En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

I denna (ljuva) dyra sommartid – välkommen till oss i stället

Vi fyller sommaren med möten och upplevelser på nära håll, utan att höga kostnader sätter stopp. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Svenska kyrkan instiftar nytt miljöpris i Örebro

Svenska kyrkan har som mål att vara klimatneutral år 2030 – och nu instiftar man ett helt nytt miljöpris i Örebro. ”För att lyfta initiativ som skapar hopp och leder till förändring”, säger miljöstrateg Sara Bronner. Prissumman är 10 000 kronor.

Så nominerar du till Svenska kyrkans miljöpris i Örebro

Svenska kyrkans miljöpris i Örebro delas ut årligen till en person, eller en grupp personer, med Örebrokoppling som genom sina idéer bidrar till ökad ekologisk hållbarhet. Nominera din kandidat via formuläret här på webben. Senast 10 oktober 2023 vill vi ha din nominering.

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Filmen och bilderna från "Inte som du tror" 2023

Den 26 maj gick konfirmandfesten ”Inte som du tror” av stapeln i Örebro, i och vid S:t Nicolai kyrka. Kolla in fotograf Ulla-Carin Ekbloms bilder, och filmfotograf Markus Petterssons film från kvällen!

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Kolla in vår kalender och de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat. Här kan du också se vid vilka gudstjänster, konserter och andra sammankomster det behövs vaccinationsbevis.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Midsommardagskonsert i Längbro kyrka

Publicerad:

24 juni kl. 18.00, Magdalena Eriksson – sång, Everett Nelson – trombon.

Sommarcafé med allsång i Mikaels församling

Publicerad:

Sommarcafé med allsång i kyrkparken utanför S:t Mikaels kyrka. Onsdagar kl 14.00 – 15.30 under perioden 14 juni till 9 augusti.

Sommarkonsert i Almby kyrka 6/6

Publicerad:

Välkommen till sommarkonsert på nationaldagen i Almby kyrka kl 18. Almby kyrkokör och barnen i Sång & dramagruppen bjuder på blandad musik, bl a nordisk körmusik och visor från Astrid Lindgrens sagor. Fri entré.

Församlingsresa till Västergötland 2023!

Publicerad:

Den 17 augusti är du välkommen att kliva på bussen i Längbro och Adolfsberg och åka på en fin tur i norra Västergötland! Vi kommer bland annat få ta del av såväl kyrkohistoria, lokala berättelser, god mat vid Göta kanal och ta en tur till Södra Råda.

Barnvagnspromenad med sommarlek i Almby

Publicerad:

Välkommen att följa med Öppna förskolan i Almby församling på barnvagnspromenader till en lekplats i sommar! Vi besöker någon av lekplatserna i området Almby/Tybble på tisdagar och torsdagar 13/6 - 6/7.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.