Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Almby kyrkokör Vox Alma

Blandad (kvinnor och män) vuxenkör med varierad repertoar. Sjunger vid konserter och gudstjänster.

Kören övar i Almby församlingshem varje onsdag klockan 19.00-21.00.

För information och anmälan kontakta
organist Unn Jörgensdotter Wing
Epost Unn Jörgensdotter Wing

Vox Alma på körresa till Norrköping
Bild: I Persson

2016-04-24

Kören Vox Alma på sångarresa

Det är tidig söndagmorgon och lite gråkallt. Vid Almby kyrka hämtar bussen upp körens medlemmar och dess ledare Unn Jörgensdotter Wing.  Resan går mot Norrköping där kören ska sjunga vid högmässan i S:ta Birgittas katolska kyrka.

Väl framme vid kyrkan möter Åke Sonesson upp och tar kören med upp på orgelläktaren.  Unn ska inte bara leda sin kör, hon får också rycka in som kantor och för första gången tjänstgöra i en katolsk kyrka.

Medverkade vid mässan gjorde kyrkoherde fader Samji och diakon Martin samt ministranter.

Efter högmässan serveras kyrkkaffe och det blir mera sång av kören där. Så är dags för en liten promenad i Norrköping som Åke leder innan gruppen kommer fram till restaurang Fräcka Fröken där lunch väntar.

Hela dagen är det soligt och fint väder, men på hemresan, strax efter Pålsboda börjar det hagla och där möter aprilvädret med ömkom sol och regn. Hemma i Almby ligger lite snö på gräsmattan och bilarna är oberoende av färg, vita.

Text och foto: Inger Persson

Bildtext: Vox Alma vid katolska kyrkan i Norrköping.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

E-post: Almby församling

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook

Församlingens kyrkor: