Other languages with Google Translate

Olaus Petri Ungdomskör OPQ

Blandad kör för ungdomar 14-25 år. Örebro Olaus Petri församling

Ungdomskören OPQ – en del av Olaus Petris ungdomsarbete

Församlingens ungdomskör sjunger allt från enkla körsånger till stora verk – till exempel Mozarts Requiem och Bachs Juloratorium. OPQ är en aktiv kör som framträder ofta och gör årliga resor.

• 2013 reste OPQ till Oslo och framträdde i Svenska Margaretakyrkan och Oslo Domkirke.
  • Samma år blev kören utvald att ansvara för sändningen av Lucia i Sveriges Television - sammanlagt 1,1 miljoner tittare såg sändningen i Sverige och utomlands.
  • 2015 var ungdomskören med i framförandet av Bachs Juloratorium tillsammans med Drottningholms Barockensemble.
  • 2016 genomfördes en mycket lyckad körresa till Tyskland.
  • Kommer i oktober 2018 medverka vid framförandet av W. A. Mozarts Mässa i c-moll.

Repetitionerna sker på måndagar 18.30-20.30 i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B i Örebro.
Blir du intresserad? Kontakta körens ledare Mats Bertilsson för en provsjungning.

Lucia 2013 Olaus Petri Svt2

Mats Bertilsson

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling