En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.
Foto: Alexander von Sydow

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 63 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

"I skenet av en fyr" – musikal i S:t Nicolai kyrka 26 & 27 maj

I Kristi himmelfärdshelgen kommer S:t Nicolai kyrka att förvandlas till ett hav och en ö – samtidigt som predikstolen blir en fyr. För då sätter kyrkans barnkörer upp en helt nyskriven musikal som utspelar sig i och vid havet. Biljettsläpp: 2 maj.

En annan mamma 2022

Ta ställning mot våldet mot kvinnor – bry dig om en annan mamma

Mäns våld mot kvinnor minskar inte. Tvärtom har behovet av hjälp och stöd ökat markant de senaste åren, inte minst under pandemin. För tolfte året i rad genomförs den lokala Örebrokampanjen till förmån för Kvinnohuset – och Svenska kyrkan är som alltid med. Vi säljer armband på åtta ställen i Örebro. Ta ställning – köp armband och bry dig om en annan mamma.

En kvinna sitter avslappnad i solen på en brygga, med kursgården Solliden i bakgrunden.

Retreat och pilgrim

Söker du också efter lugnet? Längtar du efter egentid? Hos oss hittar du bland annat spa för själen, pilgrimsvandringar och meditation. Var rädd om dig.

I denna ljuva sommartid kan du hemestra hos oss

Vi fyller sommaren med möten och upplevelser på nära håll – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar. Här hittar du allt som är på gång hos Svenska kyrkan i Örebro i sommar.

Nu går det att hyra elbil hos Svenska kyrkan

Nu går Svenska kyrkan i Örebro vidare med planerna på "hållbar mobilitet i Svenska kyrkan". Det sker genom att erbjuda örebroarna möjlighet att hyra en elbil, som ett klimatsmart alternativ för att ta sig fram.

Svenska kyrkan i Örebro vände konfirmandtrenden med "Inte som du tror"

Pandemin innebar anpassningar för konfirmandarbetet och en del inställda planer – men nu laddar Svenska kyrkan om. Hösten 2022 startas 15 nya konfagrupper i Örebro.

Bilden visar ett somrigt Riseberga klosterruin utanför Fjugesta

Vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin 5 juni

Söndagen den 5 juni klockan 11 firar vi en traditionsenlig vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin. Ta gärna med matsäck. Svenska kyrkan ordnar bussar från Örebro. Du kan också pilgrimsvandra till gudstjänsten.

Född 2008? Vi startar 15 konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2022 startar vi 15 nya konfagrupper med olika teman. Konfirmation är inte som du tror.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender och aktuellt

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

klubba sammanträde

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Sommar i Längbro 2022!

Publicerad:

Här kan du läsa om vad som händer hos oss i sommar. Våra gudstjänster, sommarcafé, öppen trädgård och pilgrimsvandringar! Vi ses i sommar!

Gökotta vid Långkatekesen i Karlslund!

Publicerad:

Torsdag 26 maj 08.00 - Open Doors sjunger under ledning av Henrik Wing.

Karolinskas Kammarkör ger konsert i Längbro kyrka!

Publicerad:

Söndag 29 maj kl.19.00! Fri Entré!

Sommarprogram på Solliden 2022

Publicerad:

Det bjuds på ett varierande program på Solliden i sommar. Eller vad sägs om musik och allsång, trolleri, teater och måleri.

Gökotta, musik från kyrktornet och högmässa - Välkommen att fira Kristi Himmelsfärd i OP!

Publicerad:

Torsdag 26 maj. Traditionsenligt firas Kristi Himmelsfärd i Olaus Petri med Gökotta vid Rynningeviken och högmässa i Olaus Petri kyrka. Ensemble ur Olaus Petri Musikkår spelar från kyrktornet 09.45 samt medverkar i gudstjänsten.Välkommen!

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.