Omslagsbild webb, vinter, kors, Mely
Foto: Alexander von Sydow

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Se nya kalkstensänglarna i S:t Nicolai kyrka 2–7/2

Kom och se S:t Nicolai kyrkas nya, återskapade kalkstensänglar på nära håll. Änglarna finns på plats i kyrkan 2–7 februari, innan vi monterar dem på kyrkans fasad.

Drop in-vigsel i Adolfsbergs kyrka lördagen den 11/2 kl 12-15

Vår drop in-vigsel är ett perfekt tillfälle för er som vill gifta er i det lilla sammanhanget. Kyrka, präst, musiker och bröllopstårta finns på plats i Adolfsbergs kyrka i Örebro. Varmt välkomna!

”Vad gör man i kyrkan?” – introduktionskurs för dig som vill veta mer

Fem föredrag med olika teman, för dig som är nyfiken på Svenska kyrkan. Välkommen till vår nystartade, kostnadsfria studiegrupp i Olaus Petri församling! Torsdagar klockan 19.00–20.00 med start 16 februari 2023. Vi äter enkel pastamiddag tillsammans.

En landsbygdskyrka i lummig omgivning. I ena hörnet av bilden ligger ett infällt gröngult klot.

Färdplan för klimatet – så arbetar Örebro pastorat med miljö och hållbar utveckling

Klimatförändringarnas effekter är kännbara redan idag. Vill du vara med och engagera dig? Missa inte studiecirkeln ”Skapa fred med jorden” med start 22/2, pilgrimsvandring för klimatet – eller vår nya hantverks- och återbruksgrupp!

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender och aktuellt

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

25/2 Herrfrukost i OP – Lars-Erik Frid om "Mänsklig besiktning".

Publicerad:

Lördag 25 Februari kl. 09:30–11:30 Herrfrukost i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D, Örebro.

Eftermiddagspuben i Mosjö

Publicerad:

Nu startar Eftermiddagspuben igen. Varmt välkommen till Mosjö församlingshem några tisdagar i vinter/vår!

Sportlovskul i kyrkparken vid Mosjö kyrka

Publicerad:

Onsdagen den 22 februari kl. 10-12. För alla åldrar.

Gudstjänst med små och stora

Söndag 12/2 kl.10.00 i Längbro kyrka

Svenska kyrkan Örebro söker enhetschef till Informationsservice

Publicerad:

Vill du jobba med engagerade kollegor, bidra till service inom hela organisationen och utvecklas som ledare? Då kanske det är du som är Svenska kyrkan i Örebros nya enhetschef på Informationsservice! Sök omgående, eller allra senast 24 februari 2023.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.