En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.
Foto: Alexander von Sydow

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Född 2010? Vi startar flera nya konfagrupper i Örebro i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2024 startar vi flera nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Konst vid en kyrka

Open Art vid S:t Nicolai kyrka i Örebro

Sommaren 2024 är det återigen dags för den stora utomhusutställningen Open Art i Örebro. Självklart är Svenska kyrkan med och erbjuder utställningsplatser i och utanför S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro. Kom och upplev alla konstverk på plats!

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Här hittar du de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat och även vår kalender, med allt som händer i våra kyrkor och församlingshem – gudstjänster, konserter, träffar, öppen förskola och mycket mer.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Församlingsresa 18 september med Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Publicerad:

Välkommen att följa med på församlingsresa till Kungsör med stopp i Almby och Arboga. Anmälan senast 8 september.

Sommarcafé med allsång i Mikaels församling

Publicerad:

Sommarcafé med allsång i kyrkparken utanför S:t Mikaels kyrka. Onsdagar kl 14.00 – 15.30 under perioden 12 juni till 7 augusti. Vid ostadigt väder är vi inomhus i församlingssalen.

Drop-in-dop i S:t Mikaels kyrka

Publicerad:

Bär du, sedan en tid, en längtan efter att bli döpt – men av olika skäl har dopet inte blivit av? Välkommen på drop-in-dop lördag 28 september kl 10.00-14.00 i S:t Mikaels kyrka.

Upptaktsdag för ideella i OP hösten 2024

Publicerad:

För dig som redan är eller funderar på att bli ideell medarbetare i Olaus Petri församling. Onsdag 4 september kl 18.00-20.30. Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B, Örebro.

Historien om Hackvads kyrka - föreläsning med Maria Sundström 28/7

Publicerad:

Vår kunniga Maria Sundström föreläser i ord och bild om Hackvads kyrka från medeltid till jugend.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

För visselblåsare

Inom Svenska kyrkan Örebro pastorat är vi angelägna om att leva efter våra riktlinjer, principer och gällande lagar. Vi vill göra det möjligt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden inom organisationen.