Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig! Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive kör.

Friskvårdskörer och körer dagtid

Körer på andra språk

Vuxenkörer

En rad människor står och sjunger från sånghäften.

Al Dente i Grisbackakyrkan

Kören Al Dente övar på tisdagar ojämna veckor kl 19.00-20.30. Al Dente är en blandad kör för vuxna med körvana och kören sjunger mest 4-stämmigt.

Aqua viva i Tegs kyrka

Torsdagar kl 19.00-21.00. En blandad kör för vuxna. För mer information kontakta Per Wållberg. Se kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Backens kyrkokör i Backens kyrka

Tisdagar kl 19.00–21.00 i Paviljongen vid Backens prästgård. Vår kör är en blandad kör som sjunger vid gudstjänster ungefär en gång i månaden och medverkar i konserter. Nu söker vi nya medlemmar, välkommen! Terminsstarten var planerad till 18 januari, men p g a pandemiläget är terminsstarterna i församlingen uppskjutna, åtminstone januari ut. Vi återkommer med information så snart vi vet när vi kan starta. Det kan ev bli en digital terminsstart redan i januari. Kontakta Maria Axell för besked, se info nedan.

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna starta i februari. Vi återkommer med info vid kommande månadsskifte. Måndagar kl 18.30-20.00. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul.

Ersmarkskören i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 19.00-21.00. En kör för vuxna i alla åldrar. Vi sjunger en blandad fyrstämmig repertoar som gärna svänger! Höststart onsdag 22 september.

Kyrkokör i Ersbodakyrkan

Övar söndagar kl 18.30–20.00. En blandad kör med blandad repertoar. En viss sångvana är en fördel men ej nödvändigt. Terminsstart 12 september.

En kvinnlig körledare dirigerar sin kyrkokör.

Kyrkokör i Tavelsjö

Torsdagar kl. 18.30 i Tavelsjö församlingsgård. Höstterminen startar 19 augusti.

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Kyrkokör i Umeå stads kyrka

Måndagar kl 19.00–21.00 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Terminsstart 23 augusti.

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Lovsångsteamet i Carlskyrkan

Lovsången har en viktig plats i kyrkans gudstjänster och finns för att tillsammans med församlingen få tillbe och upphöja Gud genom sång.

Mariakören i Mariakyrkan

Tisdagar kl 19.00–21.00. En kör för kvinnor, både vana och lite mer ovana sångare. Verksamheten är pausad utifrån rådande restriktioner och vi meddelar när den startar igen.

Oratoriekören i Församlingsgården

Pausad p.g.a. pandemiläget. Onsdagar kl 19.00–21.00 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Vi framför kyrkomusikens stora verk med Umeå stads kyrka som hemmaarena.

Projektkör i Carlskyrkan

Onsdagar kl 19.00–21.00. För dig som tycker om att sjunga, men kanske inte kan vara med under en längre period. Vi övar några gånger och sjunger upp på till exempel gudstjänst.