Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Svenska kyrkan i Örebro vände konfirmandtrenden med ”Inte som du tror”

Pandemin innebar anpassningar för konfirmandarbetet och en del inställda planer – men sedan dess har Svenska kyrkan laddat om på nytt. Hösten 2023 startas 13 nya konfagrupper i Örebro.

Allt om festen "Inte som du tror" i Örebro 26/5

I år arrangeras konfirmandfesten ”Inte som du tror” för elfte gången. Årets huvudartist är Hanna Ferm. Festen vänder sig till både nuvarande konfirmander och till de ungdomar som ska börja åttan i höst. Platsen är S:t Nicolai kyrka.

Svenska kyrkans ledningsgrupp i Örebro visar stöd för En annan mamma

Ta ställning mot våldet mot kvinnor och barn – bry dig om en annan mamma

Mäns våld mot kvinnor och mot barn minskar inte. Tvärtom har behovet av hjälp och stöd ökat markant, inte minst under pandemiåren. För trettonde året i rad genomförs den lokala Örebrokampanjen till förmån för Kvinnohuset – och Svenska kyrkan är som alltid med. Vi säljer armband på åtta ställen i Örebro. Ta ställning – köp armband och bry dig om en annan mamma inför Mors dag.

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

I denna dyra sommartid - välkommen till oss i stället

Vi fyller sommaren med möten och upplevelser på nära håll, utan att höga kostnader sätter stopp. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin 28 maj 2023

Söndagen den 28 maj 2023 klockan 11.00 firar vi en traditionsenlig vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin. Svenska kyrkan ordnar gratis buss från Örebro. Ta gärna med fikakorg och något att sitta på. Du kan också pilgrimsvandra till gudstjänsten.

Tångeråsa träkyrka i Edsbergs församling.

Söndagsöppet i Tångeråsa sommaren 2023

Varje söndag 7 maj –13 augusti klockan 14.00 – 17.00 är det sommaröppet i Tångeråsa träkyrka. Med loppis, våffelstuga och mycket mer. Välkommen till en av Sveriges äldsta träkyrkor!

Kolla in vårnumret av ”Örebro – Mitt i livet”

Dopet är en fin tradition som kan samla familj, släkt och vänner. I nya numret av magasinet ”Örebro – Mitt i livet” möter du Annica Hjalmarsson och Fredrik Haglund som valde att döpa sonen Otto i Täby kyrka. Dessutom: Nya gröna steg mot klimatneutralt 2023 – och så hjälper Svenska kyrkan människor tillbaka till arbetslivet.

Högsta antalet inträden i Svenska kyrkan i Örebro på fem år

De högsta inträdessifforna på fem år. 27 procent av samtliga nyfödda döpta – samma nivå som innan pandemin. Många siffror pekar åt ett positivt håll för Svenska kyrkan i Örebro när 2022 års medlemssiffror summeras.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Sommar i Almby församling

Publicerad:

Välkommen till gemenskapsdagar, bussutflykter, gudstjänster, sommarcafé och konserter sommaren 2023!

Träffa Svenska kyrkan på marknadsafton 1/6 kl. 12–22

Publicerad:

Vårt marknadstält finns högst upp på Stortorget utanför S:t Nicolai kyrka. Varmt välkommen till oss – det händer massor för både stora och små både vid tältet, i parken och inne i kyrkan. Det blir utomhuscafé, tävlingar och konserter!

4/6 Orgelkonsert med Johannes Skoog

Publicerad:

Söndag 4 juni kl. 18.00, orgelkonsert i Örebro Olaus Petri kyrka. Fantastiskt tillfälle att höra stjärnorganisten Johannes Skoog från Stockholm!

Dansuppvisning i Längbro kyrka 2023!

Publicerad:

Lördag 3 juni kl.16.00

Karolinskas Kammarkör ger konsert i Längbro kyrka!

Publicerad:

Söndag 4 juni kl.19.00!

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.