Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.
Foto: Johannes Frandsen

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om låtar och musik utan minst lika mycket om kompisar, skratt, skoj och gemenskap. Klicka på körens namn nedan om du vill veta mer och hur du anmäler ditt barn.

Körer för de yngsta

En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.

Familjekören på Backen

Välkommen ca en lördag i månaden, kl 8:45-10:15. För barn upp till och med förskoleklass (0-6 år) tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Frukostbuffé, sång och lek, drop-in, ingen föranmälan. Välkommen!

Två glada flickor sitter bredvid varandra. En av dem håller i en pärm.

Himlalåt i Tegs kyrka

Onsdagar kl 17.45–18.30. Härligt och svängigt, lustfyllt och lekande! Så är det i Himlalåt, Tegs kyrkas kör för barn som är 5–6 år. Anmälan.

En kvinnlig ledare sitter i en ring och spelar gitarr och sjunger för en grupp barn och deras föräldrar.

Minikör i Mariakyrkan

Torsdagar, jämna veckor, kl. 16-16.30. Sångkör för barn 3–6 år. Det ska vara kul att sjunga! Barnvisor, rörelsesånger blandat med nya sånger. Vårterminen pågår 26 januari - 4 maj.

En kvinna sitter med en flicka i knät. Bredvid sitter en liten tjej med en bok.

Småfåglarna i Församlingsgården

Torsdagar kl 18.00–18.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för barn 5–6 år.

Lågstadiekörer

Tre glada små tjejer sitter på golvet.

Barnkör i Ersbodakyrkan

Måndagar 15.00–15.45 med start 5 september. För barn från Förskoleklass. Vi sjunger och har kul tillsammans!

En flicka sitter i knät på sin tjejkompis och ler mot kameran.

Barnkören VIP (=Very Important Persons) i Ersmarkskyrkan

Torsdagar kl 16.00–16.45. Kör för barn i årskurs 1–2. Häng på, sjung och ha roligt med oss! Terminsstart 8 september. Anmälan

En flickkör övar.

Barnkören Young Voices S:t Staffan

Från 6 år och uppåt. Vi sjunger och har roligt tillsammans. Kort andakt/samling. Torsdagar 15.40-18.00. Faktisk körtid 17.00-17.40 på Församlingsgården. Gemensam taxi för de som behöver.

Busljusen i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 14.30–15.30. Kör för dig som går i årskurs 1.

En flickkör övar i kyrkan.

JoyKids i Ålidhemskyrkan

Terminsstart 6 september! Tisdagar kl 15.30-16.30. En kör för dig i förskoleklass till åk 3 som tycker det är kul att sjunga!

Lågstadiekören Strössel i Backens prästgård

Onsdagar 17.30-18.15. En kör för dig som går i åk 1-3. Du som vill sjunga, fika och umgås - välkommen hit! I december kommer vi även att ha Luciatåg i Backens kyrka tillsammans med mellanstadiekören Choklad! Vi är ca 30 barn i kören - fler är välkomna - både tjejer och killar! Höststart 31/8 - 2022. Anmälan - se nedan.

En psalmbok och en mikrofon ligger framlagda. I bakgrunden syns sjungande barn.

Maracas, barnkör i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Terminsstart 1 september. Torsdagar kl 15.30-16.30. För alla barn från förskoleklass till årskurs 3. Kören det svänger om, för alla barn som gillar att sjunga.

En flickkör övar.

Sing It i Carlskyrkan

Onsdagar kl 15.15–16.15. En kör för barn mellan 6 och 9 år. Vi sjunger, leker, och har kul tillsammans. Vi sjunger också på gudstjänster några gånger per termin.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Stjärngnister i Tegs kyrka

Torsdagar kl 15.15–15.55. Livfullt, svängigt och innerligt är det i denna kör för barn i årskurs 1–3. Anmälan.

Några barn står bredvid varandra framme vid koret och sjunger.

Sångfåglarna i Församlingsgården

Onsdagar kl 15.00–15.40 samt torsdagar kl 17.00–17.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. En kör för barn som är 6–9 år.

Några barn står och sjunger inomhus.

Tontrixarna i Grisbackakyrkan

Torsdagar kl. 16:00–16:45. Kör för dig som går i årskurs 2 och uppåt.

Mellanstadiekörer

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Cirrus i Tegs kyrka

Torsdagar kl 16–17. För dig i årskurs 4–7. Svängigt, lugnt och tufft. Fikahäng innan. Anmälan.

En flickkör sjunger i en kyrka.

Join Us i Carlskyrkan

Tisdagar kl 16.00–17.00. En kör för barn i årskurs 4–7. Vi sjunger tillsammans, i stämmor och solo om man vill. Anmälan.

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Joy i Ersmarkskyrkan

Tisdagar kl 15.00–16.30. Kör för barn i årskurs 3–5. Terminsstart tisdag 13 september. Anmälan.

Mellanstadiekören Choklad i Backens prästgård

Vi övar onsdagar 15.30-16.30 för dig som går i årskurs 4-6. Kören fyller 1 år i höst och har nu ca 30 medlemmar. Fler är välkomna, både killar och tjejer. Vi fikar, sjunger och umgås. Anmälan se nedan. Höststart den 31 augusti 2022.

En flickkör övar i kyrkan. Flickornas ansikten speglas i flygelns lock.

Näktergalarna i Församlingsgården

Tisdagar kl 16.00–16.50 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för dig som är 10 år och uppåt.

The Tambourines i Ålidhemskyrkan

Tisdagar kl 17.00-18.00, Ålidhemskyrkan. Kör för mellanstadiet, åk 4-6.

Du kanske också är intresserad av

Barnhänder som spelar på en kyrkorgel.

Orgelskola i Backens kyrka

Vi utbildar sex orgelelever från sex till arton års ålder. Några är nybörjare, medan andra redan vikarierar som orgelspelare i kyrkorna i närområdet.

Några barn sitter runt ett bord och pysslar.

Kyrkan efter skoldagen

Du behöver inte ha tråkigt eller vara ensam på eftermiddagen efter skolan. Kom till kyrkan! Här finns verksamheter för dig i låg- och mellanstadieåldern samlade.

En hög med grönsaker, frukter och bröd ligger i ett fönster.

Äta tillsammans

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.