En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 63 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

I denna ljuva sommartid kan du hemestra hos oss

Vi fyller sommaren med möten och upplevelser på nära håll – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar. Här hittar du allt som är på gång hos Svenska kyrkan i Örebro i sommar.

Född 2008? Vi startar 15 konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2022 startar vi 15 nya konfagrupper med olika teman. Konfirmation är inte som du tror.

Open Art vid S:t Nicolai kyrka

Sommaren 2022 är det återigen dags för den stora utomhusutställningen Open Art i Örebro. Självklart är Svenska kyrkan med och erbjuder utställningsplatser i och utanför S:t Nicolai kyrka.

En kvinna sitter avslappnad i solen på en brygga, med kursgården Solliden i bakgrunden.

Retreat och pilgrim

Söker du också efter lugnet? Längtar du efter egentid? Hos oss hittar du bland annat spa för själen, pilgrimsvandringar och meditation. Var rädd om dig.

Bättre tillsammans - läs mer i nya numret av "Örebro - Mitt i livet"

Runt hörnet väntar sommaren och nu har nästa nummer av "Örebro - Mitt i livet" kommit - fullt av intressant läsning som passar inför sommaren. Du kan läsa den både som pappersmagasin och digitalt.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender och aktuellt

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

21/8 Orgelkonsert med professor Alessandro Licata från Rom

Publicerad:

Söndag 21 augusti kl. 18.00, orgelkonsert i Örebro Olaus Petri kyrka. Musik av bland andra Girolamo Frescobaldi och Johann Sebastian Bach.

4/9 Konsert: Himmelska kantater i Olaus Petri kyrka

Publicerad:

Olaus Petri Vocalis och Drottningholms Barockensemble framför verk av Johann Sebastian Bach. Söndag 4 september kl. 16 i Örebro Olaus Petri kyrka.

Öppet seminarium om kulturarv 25/8 kl. 18 i Nikolai

Publicerad:

Så vårdar vi vårt gemensamma kulturarv. Välkommen på intressanta föreläsningar och visningar med anledning av renoveringen av kalkstensfasaderna på Nikolai församlingshem och S:t Nicolai kyrka. Dessutom finns möjlighet att själv prova på stenhuggarnas arbete! Läs mer om hela programmet.

Hur hel kan man bli? – retreat på Solliden med Olaus Petri församling

Publicerad:

Retreat med personlig vägledning, på kursgården Solliden 28–30 oktober 2022.

Studiecirkel i Skapelsetid i Mikaels församling

Publicerad:

Under skapelsetid kommer vi att läsa ur bibeln med stöd av en nyutgiven antologi, Ge bibeln utrymme att göra skillnad i världen", utgiven av studieförbundet Bilda och Sabeels vänner.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.