Foto: Alexander von Sydow

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 63 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Mod att ta ställning - nytt nummer av "Örebro - Mitt i livet"

Vad är mod för dig? Det är en stor fråga som några olika personer svarar på i nya numret av magasinet "Örebro - Mitt i livet". Den finns både som papperstidning och digitalt.

Född 2008? Vi startar 15 konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2022 startar vi 15 nya konfagrupper med olika teman. Konfirmation är inte som du tror.

Drop in-dop i Örebro hösten 2022

Svenska kyrkan i Örebro har drop in-dop vid flera tillfällen under 2022. Vi ordnar med präst, musiker och lokal!

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender och aktuellt

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Nomineringsmöte till Olaus Petri församlingsråd 2 oktober kl 12

Publicerad:

Olaus Petri församling kallar till ett nomineringsmöte inför ett fyllnadsval till församlingsrådet. Söndag 2 oktober, kl 12 i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D, lokal: Puben.

PÅ DJUPET!

Publicerad:

Gudstjänsten innehåller djup & mysterium, särskilt när vi firar nattvard, som också kallas mässa. Tillsammans kan vi upptäcka mer och bottna i nattvarden. Du är välkommen att vara med!

Kyrkfrukost 30/10 kl 8.30 Adolfsbergs kyrka

Publicerad:

Kom lite tidigare till kyrkan den 30/10 så äter vi frukost tillsammans! ’Att leva tillsammans’ är kyrkoårets rubrik för den söndagens gudstjänst så vi startar vintertiden med att dela och leva tillsammans i gemenskap över frukosten! Kl. 8.30 är frallorna nygräddade och frukostbordet är dukat. Kl. 10 är det mässa. Välkomna!

Nomineringsmöte till Mosjö-Täby församlingsråd 16/10 kl 17.00 i Mosjö församlingshem

Publicerad:

I Svenska kyrkan i Örebro representeras Mosjö-Täby församling i en styrelse som kallas församlingsråd. Rådet består av 8 personer och representerar olika intressen, grupper och åldrar, men framför allt församlingen.

Ekumenisk gudstjänst ihop med Korskyrkan 2/10 kl 10 Adolfsbergs kyrka

Publicerad:

Välkommen att fira gudstjänst i Adolfsbergs kyrka 2/10! Körsångare från båda kyrkornas barnkörer medverkar. Kyrkkaffe serveras efteråt.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.