Foto: Alexander von Sydow

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 63 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Så firar du advent och jul i Svenska kyrkan

Det är lätt att tvivla på julens glada budskap i oroliga tider. Men det finns hopp och vår dörr är alltid öppen – på olika sätt. Välkommen att fira advent och jul hos Svenska kyrkan Örebro.

Rösta på din favorit bland alla 17 julkrubborna - var med och stöd Örebro Stadsmissions arbete

17 fantastiska julkrubbor i pepparkaksdeg. Så många finns att välja på när det nu är dags att rösta i Svenska kyrkans adventsutmaning "Uppdrag: julkrubba". Det sker genom att swisha en gåva. Alla pengar går oavkortat till Örebro Stadsmissions arbete.

Sonny och Lena på Café Nikolai förbereder inför Svenska kyrkans stora julfest på julafton i Örebro.

Fira julafton tillsammans med andra hos Svenska kyrkan

Ensam den här julen? Eller vill du helt enkelt fira jul i kyrkan tillsammans med andra? Varje julafton arrangerar Svenska kyrkan Örebro pastorat en gemensam julfest – och 2022 blir det i Nikolai församling i city.

Så påverkar musiken - nytt nummer av "Örebro - Mitt i livet"

Vad vore vi utan musiken? Katarina Josephsson, känd Örebroprofil med musiken som bärande tema i livet, ger sitt svar i nya numret av "Örebro - Mitt i livet". Magasinet finns både som papperstidning och digital variant.

”Det finns ett ljus som aldrig slocknar”: Tro och hopp i Svenska kyrkans nya julkampanj

Krig och oro, tuffa ekonomiska tider. Men självklart finns det hopp, mitt i allt det mörka. Det finns ett ljus som aldrig slocknar. ”Vi har som uppdrag att bryta ensamheten – ett viktigt arbete som möjliggörs av Svenska kyrkans medlemmar här i Örebro”, säger kyrkoherde Anders Lennartsson.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender och aktuellt

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Konsert med Sångverkstan i Längbro!

Publicerad:

I väntan på julen! Tisdag den 13 december 19.00 i Längbro kyrka!

JULCAFÉ I LÄNGBRO

ONSDAG 21 DECEMBER 14.00-16.00 I LÄNGBRO FÖRSAMLINGSHEM

Advent, jul & nyår i Olaus Petri församling

Publicerad:

Kom och fira julens glada bud tillsammans, på plats i kyrkan. Välkommen in i gemenskapen. Här kan du läsa om konserter och gudstjänster i Olaus Petri kyrka under jul och nyår 2022.

Publicerad:

Nyårskonsert med Musikkåren Lyran!

Publicerad:

Nyårsdagen, söndag 1/1 kl.18.00 i Längbro kyrka!

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.