Foto: Mats Bertilsson

Olaus Petri Ungdomskör OPQ

Blandad kör för ungdomar 14-25 år. Övar måndagar 18.30-20.30. Terminsstart 22 augusti.

Ungdomskören OPQ – en del av Olaus Petris ungdomsarbete
Repetitionerna sker på måndagar 18.30-20.30.

Blandad kör för ungdomar 14-25 år. Örebro Olaus Petri församling.
Församlingens ungdomskör sjunger allt från enkla körsånger till stora verk – till exempel Mozarts Requiem och Bachs Juloratorium. OPQ är en aktiv kör som framträder ofta och gör årliga resor.

Ungdomskören OPQ har ansvarat för sändningen av Lucia i Sveriges Television, och var värdkör då Sveriges Kyrkosångsförbunds nationella ungdomskörfestival samlade över 200 ungdomar från hela landet i Olaus Petri kyrka.

2019 genomfördes en mycket lyckad resa till Mallorca, då kören bland annat framträdde i Svenska Kyrkan och den stora katedralen La Seu i Palma.

I november 2021 medverkar OPQ tillsammans med bland andra Drottningholms Barockensemble vid framförandet av Felix Mendelssohns oratorium Elias i Olaus Petri kyrka och Riddarhuset i Stockholm.

Blir du intresserad? Kontakta körens ledare Mats Bertilsson för en provsjungning. Se kontaktuppgifter nedan!

Kolla in ungdomskörens hoppfulla hälsning

Hör körens hälsning om hopp och frid till alla som just nu går hemma och känner oro, ensamhet eller tristess. Filmen med ungdomskören OPQ spelades in i Olaus Petri kyrka måndagen den 23 mars.

Lucia 2013 Olaus Petri Svt2

Bilden visar två glada körsångare efter en utomhuskonsert, där en av sångarna bär en kasse med texten "Uppskattad körsångare".

Körer mest för unga

Att sjunga i kör är ett teamarbete, där alla är viktiga. Är du nyfiken på musik, kompisar, utmaningar och kanske en och annan körresa eller turné? Kolla in de av våra körer som vänder sig mest till unga.

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling