Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

När någon nära dör

Att få dela tankar och känslor med andra som är i samma situation kan göra din sor­g lättare att bära. Därför har vi olika samtalsgrupper i Örebro där du som mist en anhörig får hjälp att bearbeta din sorg tillsammans med andra.

Att förlora någon nära är ett hårt slag. Ibland kan sorgen kännas för tung att bära på egen hand. När du känner så kan det underlätta att få prata med andra som är i samma situation – det kan göra din sor­g lättare att bära. Svenska kyrkan vill finnas där för dig – i sorgen, och hoppet. Därför har vi flera samtalsgrupper för olika åldrar där du som sörjer får chans träffa andra i samma situation. Grupperna träffas i Örebro.

Bearbeta sorgen i samtalsgrupp

Av erfarenhet vet vi att det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra. Genom att träffas i gruppen hjälps vi åt att bearbeta sorgen. Gruppen träffas ca fem gånger och träffarna leds av en präst eller diakon. Träffarna kan exempelvis handla om:

• Din historia och det friska livet tillsammans med den du förlorat.
  • Din tid tillsammans med den avlidna.
  • Dödsfallet och begravningen.
  • Förändringen i livet.
  • Leva vidare.
Sorg, sorgegrupper
Bild: Magnus Aronson

Samtalsgrupper för olika åldrar

Vi har samtalsgrupper för olika åldrar – barn, unga och vuxna. Vid Universitetskyrkan finns grupper för studenter, och genom Sjukhuskyrkan anordnar vi samtalsgrupper för barn och unga i sorg. Varje år startar vi fyra Leva vidare-grupper, två samtalsgrupper för dig som mist någon nära och en grupp för dig som är anhörig till en person som tagit sitt liv.

Våra samtalsgrupper:

• Leva vidare-grupp för dig som mist en partner.
  • Samtalsgrupp för dig som mist någon nära.
  • Samtalsgrupp för dig som är anhörig till en person som tagit sitt liv.
  • Samtalsgrupp för barn och unga i sorg.
  • Samtalsgrupp för studenter som förlorat någon nära.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Du hittar aktuella samtalsgrupper och kontaktinformation i listningen här på webben. För mer information om Svenska kyrkans stöd- och sorgegrupper i Örebro, kontakta Jens Frandsen, präst, på telefon 019-602 27 77 eller e-post Jens Frandsen.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro