Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 66 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och sjukhuskyrka. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Fastan är en speciell tid. En tid att grubbla, ifrågasätta och avstå från något, för att istället vinna något annat – och göra världen lite bättre. I år börjar fastan onsdag 14 februari och avslutas på påskafton den 31 mars. Kolla in vad vi har på gång!

Tankar och tips i fastetid hos Svenska kyrkan i Örebro

Vernissage den 14/2 samt den 16/2 då vi bjuder in till "After work" med filmvisning, plockmat, eget skapande genom måleri och skrivande, föredrag av Timmy Leijen och möjlighet till samtal och reflektion.

Utställningen KYSS av Kent Wisti och Maria Küchen, Adolfsbergs kyrka 14/2–2/4

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Kalender och aktuellt

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro