Sorg
Foto: Gustaf Hellsing

När någon nära dör – samtalsgrupper för dig i sorg

Att få dela tankar och känslor med andra som är i samma situation kan göra din sor­g lättare att bära. Därför har Svenska kyrkan sorgegrupper i Örebro där du som mist en anhörig får hjälp att bearbeta din sorg tillsammans med andra.

Att förlora någon nära är ett hårt slag. Ibland kan sorgen kännas för tung att bära på egen hand. När du känner så kan det underlätta att få prata med andra som är i samma situation – det kan göra din sor­g lättare att bära. Svenska kyrkan vill finnas där för dig – i sorgen, och hoppet. Därför har vi flera samtalsgrupper för olika åldrar där du som sörjer får chans träffa andra i samma situation. Grupperna träffas i Örebro.

Av erfarenhet vet vi att det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra. Genom att träffas i gruppen hjälps vi åt att bearbeta sorgen.

Samtalsgrupper för olika åldrar

Sorg, sorgegrupper
Foto: Magnus Aronson

Vi har samtalsgrupper för:

• Barn och unga i sorg, ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Sjukhuskyrkan och Region Örebro län.
  • Studenter och unga vuxna, tillsammans med Universitetskyrkan.
  • Personer som mist en livspartner – det vi kallar ”Leva vidare”-grupp.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Du hittar mer information i listningen här på webben. För mer information om Svenska kyrkans stöd- och sorgegrupper i Örebro, kontakta Marie-Anne Gustafson präst, på telefon 019-15 46 10 eller e-post marie-anne.gustafson@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Marie-Anne Gustafson