Other languages with Google Translate

När någon nära dör

Att få dela tankar och känslor med andra som är i samma situation kan göra din sor­g lättare att bära. Därför har Svenska kyrkan sorgegrupper i Örebro där du som mist en anhörig får hjälp att bearbeta din sorg tillsammans med andra.

Att förlora någon nära är ett hårt slag. Ibland kan sorgen kännas för tung att bära på egen hand. När du känner så kan det underlätta att få prata med andra som är i samma situation – det kan göra din sor­g lättare att bära. Svenska kyrkan vill finnas där för dig – i sorgen, och hoppet. Därför har vi flera samtalsgrupper för olika åldrar där du som sörjer får chans träffa andra i samma situation. Grupperna träffas i Örebro.

Bearbeta sorgen i samtalsgrupp

Av erfarenhet vet vi att det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra. Genom att träffas i gruppen hjälps vi åt att bearbeta sorgen. Gruppen träffas ca fem gånger och träffarna leds av en präst eller diakon. Träffarna kan exempelvis handla om:

Sorg, sorgegrupper
Bild: Magnus Aronson
  • Din historia och det friska livet tillsammans med den du förlorat.
  • Din tid tillsammans med den avlidna.
  • Dödsfallet och begravningen.
  • Förändringen i livet.
  • Leva vidare.

Samtalsgrupper för olika åldrar

Vi har samtalsgrupper för olika åldrar – barn, unga och vuxna. Vid Universitetskyrkan finns grupper för studenter, och genom Sjukhuskyrkan anordnar vi samtalsgrupper för barn och unga i sorg. Varje år startar vi fyra Leva vidare-grupper för dig som mist en livspartner.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Du hittar aktuella samtalsgrupper och kontaktinformation i listningen här på webben. För mer information om Svenska kyrkans stöd- och sorgegrupper i Örebro, kontakta Marie-Anne Gustafson präst, på telefon 019-15 46 10 eller e-post marie-anne.gustafson@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Marie-Anne Gustafson