Svenska kyrkan i Örebro

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Samtal och stöd

Här hittar du information om olika former av samtal och stöd som finns inom Svenska kyrkan i Örebro. Du är alltid välkommen att kontakta en präst eller diakon i din församling.

Behöver du stöd eller någon att prata med? I din kyrka och församling finns präster och diakoner du kan vända dig till. Vänd dig direkt till din församling eller ring informationsservice på telefon 019-15 45 00 så får du hjälp vidare.

Kyrkans sociala arbete går under namnet diakoni och på webben kan du läsa mer om vad vi gör för att hjälpa den som är utsatt, ensam eller ledsen.

Rådgivningsbyrå, sjukhuskyrka och Samtal för unga

Vi har också gemensamma verksamheter som nästan uteslutande arbetar med samtal och stöd i olika former. Vår individ- och familjerådgivning tar emot familjer, par och enskilda med relationsproblem och i kris. Universitetskyrkan finns för studenter och personal vid Örebro universitet, och Sjukhuskyrkan möter patienter, anhöriga och personal vid Universitetssjukhuset i Örebro. Vi har också Polis- och brandkårspräst. För dig som är ung finns Samtal för unga. Varje år startar vi flera samtalsgrupper som sorg för dig som mist en anhörig.

Jourhavande präst

Är du i akut behov att tala med någon utanför telefontid? Jourhavande präst är öppen varje dag mellan kl 21.00–06.00. Du ringer 112 och blir kopplad. Samtalet är kostnadsfritt.