En mamma sitter på golvet och leker med sin bebis.

Öppen förskola och andra grupper

I kyrkan finns många mötesplatser för små och stora tillsammans. Öppna förskolor, babykaféer och sångstunder för dig som är hemma med barn. Det kostar inget att komma och fikat är billigt. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive mötesplats.

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babykafé i Backens prästgård

Tisdagar kl 9-11, torsdagar kl 10-12 och 13-15. En träffpunkt för små och stora. Ingen anmälan, kom när det passar! Vecka 49 är sista gången innan jul. Vi startar igen vecka 2.

Några mammor sitter på golvet med sina bebisar.

Babysång Ålidhemskyrkan

Terminsstart 16 september. Torsdagar 9.30-11.00 för föräldrar och barn 3-12 månader.

Ett litet barn kryper fram mot fröken som sitter i en ring på golvet och sjunger och spelar gitarr på Öppen förskola. Barnets mor ser på.

Bebiscafé i Tegs kyrka

I stället för Bebiscafé erbjuder vi under hösten 2021 små samtalsgrupper för föräldrar. Se mer information på Facebook.

Två barn sitter i ring på golvet och klappar händerna tillsammans med en ledare.

Liten och Stor i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 13.30. Höststart 8 september. Vi träffas utomhus i september och sedan inomhus från och med 6 oktober.

Två barn samspelar vid en leksaks-kassaapparat.

Liten och stor i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 9–12. Vi sjunger, pysslar och fikar tillsammans. Anmälan är öppen på tisdag kl 8.00-18 varje vecka. Vi har begränsat med platser på grund av pandemin så vänta inte för länge med att anmäla er. Anmälan sker via epost till Anneli Aronsson (klicka på rubriken så hittar du adressen).

Ett litet barn leker affär med en man.

Pappa & barn i centrum

Öppen förskola för pappor med barn. Drop in måndagar kl 9.00-12.00 i församlingsgården Öst på stan.

Ska det kännas så här? För dig med barn 0-1år. I Mariakyrkan

Torsdagar kl 9.30-11. Känner du dig trött, stressad, otillräcklig eller ledsen i föräldraskapet. Vi möts i vårt lekrum tillsammans med barnen, där vi samtalar och bara är.

Öppna förskolan - TilLiten

Tisdagar klockan 9-12. Har du ett litet barn 0-6 år med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? ​Då är öppna förskolan TilLiten en plats för ditt barn och dig.​ Start 2/11.

Ett barn ler glatt i sin mammas famn. I bakgrunden syns andra vuxna och barn.

Öppen förskola i Innertavle missionshus

Terminsstart 23 september. Torsdagar kl 9-11.30. För föräldrar och barn i åldrarna 0–5 år. Anmälan!

En liten pojke kryper mot en spegel på golvet.

Öppen förskola i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Terminsstart 11 oktober. Måndagar 9-11.30. För föräldrar med barn i åldrarna 0–5 år. En stunds gemenskap och en chans att möta och lära känna andra barn och vuxna.

En grupp föräldrar sitter i en ring på golvet med sina bebisar.

Öppen förskola i Mariakyrkan

Öppen förskola inomhus för barn med förälder eller annan vuxen. Vi leker, har sångstund, pysslar, fikar och möts. Tisdagar kl. 9-11.30. Öppen förskola har stängt och öppnar återigen vecka 3.

En förälder håller sitt barn i händerna för att hjälpa den att gå.

Öppen förskola i Röbäcks kyrka

Måndagar kl 9.30–11.30. Möt nya och gamla vänner i vårt mysiga hus för en stunds lek, pyssel och fika.

En bebis ligger på mage på golvet och leker med en traktor.

Öppen förskola i Tavelsjö församlingsgård

Tisdagar kl 9-12. För små och stora. Ingen anmälan, kom när det passar. Start 21 september.

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Fredagar kl 9.00–12.00 En förmiddag för barn och deras vuxna. Sång, lek, skapande, umgås. Möjlighet att köpa fika. Stängt 26/11, terminens sista träff 17/12. Vårterminsstart 28/1 2022.

En bebis kryper mot ett babygym.

Öppet hus i Degernäs missionshus

Fredagar kl 10.00–12.30. En träffpunkt för barn med föräldrar i coronatider. Fika till minipris. Ta chansen att träffa och lära känna andra i Degernäs!

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Öppen förmiddag i Hissjö missionshus

Fredagar kl 9.30–11.30. Drop in – kom när det passar. Vi leker, sjunger och fikar tillsammans.