Foto: Lina Eriksson

Stöcksjö missionshus

Välkommen in i ett över 100 år gammalt missionshus med spår av en 70-talsrenovering. Ett levande missionshus med ca 10 sammankomster varje år.

Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

Hållbara människor

Hållbara människor är en föreläsningsserie som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under hösten kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Fred med jorden - samtalscirkel

Start måndag 9 oktober kl 18-21 i Martasalen, Umeå stads kyrka. Fem måndagar under hösten får vi utforska hur hållbara relationer mellan människan och resten av skapelsen kan se ut och hur det kan ta sig uttryck i hållbara sätt att leva som gynnar hela Guds skapelse. Anmälan.

12 steg om vår stund på jorden

Vad tror du händer när vi dör? Finns det någon som tar emot oss? Och vad är viktigt för oss att hinna med innan livet är över. För oss som funderar över hur livet kan levas. Vi delar utifrån de tolv stegen med ett tema varje vecka.

Om Stöcksjö missionshus

Stöcksjö Lutherska missionsförening bildades i maj 1906. Drygt två år senare invigs missionshuset den 11 augusti efter ritningar av Gustaf Sandgren, en medlem i föreningen.

Altartavlan med Jesus Getsemanekamp är målad av C M Lindqvist i Vännäs 1917. Övervåningen är inredd som ungdomslokal men används inte för tillfället.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan.  Det finns en orgel och ljudanläggning. I köket finns spis, ingen kyl.

Kyrksalen rymmer över 100 personer och samlingssalen ca 40 personer runt bord.

Hitta till Stöcksjö missionshus

Stöcksjö missionshus ligger i Tegs församling

Besöksadress
Stöcksjö missionshus 
905 80 Umeå

E-post  efs@efsvasterbotten.se
Kontaktperson
 Sonja Magnusson 090-421 73 (EFS Stöcksjö) 

Koordinater
Latitud 63.771575
Longitud 20.180186
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i två kyrkor, fem missionshus och i Kyrkans hus i Yttersjö.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.