Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Universitetskyrkan

Vid Universitetskyrkan finns präster, pastorer och diakoner för studenter och personal på Örebro universitet. Hit kan du komma för att prata om allt. Välkommen!

Livsfrågor, tro, relationer, personliga problem, identitet, sorg, tankar kring studier? Till oss kan du komma med det du bär med dig just nu, och vi har tystnadsplikt. Du hittar oss på Örebro universitet i Forumhuset, andra våningen, rakt över restaurangen.

Stilla rummet
Kanske vill du bara vara för dig själv en stund och koppla bort allt runt omkring? Då tar du sikte på Stilla Rummet, som universitetet tillhandahåller strax intill våra lokaler. Här finns under veckan också möjlighet till en stunds rastplats med bön vid lunchtid, kristen djupmeditation eller en enkel nattvardsmässa. Här kan du läsa mer om vad som händer i stilla rummet.

Enskilda samtal
Vill du ha ett längre enskilt samtal, är du välkommen att boka en tid med någon av oss. Utöver enskilda samtal erbjuder vi bland annat café- och samtalskvällar, lunchbön, mässa, pilgrimsvandring och retreat.

Per Pettersson

Komminister, Svenska kyrkans bostäder, Universitetspräst, Almby församling, Örebro pastorat

Anna Forsström

Svenska kyrkans bostäder, Almby församling, Universitetsdiakon, Örebro pastorat