Omslagsbild webb, vinter, kors, Mely
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Högsta antalet inträden i Svenska kyrkan i Örebro på fem år

De högsta inträdessifforna på fem år. 27 procent av samtliga nyfödda döpta – samma nivå som innan pandemin. Många siffror pekar åt ett positivt håll för Svenska kyrkan i Örebro när 2022 års medlemssiffror summeras.

Festmässa i Olaus Petri kyrka med biskop Johan 26/3 

Hela Svenska kyrkan Örebro pastorat firar Regnbågsmärkning och miljödiplomering. Välkommen till en stor och festlig gudstjänst i Olaus Petri kyrka, söndagen den 26/3 klockan 10. Biskop Johan Dalman och många medarbetare deltar.

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Fastan: Så försöker vi göra världen lite bättre tillsammans

Fastan är tiden då vi omprövar, ifrågasätter och tar lite extra ansvar för orättvisorna i världen. I år börjar fastan onsdag 22 februari och avslutas på påskafton den 8 april. Här hittar du inspiration och idéer på hur du kan vara med och göra världen lite bättre tillsammans med oss i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Välkommen till kyrkan i påsk

Just nu finns det extra stor anledning att påminna oss om påskens budskap. Att livet vinner över döden, att kärleken vinner över ondskan. Att det alltid finns hopp. Välkommen till kyrkan i påsk.

Kolla in Längbro församlings ”Ta och ge”-påskris – för en värld som är mer rättvis

Köp ett par vantar, en grytlapp eller kanske en påskdekoration – eller lämna något du själv skapat. Längbro församlings stora påskris är en del av årets fasteaktion från Act Svenska kyrkan. Du hittar det i Längbro församlingshem i Örebro, till och med påskdagen den 9 april.

Drop-in-dop i Örebro 2023

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2023 - öppna för barn, ungdomar och vuxna. Vårens tillfällen är 22 mars och 6 maj. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Bilden föreställer två personer som jobbar i Café Nikolai under en sopplunch.

Flera spännande tjänster i Örebro pastorat

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Här hittar du alla lediga tjänster inom Svenska kyrkan i Örebro.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Högsta antalet inträden i Svenska kyrkan i Örebro på fem år

Publicerad:

De högsta inträdessifforna på fem år. 27 procent av samtliga nyfödda döpta – samma nivå som innan pandemin. Många siffror pekar åt ett positivt håll för Svenska kyrkan i Örebro när 2022 års medlemssiffror summeras.

Drop-in-dop i S:t Mikaels kyrka

Publicerad:

Bär du, sedan en tid, en längtan efter att bli döpt – men av olika skäl har dopet inte blivit av? Välkommen på drop-in-dop onsdag 22 mars kl 17.30-19.30 eller lördag 6 maj kl 10.00-14.00 i S:t Mikaels kyrka.

Mellanstadie-häng i Mosjö församlingshem

Publicerad:

Varannan tisdag kl 15.30 - 17.00. Jämna veckor med start efter påsk: 18/4, 2/5, 16/5, 30/5.

Våffelcafé med påskpyssel i Edsbergs församlingshem

Publicerad:

Skärtorsdagen 6 april. Drop-in mellan kl 14-17.

Agapemåltid i Mosjö församlingshem

Publicerad:

På Skärtorsdagen den 6 april, direkt efter mässan som börjar kl 18, inbjuder vi till en agapemåltid* i Mosjö församlingshem.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.