Kyrkogårdarna är fotograferade i 360 grader.
Foto: Queen media

Besök Umeås kyrkogårdar hemifrån

Här kan du hitta panoramabilder från kyrkogårdarna i Umeå och Tavelsjö. Varje kyrkogård är fotograferad från flera olika punkter. När du klickat på en viss kyrkogård väljer du vilken plats du vill titta närmare på genom att välja en av de blå punkterna på kartan. Det går att snurra runt 360 grader och zooma in och ut. Bilderna är tagna i augusti 2020. Välkommen!

Backens kyrkogård

Se dig omkring på kyrkogården i 360 grader. Klicka på bilden för att komma till en karta över kyrkogården. Foto: Queen media

Norra kyrkogården

Röbäcks kyrkogård

Tavelsjö gamla kyrkogård

Tavelsjö nya kyrkogård

Västra kyrkogården

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon 090-200 25 20 (helgfria vardagar 10-12 och 13-14.30)

Avvikande öppettider november:
onsdag 30 november - öppet 13-14:30

E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Postadress Kyrkogårdsexpeditionen, Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Skolgatan 75

Ett gravkors i järn på en kyrkogård.

Gravsättning, gravar och gravrätt

Här kan du läsa om vilka gravtyper - gravskick - som finns på Umeås kyrkogårdar och vad de olika gravskicken innebär.

Gravskötsel

Vill du ha hjälp med att sköta om graven och plantera blommor? Här kan du läsa om vilka tjänster som erbjuds inom Umeå pastorat. Beställ via telefon, mejl eller webben.

Kyrkogårdsexpeditionen sitter på våning 2 i Församlingsgården, öst på stan.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsexpeditionen har öppet helgfria vardagar för att svara på dina frågor. På denna sida finns kontaktuppgifter till alla olika enheter inom Umeås kyrkogårdsförvaltning.

Norra kyrkogården med Heliga korsets kapell och trons kapell

Platser för begravningsceremonier

Alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till en kostnadsfri lokal för begravningsceremoni när de avlidit. Här kan du läsa mer om de lokaler och platser som kyrkogårdsförvaltningen i Umeå erbjuder.