan, kom när det passar. (16/8-13/12)

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Fredagar kl 9.00–12.00 En förmiddag för barn och deras vuxna. Sång, lek, skapande, umgås. Möjlighet att köpa fika. Höstterminen startar den 16 september, välkommen då!

En bebis kryper mot ett babygym.

Öppet hus i Degernäs missionshus

Fredagar kl 10.00–12.30. En träffpunkt för barn med föräldrar i coronatider. Fika till minipris. Ta chansen att träffa och lära känna andra i Degernäs!

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Öppen förmiddag i Hissjö missionshus

Fredagar kl 9.30–11.30. Drop in – kom när det passar. Vi leker, sjunger och fikar tillsammans.

Du kanske också är intresserad av

En hög med grönsaker, frukter och bröd ligger i ett fönster.

Äta tillsammans

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig!

En brygga sträcker sig ut i lugnt vatten

Andlighet & fördjupning

Här finns möjlighet för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen. Det finns också grupper för dig som vill finna kraft till självhjälp i en 12-stegsgrupp eller samtala om livet.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Våra kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i våra kyrkor och mötesplatser. Klicka på namnen nedan för att läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Umeås verksamhet?