Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig! Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive kör.

Mötesplatser runt om i Umeå

I broschyren finns höstens mötesplatser samlade tillsammans med en karta och kontaktuppgifter. Klicka på knappen för att läsa och ladda hem den i pdf-format. Den finns också som tryckt broschyr i alla våra kyrkor.

Läs höstens broschyr här

Friskvårdskörer och körer dagtid

AllaKanSjunga-kören i Västerslättskyrkan

Kom och sjung med oss! Du behöver inte ha någon sångvana, vi övar måndagar klockan 12.30, alla är välkomna. Terminsstart 12 september.

Dagkören i Församlingsgården

Kom och sjung, ingen anmälan, vi kör igång igen 23 november. Vid frågor kontakta arbetsledare Anna Saxin 090-200 26 08

Sång för alla i Ersbodakyrkan

Terminsstart 13 september. Tisdagar kl 18.30–19.45. En kör för dig som vill ha roligt och sjunga tillsammans med andra utan krav. Vi blir gärna fler – Välkommen!

Sång till hälsa i Mariakyrkan

Sång till hälsa-julspecial 7 december. Vi ses och sjunger julsånger. Nästa termin startar 18 januari kl.13.

Körer under kortare tid

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Backen TTS - Time To Sing

Vill du sjunga Lucia- och julsånger? Välkommen till nästa projektkör som startar 20 november. Medverkan bl a vid Luciafirandet i Backens kyrka 13 december.

Körer på andra språk

Några ungdomar sitter på golvet med nothäften i händerna.

Ålidhem International Church Choir

Starts September 7th. Wednesdays at 7.30–9 pm, Ålidhemskyrkan, Studentvägen 2.

Vuxenkörer

En rad människor står och sjunger från sånghäften.

Al Dente i Grisbackakyrkan

Kören Al Dente övar på tisdagar ojämna veckor kl 19.00-20.30. Al Dente är en blandad kör för vuxna med körvana och kören sjunger mest 4-stämmigt. För närvarande finns det flera platser i bas- och tenorstämmorna, samt några platser i sopran och alt också. (Klicka här för kontaktuppgifter.)

Aqua viva i Tegs kyrka

Torsdagar kl 19.00-21.00. Aqua viva är en damkör med blandad repertoar. Anmälan.

Backen Gospel i Backens kyrka

Torsdagar kl 18.30-20.00. Vi övar i Paviljongen vid Backens prästgård. Snart dags för Julgospel: 4 december i Backens kyrka kl 18. Välkomna!

Backens kyrkokör i Backens kyrka

Tisdagar kl 19.00–21.00 i Paviljongen vid Backens prästgård. Välkommen till öppen körövning den 8 november! Vi bjuder på fika!

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Terminsstart 19 september! Måndagar kl 18.30-20.00. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul.

Carlskören i Carlskyrkan

Onsdagar kl 19–21. Du som gillar att sjunga i kör, kom med och sjung! Alla är varmt välkomna. Vi sjunger en blandad repertoar.

Ersmarkskören i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 19.00-21.00. En kör för vuxna i alla åldrar. Terminsstart onsdag 14 september.

Kyrkokör i Ersbodakyrkan

Övar söndagar kl 18.30–20.00. En blandad kör med blandad repertoar. En viss sångvana är en fördel men ej nödvändigt. Terminsstart 4 september.

En kvinnlig körledare dirigerar sin kyrkokör.

Kyrkokör i Tavelsjö

Under höstterminen 2022 träffas kören i projektform måndagar eller onsdagar.

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Kyrkokör i Umeå stads kyrka

Måndagar kl 19–21 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Lovsångsteamet i Carlskyrkan

Lovsången har en viktig plats i kyrkans gudstjänster och finns för att tillsammans med församlingen få tillbe och upphöja Gud genom sång.

Mariakören i Mariakyrkan

Tisdagar kl 19.00–21.00. En kör för kvinnor, både vana och lite mer ovana sångare.

Umeå Oratoriekör

Onsdagar kl 19–21 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Vi framför kyrkomusikens stora verk med Umeå stads kyrka som hemmaarena.

Tomtebokören

Terminsstart 31 augusti! Vi träffas och sjunger onsdagar kl 19.00–21.00 i Kyrkstugan. För vuxna som tycker om att sjunga tillsammans med andra.

Ålidhems kyrkokör i Ålidhemskyrkan

Vi medverkar vid gudstjänster 2–3 gånger per termin och ger konserter ett par gånger per år.

Ängskören i Tegs kyrka

Tisdagar kl 19-21. Blandad kyrkokör för vuxna. Kören sjunger 3-stämmiga gospels, andliga sånger och traditionell körmusik samt rock och pop. Anmälan.

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.