Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 66 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och sjukhuskyrka. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Hur ser kyrkan ut, om barn får möblera? Fredagen den 26 januari arrangerar vi en stor barnrättsfest i S:t Nicolai kyrka i Örebro, där du bl.a. får fira mässa på barns vis, gå skattjakt och spela in egen podd! Fika serveras i kyrkan hela dagen.

Stor barnrättsfest i S:t Nicolai kyrka 26/1

Ett perfekt tillfälle för er som vill gifta er utan så mycket "ståhej" runt omkring. Kyrka, präst, musiker, vittnen & bröllopstårta finns på plats!

Drop in-vigsel i Adolfsbergs kyrka 10/2 kl. 11–15

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Kalender och aktuellt

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro