Bilden visar Universitetskyrkans Per Pettersson, präst, och Anna Forsström, diakon, på Örebro universitet.
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Universitetskyrkan

Vid Universitetskyrkan finns präster, pastorer och diakoner för studenter och personal på Örebro universitet. Hit kan du komma för att prata om allt. Välkommen!

Livsfrågor, tro, relationer, personliga problem, identitet, sorg, tankar kring studier? Till oss kan du komma med det du bär med dig just nu, och vi har tystnadsplikt. Du hittar oss på Örebro universitet i Forumhuset, andra våningen, rakt över restaurangen.

Stilla rummet
Kanske vill du bara vara för dig själv en stund och koppla bort allt runt omkring? Då tar du sikte på Stilla Rummet, som universitetet tillhandahåller strax intill våra lokaler. Här finns under veckan också möjlighet till en stunds rastplats med bön vid lunchtid, kristen djupmeditation eller en enkel nattvardsmässa. Här kan du läsa mer om vad som händer i stilla rummet.

Enskilda samtal
Vill du ha ett längre enskilt samtal, är du välkommen att boka en tid med någon av oss. Utöver enskilda samtal erbjuder vi bland annat café- och samtalskvällar, lunchbön, mässa, pilgrimsvandring och retreat.

Rastplats och mässa i stilla rummet (Forum)

Välkommen till stilla rummet på andra våningen i Forumhuset. Vi har öppet när universitetet är öppet.

Enskilda samtal vid Universitetskyrkan

Behöver du någon att prata med? Till oss kan du komma för att prata om allt – och vi har tystnadsplikt.

Sorgegrupp för studenter

Har du mist någon som står dig nära? Universitetskyrkan bjuder in till samtal om sorg för dig som är ung vuxen.

Mässa, oblater

Stilla mässa på Sankta Katarina

Kom och fira kvällsmässa på Sankta Katarina studentboende.

Kontakta Universitetskyrkan

Universitetsdiakon