Foto: Ulla-Carin Ekblom

Välj grupp utifrån veckodag!

Undrar du hur du ska få plats med konfan i kalendern? Just därför har vi många olika konfagrupper som ses olika ofta och på olika veckodagar. Kolla runt bland de olika dagarna och grupperna. Vilken passar dig?

Född 2008? Här hittar du höstens konfagrupper sorterade efter veckodag. Totalt planerar vi för 15 konfagrupper. Alla grupper är kostnadsfria och alla grupper (utom Adolfsbergskonfa) åker på läger. Några far dessutom iväg på längre resor.

Lördag och söndag

Skollov/sommarlov

Andra grupper

Berg- och dalbanekonfa

Konfirmation är en resa om livets upp- och nedgångar. Tillsammans upplever vi och samtalar om ljuset och mörkret – i historien och i våra liv – utifrån den kristna tron.

Bilden visar den brittiska flaggan på flaggstång, blå himmel i bakgrunden.

English konfa

Would you like to take your konfirmation in English? Then look no further! Join Sörbykyrkan’s English konfa.

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2023 åker vi på ett gemensamt, lite längre äventyr: En härlig resa till Gotland.

Danskonfa

Danskonfa är ett nytt samarbete mellan Svenska kyrkan i Örebro och Knut Säborgs dansstudio. Vi ses både i Längbro församlingshem och i dansstudion, där vi tränar dans under ledning av Maud Säborg.

Estetkonfa

Välkommen som estetkonfirmand i S:t Nicolai kyrka i Örebro med start hösten 2022! Vi lär känna oss själva, Gud och varandra genom skapande och olika estetiska uttrycksformer. Vi åker på ett helgläger och en längre resa på påsklovet.

Padelkonfa

Konfirmationstiden är inte bara padel och nya vänner – utan mycket mer! Vi spelar padel, samtalar, gör sammarbetsövningar och olika aktiviteter, fikar, åker på läger – och skapar tillsammans minnen för livet.

Globalkonfa

Tanzania, New York, Filippinerna och Örebro ... Hur hör vi samman och vad skiljer oss åt? Vi är en del av ett mångkulturellt samhälle och en globaliserad värld. Häng med i vår Global-konfagrupp och förändra världen. Vi ses en helg i månaden, åker på två läger och en resa till Berlin våren 2023.

Fiskekonfa

Fiskekonfa vänder sig till dig som vill konfirmera dig och samtidigt gillar att fiska. På våra träffar pratar vi om livet, tron – och fiske. I maj 2023 åker vi på en fiskeresa ihop.

Mediakonfa – express yourself

När du är glad eller ledsen. När du tror eller tvivlar. I Mediakonfa får du uttrycka dina egna tankar och frågor om livet, döden, kärlek, tro, förlåtelse och – inte minst – vem du själv är, mitt i alltihop. Vi jobbar med musik, film, foto och skrivande och åker till kreativa Köpenhamn ihop.

Pilgrimskonfirmation

Välkommen som pilgrimskonfirmand i S:t Nicolai kyrka i Örebro med start hösten 2022!

Gamingkonfa

CS:GO, Among us, Minecraft och... Jesus?! Hur hänger det ihop? Nyfiken på svaret? Häng med årets grupp med Gaming-konfirmander! Gruppen träffas vissa lov och helger och åker på en längre resa till Berlin våren 2023. Begränsat antal platser.

Ridlägerkonfa

Vill du kunna kombinera ridläger med konfirmation? Sommaren 2023 finns denna möjlighet! Då arrangeras ridlägerkonfa – ett samarbete mellan Svenska kyrkan Adolfsbergs församling och Karlsdals ridskola i Örebro. Ridlägerkonfa har begränsat antal platser.

Sommarkonfa på Solliden

Född 2008? Upptagen med plugg och aktiviteter under terminerna? Då kan Sommarkonfa vara något för dig. Ta chansen att fundera över meningen med livet ihop med andra ungdomar sommaren 2023, på Sollidens kursgård!

Teckenspråkig konfirmation

Svenska kyrkan har teckenspråkig verksamhet för både stora och små i Örebro – och erbjuder självklart också teckenspråkig konfirmation. Gruppen träffas under två helgläger och ett lite längre sommarläger, då vi även möter teckenspråkiga ungdomar från andra delar av Sverige. Konfirmandstart under hösten 2022.

Adolfsbergskonfa – för dig som går i grundskola, särskola eller träningsskola

Den här gruppen träffas i Adolfsbergs kyrka och passar dig som trivs i en liten grupp med tydliga ramar. Konfirmandträffarna följer en tydlig struktur och gruppen åker varken på läger eller resa under året. Konfirmation på hemmaplan, helt enkelt.