Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 66 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan rådgivningsbyrå och sjukhuskyrka. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Just nu märker vi ett ökat intresse för retreater. Söker du också efter lugnet? Hos oss hittar du bl.a. spa för själen, pilgrimsvandringar och meditation. Var rädd om dig.

Retreat och pilgrim

Besöker du en kyrka eller kyrkogård under allhelgonahelgen? Kyrkan står öppen för dig och vi erbjuder fika, musikandakter, minnesgudstjänster, fackeltåg och "Ein deutsches Requiem" av Brahms. Varmt välkommen.

Musik och några ord av hopp i allhelgona

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Kalender och aktuellt

Själva valdagen är över, men flera viktiga val återstår i höst. Då beslutas vilka personer som ska sitta i de lokala församlingsråden i Örebro pastorats åtta olika församlingar. Kom till nomineringsmötet i din församling i oktober och tyck till!

Vilka ska sitta i ditt församlingsråd? Missa inte nomineringsmötet i din församling!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS