Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.
Foto: Johannes Frandsen

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om låtar och musik utan minst lika mycket om kompisar, skratt, skoj och gemenskap. Klicka på körens namn nedan om du vill veta mer och hur du anmäler ditt barn.

En flickkör övar.

Barnkören Young Voices S:t Staffan

Terminsstart 27 januari. Torsdagar kl 15.45–17.00. För barn i förskoleklass och uppåt. Vi sjunger och har roligt tillsammans. Kort andakt/samling.

Busljusen i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 14.50–15.50. Kör för dig som går i årskurs 1. Det finns några platser kvar, så du är välkommen med din anmälan. OBS! På grund av pandemin kommer Busljusen inte att starta i januari.

Närbild på färglatt påskgodis i en skål.

Mellanstadiekören Choklad i Backens prästgård

Onsdagar 15.30-16.30 för dig som går i årskurs 4-6. Kören startade i höstas och har nu ca 25 medlemmar. Fler är välkomna! Både killar och tjejer. Vi fikar, sjunger och umgås. Terminsstart 2022 uppskjuten minst januari ut. Vi återkommer med info så snart vi vet datum för när vi kan återstarta. Anmälan och frågor - se nedan.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Cirrus i Tegs kyrka

Torsdagar kl 16.00–17.00. Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna öppna i februari. Vi återkommer med info vid kommande månadsskifte. Anmälan.

Två glada flickor sitter bredvid varandra. En av dem håller i en pärm.

Himlalåt i Tegs kyrka

Onsdagar kl 17.45–18.30. Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna starta i februari. Vi återkommer med mer info vid månadsskifte. Anmälan.

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Joy i Ersmarkskyrkan

Tisdagar kl 15.00–16.30. Kör för barn i årskurs 3–5. Mellanmål kl 15.00, sång och musik från och med kl 15.30. Vi sjunger och spelar ibland instrument till våra sånger. Höststart tisdag 28 september. Anmälan.

En flickkör övar i kyrkan.

JoyKids i Ålidhemskyrkan

Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna starta i februari. Vi återkommer med info vid kommande månadsskifte. Tisdagar kl 15.30-16.30. En kör för dig i årskurs 1–3 som tycker det är kul att sjunga!

En flickkör sjunger i en kyrka.

Join Us i Carlskyrkan

Tisdagar kl 16.00–17.00. En kör för barn i årskurs 4–7. Vi sjunger tillsammans, i stämmor och solo om man vill. Anmälan.

Några barn står bredvid varandra framme vid koret och sjunger.

Lågstadiekör i Backens prästgård

Onsdagar 17.30-18.15. Nu startar vi en kör även för dig som går i förskoleklass upp till 3:an. Du som vill sjunga, fika och umgås - välkommen hit! Uppstart vt 2022 uppskjuten pga pandemin. Det går bra att anmäla sig nu så kontaktar vi er så snart vi har ett datum klart för terminsstart.

En psalmbok och en mikrofon ligger framlagda. I bakgrunden syns sjungande barn.

Maracas, barnkör i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna starta i februari. Vi återkommer med info vid kommande månadsskifte. Torsdagar kl 15.30-16.30. För alla barn i årskurs 1–3. Kören det svänger om, för alla barn som gillar att sjunga.

Tre glada små tjejer sitter på golvet.

Mikrofon, barnkör i Ersbodakyrkan

Måndagar 15.00–15.45 med start 17 januari 2022. För barn från Förskoleklass. Vi sjunger och har kul tillsammans!

En kvinnlig ledare sitter i en ring och spelar gitarr och sjunger för en grupp barn och deras föräldrar.

Minikör i Mariakyrkan

Torsdagar jämna veckor kl 16-16.30. Sångkör för barn 3–6 år. Det ska vara kul att sjunga! Barnvisor, rörelsesånger blandat med nya sånger. Verksamheten är pausad utifrån rådande restriktioner och vi meddelar när den startar igen.

En flickkör övar i kyrkan. Flickornas ansikten speglas i flygelns lock.

Näktergalarna i Församlingsgården

Tisdagar kl 16.00–16.50 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för dig som är 10 år och uppåt.

En flickkör övar.

Sing It i Carlskyrkan

Onsdagar kl 15.15–16.15. En kör för barn mellan 6 och 9 år. Vi sjunger, leker, och har kul tillsammans. Vi sjunger också på gudstjänster några gånger per termin.

En kvinna sitter med en flicka i knät. Bredvid sitter en liten tjej med en bok.

Småfåglarna i Församlingsgården

Torsdagar kl 18.00–18.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för barn 5–6 år.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Stjärngnister i Tegs kyrka

Torsdagar kl 15.15–15.55. Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna starta i februari. Vi återkommer med mer info vid månadsskifte. Anmälan.

Några barn står bredvid varandra framme vid koret och sjunger.

Sångfåglarna i Församlingsgården

Onsdagar kl 15.00–15.40 samt torsdagar kl 17.00–17.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. En kör för barn som är 6–9 år.

Några barn står och sjunger inomhus.

Tontrixarna i Grisbackakyrkan

Torsdagar kl. 16:00–16:45. Kör för dig som går i årskurs 2 och uppåt. OBS! På grund av pandemin kommer Tontrixarna inte att starta i januari.

En flicka sitter i knät på sin tjejkompis och ler mot kameran.

Barnkören VIP (=Very Important Persons) i Ersmarkskyrkan

Torsdagar kl 16.00–16.45. Kör för barn i årskurs 1–2. Häng på, sjung och ha roligt med oss! Höststart torsdag den 9 september. Anmälan

Barnhänder som spelar på en kyrkorgel.

Orgelskola i Backens kyrka

Vi utbildar sex orgelelever från sex till arton års ålder. Några är nybörjare, medan andra redan vikarierar som orgelspelare i kyrkorna i närområdet.

Ett litet barn spelar på en tamburin som ligger på en röd matta. Andra barn och vuxna sitter runt omkring.

Barn & familj

Hänga med kompisar, sjunga i kör, busa, pyssla och lära sig mer om bibeln. Det finns mycket kul att göra för barn. Är du hemma med barn finns öppen förskola och många andra träffar där du och ditt barn får umgås och leka med andra.