Other languages with Google Translate

Konserter i Olaus Petri hösten 2019

Här finner du programmet för konserter och musikgudstjänster i Örebro Olaus Petri kyrka.

Konserter under hösten 2019

Söndag 18/8 kl 18.00 Orgelkonsert med Dr. Patrick Pope, North Carolina, USA

Lördag 12/10 kl 16.00 oratoriet Skapelsen av Joseph Haydn

Anna-Sofia Gahnfelt, sopran, Anna Wikblom, sopran, Simon Wämmerfors, tenor
Lars Edling, bas, Mats Johansson, bas
Olaus Petri Cantores, Olaus Petri Vocalis, Ungdomskören OPQ
Drottningholms Barockensemble
Dirigent: Mats Bertilsson
Entré 250:-/200:-/150:-/100:- (numrerade sittplatser)
Biljetter köps på ticketmaster.se eller i biljettkassan i Örebro konserthus, Fabriksgatan 2B, öppen måndag och onsdag kl 10.00–13.00. En plan över kyrkans sittplatser finns här ovan!
Eventuella återstående biljetter säljs vid kyrkans ingång 60 minuter före konserten.
Konsertlängd drygt 2 timmar inklusive paus.

Söndag 20/10 kl 18.00 Musikkårens höstkonsert: Metropoler!

Olaus Petri Musikkår besöker städer: London, Paris, New York, Wadköping... Solister: Rolf Jonsson och Thomas Bejstam
Dirigent: Staffan Sjösvärd

söndag 27/10 kl 18.00 Dansmässa ”Tobit och den dolda ängeln”

En mässa med Heliga danser, kör och instrumentalister där alla deltagare dansar tillsammans i totalt åtta danser. Dansutlärning kl. 15.00 för den som vill öva danserna i förväg,samt korta instruktioner inför varje dans i mässan.
Olaus Petri Laudantes.
Maria Paulsson Sundberg, violin. Karin Svedberg, violin. Carl Bäckman, cello. Rikard Eriksson, dragspel.
AnnaKarin GillbergEriksson, musikalisk ledare, Ingeborg Lindqvist Torstenson, dansledare. Lisbet Kjellin, diakon. Björn Helgesson, präst.

Söndag 3/11 kl 18.00 Evensong - Aftonbön enligt anglikansk tradition

Olaus Petri Cantores sjunger Evensong på Alla Själars dag i samband med ljuständningen för de bortgångna.
Dirigent: Mats Bertilsson. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson. Präst: Björn Helgesson.

söndag 17/11 kl 18.00 Orgelkonsert ”Kontrapunktens mästare”

Lars-Ove Eriksson, organist i Mikaels församling, orgel och piano.
Originalmusik för orgel av Johann Sebastian Bach och Max Reger,
samt Regers arrangemang av Bachs klavermusik för orgel,
och arrangemang av Bachs orgelkoraler för piano.

lördag 7/12 kl 16.00 adventsmingel

Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2. Olaus Petri Laudantes under ledning av AnnaKarin GillbergEriksson inbjuder till adventsmingel där man får lyssna till och sjunga advents- och julsånger tillsammans med kören. Kaffeservering.
Fri entré, kaffe med bröd 25:-

torsdag 12/12 kl 18.00 Luciakonsert

Traditionell luciakonsert med Olaus Petri Barnkör, Ceciliakören,
Olaus Petri Gosskör och Ungdomskören OPQ under ledning av Anna Ytterberg och Mats Bertilsson. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson.
Entré 40:-/30:-/20:-/10:- (numrerade sittplatser) Barn upp till 12 år gratis, men med biljett. Biljetter köps på ticketmaster.se (länk) eller i biljettkassan i Örebro konserthus, öppen mån och ons kl 10.00–13.00.
Biljetterna släpps måndagen den 18 november kl. 10.00.

fredag 13/12 kl 18.00 Luciakröning

Ungdomskören OPQ framför under ledning av Mats Bertilsson en gripande gestaltning av Lucias liv som avslutas med kröning och omges av vackra körsånger. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson.

fredag 20/12 kl 19.00 Julkonsert ”Vi sjunger in julen”

Cantores, Ungdomskören OPQ, Gosskören och Ceciliakören.
Solister: Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom.
Brassensemble.
Dirigenter: Anna Ytterberg, Mats Bertilsson. Orgel: AnnaKarin GillbergEriksson.
Entré 150:-/120:-/90:-/60:- (numrerade sittplatser) Biljetter köps på ticketmaster.se (länk) eller i biljettkassan i Örebro konserthus, Fabriksgatan 2B, öppen måndag och onsdag kl 10.00–13.00.
Biljetterna släpps måndagen den 18 november kl. 10.00.

söndag 29/12 kl 18.00 ”Sprakande, sprudlande och sprittande” nyårskonsert med Olaus Petri musikkår

Wienervals, polka, galopp m.m. Solister ur orkestern på trombon trumpet, basklarinett, eufonium och piccolaflöjt.
Dirigent: Staffan Sjösvärd. Andakt: Björn Helgesson.

Januari 2020

Måndag 6/1 kl 18.00 A Festival of Nine Lessons and Carols

Julsånger av bland andra Herbert Howells och Francis Poulenc sjungs av Olaus Petri Vocalis under ledning av Mats Bertilsson. Läsning av julens texter. Psalmsång till spel av brassensemble och orgel.

Mats Bertilsson

Musik, Organist, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Anna Ytterberg

Musik, Kantor, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

AnnaKarin GillbergEriksson

Musik, Kantor, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling