Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig!

Mötesplatser runt om i Umeå och Tavelsjö

I broschyren finns höstens mötesplatser för vuxna samlade tillsammans med en karta och kontaktuppgifter. Klicka på knappen för att läsa och ladda hem den i pdf-format. Den finns också som tryckt broschyr i alla våra kyrkor.

Läs broschyren här

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

Friskvårdskörer och körer dagtid

Alla kan sjunga-kören i Västerslättskyrkan

Dagkör med sång för glädje och gemenskap. Måndagar kl 12.30-14.00. Avslutning med fika. Höstterminen startar 9 september.

Några äldre kvinnor med notblad i händerna sjunger tillsammans.

Dagkören i Carlskyrkan

Tisdagar, jämna veckor, kl 13.30–15. Är du dagledig och tycker om att sjunga? Välkommen till dagkören! Vi sjunger en blandad repertoar. Allt från psalmer till poplåtar. Ingen anmälan. Kom de gånger det passar dig! Vårterminen pågår: 7/2–30/5.

Dagkören i Umeå stads kyrka

Onsdagar kl 13–14.30 i Umeå stads kyrka. Är du dagledig och tycker om att sjunga? Välkommen till Dagkören! Vi sjunger och fikar tillsammans. Ingen anmälan, kom de gånger det passar. Vårterminen startar 17/1.

Sång för alla i Ersbodakyrkan

Terminsstart 13 februari. Tisdagar kl. 18.30–19.45. En kör för dig som vill ha roligt och sjunga tillsammans med andra utan krav. Vi blir gärna fler – Välkommen!

Sång till hälsa i Mariakyrkan

Varannan onsdag kl. 13. Sång med friskvårdsperspektiv för dig som vill träna din röst. Vi sjunger en timme och sen fikar vi tillsammans. Vårterminen pågår 24 januari - 12 juni. Anmälan.

Körer under kortare tid

TTS vt 2024

Backen TTS (Time To Sing)

Vi träffas på söndagskvällar 18:45-20:30 i Backens Prästgård (paviljongen). TTS är en vuxenkör som jobbar i tydlig projektform. Man kan gärna vara med på precis allt vi gör - men det går också bra att välja enstaka projekt.

Körer på andra språk

Suomenkielinen kuoro / Finska kören i Ålidhemskyrkan

Måndagar/maanantaisin kl 18–19.30. Haluatko laulaa suomalaisia lauluja? Tuletko Suomesta tai haluatko kenties oppia suomea? Vill du sjunga finska sånger? Kommer du från Finland, eller vill lära dig lite finska? Vårterminen pågår: 15/1 till 27/5. Kevätkausi 9.1-4.6.

Vuxenkörer

En rad människor står och sjunger från sånghäften.

Al Dente i Grisbackakyrkan

Tisdagar kl 19–20.30 udda veckor. Al Dente är en blandad kör för vuxna med körvana. Repertoaren drar snarare åt visa/pop/jazz-hållet än åt det klassiska och kören sjunger mest 4-stämmigt. Höstterminen pågår: 27/8–10/12. Anmälan.

Aqua viva i Tegs kyrka

Torsdagar kl 19.00-21.00. Aqua viva är en damkör med blandad repertoar. Anmälan. Höstterminen pågår: 5/9-19/12.

Backen Gospel

Övar torsdagar kl 18.30-20 i paviljongen vid Backens prästgård. En härlig gospelkör med mycket värme som gärna provar på lite olika genrer. Kören deltar i olika körevenemang, t.ex. Stockholm Gospelfestival, allt utifrån tid, ekonomi och intresse. Vårterminen startade 11 januari 2024.

Backens kyrkokör

Tisdagar kl 19–21 i paviljongen vid Backens prästgård. Vi övar varje vecka under terminerna och medverkar i gudstjänster ungefär en gång i månaden och konserter vid jul och på våren. Terminsstart 12 september 2023. Välkommen!

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Måndagar kl 18.30–20.00. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul. Anmälan. Varje måndag från 2 september till 2 december.

En blandad ungdomskör sjunger och klappar händer i en kyrka.

Carlskören i Carlskyrkan

Carlskören är pausad denna termin. Du är välkommen att vara med i någon av våra projektkörer. Klicka för att läsa mer.

Ersmarkskören i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 19.00-21.00. En kör för vuxna i alla åldrar.

Kyrkokör i Ersbodakyrkan

Övar söndagar kl 18.30–20.00. En blandad kör med blandad repertoar. En viss sångvana är en fördel men ej nödvändigt. Terminsstart 10 september.

En kvinnlig körledare dirigerar sin kyrkokör.

Kyrkokör i Tavelsjö

Kören övar på torsdagar kl. 18.30-20.30 i Tavelsjö församlingsgård. Höstterminen startar 29/8.

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Kyrkokör i Umeå stads kyrka

Måndagar kl 19–21 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Kyrkokören i Västerslättskyrkan

Torsdagar kl 18.30–20.00. Västerslättskyrkans nya kyrkokör startar 11 januari.

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Lovsångsteamet i Carlskyrkan

Lovsången har en viktig plats i kyrkans gudstjänster och finns för att tillsammans med församlingen få tillbe och upphöja Gud genom sång.

Mariakören i Mariakyrkan

Tisdagar kl 19–21. En kör för kvinnor, både vana och lite mer ovana sångare. Vi strävar efter att utvecklas musikaliskt och sjunger regelbundet i kyrkans gudstjänster.

Tomtebokören i Kyrkstugan

Onsdagar kl 19–21. Kom och sjung med oss. Vi sjunger en blandad repertoar i stämmor. Har du aldrig sjungit i kör, det gör inget, alla är välkomna. Vi lär oss tillsammans. Anmälan. Varje onsdag från 28 augusti till 11 december (utom 30 oktober).

Umeå Oratoriekör

Onsdagar kl 19–21 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Vi framför kyrkomusikens stora verk med Umeå stads kyrka som hemmaarena.

Umeå stads motettkör

Tisdagar kl 19–21 i Umeå stads församlingsgård. En blandad kör för unga vuxna, 20-35 år med en stark social gemenskap och öppen atmosfär. Vi har en hög ambition och sjunger en bred repertoar för både gudstjänst och konsert. Löpande intagning.

Ålidhems kyrkokör

Vi medverkar vid gudstjänster 2–3 gånger per termin och ger konserter ett par gånger per år. Anmälan. Körövning varje torsdag från 12 september till 19 december (utom 31 oktober).

Ängskören i Tegs kyrka

Tisdagar kl 19–21. Blandad kyrkokör för vuxna. Kören sjunger 3-stämmiga gospels, andliga sånger och traditionell körmusik samt rock och pop. Höstterminen pågår: 3/9-17/12.

Du kanske också är intresserad av

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens och sommarens musikäventyr i kyrkan!

Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.

Träffas & umgås

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om låtar och musik utan minst lika mycket om kompisar, skratt och skoj och gemenskap.