Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 67 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan rådgivningsbyrå och sjukhuskyrka. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Vårt uppdrag: Att göra gott.

Kyrkoherde Ingemar
Född 2002? Inför hösten 2016 erbjuder de åtta församlingarna i Örebro pastorat 15 helt nya konfagrupper med olika teman och inriktningar.  Kolla in grupperna och anmäl dig direkt på webben.

Konfa är inte som du tror – anmäl dig nu!

Född 2002? Inför hösten 2016 erbjuder de åtta församlingarna i Örebro pastorat 15 helt nya konfagrupper med olika teman och inriktningar. Kolla in grupperna och anmäl dig direkt på webben.

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Kalender och aktuellt

Är det läge för en nystart i höst? Välkommen till Svenska kyrkan i Örebro. Vi har ett stort utbud av caféer, föreläsningar, studiecirklar och kurser – och 35 olika körer. Dessutom startar vi 15 nya konfirmandgrupper i höst.

Kurs eller kör i höst? Nu kör vi igång!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro