En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Anmäl dig till den interreligiösa temadagen ”Tro, hopp och klimatkrisen” 7/10 i Örebro

Lördagen den 7 oktober lyfter vi frågor om klimatångest, klimatarbete i praktiken och de religiösa samfundens del i att lösa klimatkrisen. ”Målet är att lyfta religionens roll i klimatomställningen och inspirera varandra till nya steg i klimatarbetet”, säger Svenska kyrkans miljöstrateg Sara Bronner. Sista anmälningsdag 23 september.

Svenska kyrkan matchvärd för KIF Örebro 1/10: Så blir familjedagen på Behrn Arena

Svenska kyrkan är matchvärd när KIF Örebro DFF möter Piteå IF DFF hemma på Behrn Arena, söndagen den 1 oktober klockan 15.00. Matchen är en familjedag där Svenska kyrkan finns på plats med tävlingar, ansiktsmålning och gratis korv med bröd. Svenska kyrkan möjliggör att KIF kan ha fri entré denna matchdag!

Alla får plats! – nytt nummer av ”Örebro – Mitt i livet”

Ärlighet, trygghet och människan först. Det är ledorden för funkisarbetet i Örebro. Philip Jurland är en av flera personer som fått växa genom det arbetet. I nya numret av magasinet "Örebro - Mitt i livet" kan du läsa om honom samt om hur Svenska kyrkans arbete för personer med funktionsvariationer ser ut.

Gravar höstdag

Därför kontrollerar Svenska kyrkan Örebro kyrkogårdsförvaltning gravstenars säkerhet

Svenska kyrkan Örebro kyrkogårdsförvaltning har enligt lag ansvar för att kontrollera att gravstenar är säkert monterade och inte utgör en säkerhetsrisk. Det måste ske vart femte år. De stenar som inte klarar kontrollen läggs ned direkt och gravrättsinnehavaren kontaktas via brev.

Korta filmer med input om livet, Gud och allt det andra

För många är vardagen fylld av stress och press, utan tid för reflektion. Därför lanserar Svenska kyrkan Örebro pastorat ”Input – 3 minuter med Gud”. I korta filmer får du tankar, musik, bön och ljuständning – en möjlighet att stanna upp och få lite ny input.

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Svenska kyrkans byggnader kartläggs i lokalförsörjningsplan

Hur används lokalerna som Svenska kyrkan Örebro pastorat har? Vilka kommer vi behöva de kommande tio åren? Det är frågor som den nya lokalförsörjningsplanen ska svara på. Beslut om planen fattas av kyrkofullmäktige i maj 2024.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

S:t Mikaels kyrkokör

Publicerad:

Nu startar vi upp ett körprojekt inför S:t Mikaels kyrkas 40-årsjubileum. Du, gammal som ny körsångare, är välkommen.

KÖRKONSERT I LÄNGBRO KYRKA

Publicerad:

Söndag 15 oktober kl. 18.00

Klimatsmart i Mikaels församling

Publicerad:

Kom och var med på en dag där vi lagar klimatsmart mat tillsammans och pratar om hållbarhet.

Skördegudstjänst på Tacksägelsedagen i Kräcklinge och Täby

Publicerad:

Välkommen till Kräcklinge kyrka på Tacksägelsedagen, söndag 8/10 kl 15.00 och Täby kyrka kl 18.00. Kyrkorna är smyckade med årets skördealster.

Kalhyggets klimatpåverkan i Örebro län!

Publicerad:

Församlingsafton med föreläsning av Annelie Sjöstrand & David Johansson! Måndagen den 25 september kl.18-20 i Längbro församlingshem!

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.