Dop i Olaus Petri

Välkommen att boka dop i Olaus Petri församling, här kan du läsa hur det går till och vad vi kan erbjuda dig som vill bli döpt eller döpa ditt barn.

Boka tid och kyrka
Dopet kan du boka direkt här på webben. När dopet är inbokat tar den präst som skall ha det kontakt med dig och ni bestämmer gemensamt en tid för dopsamtal. Dopet är kostnadsfritt.

Har vi några speciella doptider?
Normalt har vi dopgudstjänst lördagar kl.12.00, 13.30 och 15.00.
Har ni andra önskemål på tid än de som finns i formuläret, ta kontakt direkt med Olaus Petri församling på 019-15 46 61.

Bor du inte i församlingen?
Om du vill du ha dop i Olaus Petri kyrka, men är bosatt i en annan församling/stad så går det bra. Ring informationsservice på tfn 019-15 45 00 så hjälper vi dig.

Vid dopets källa har du stämt möte och vi kommer med vår längtan – för att kläs i nya kläder, för att nämnas vid vårt sanna namn.

Lokal att hyra för dopfesten
Vi har lokaler för dopkaffe i församlingshemmet bredvid Olaus Petri kyrka, Sofiagatan 2A-D. Lokalen kan bokas i samband med att ni bokar tid för dop. Du kan se vilka lokaler som finns på sidan om Olaus Petri församlingshem.

Dopdräkt att låna
Du som skall döpa ditt barn kan låna dopklänning av församlingen, det är kostnadsfritt för dig som döper ditt barn i Olaus Petri kyrka. Boka den när du bokar doptid. Kolla in bilder på våra dopklänningar!
Du som är ungdom eller vuxen kan döpas i dina egna kläder eller i en konfirmandkåpa som du också får låna här.

Man kan döpas oavsett ålder
Det finns ingen åldersgräns för dop. I Sverige är barndop vanligast, men många döps också som ungdom eller vuxen. Den som konfirmeras skall vara döpt först och därför döps många tonåringar under konfirmationstiden.

Vill du döpas som vuxen i Olaus Petri får du enskild dopundervisning innan dopet. Önskar du vuxendop, ta kontakt direkt med Olaus Petri församling på 019-15 46 61.

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling