Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Hitta till Solliden

Så här gör du för att ta dig till kurs- och konferensgården Solliden.

Svenska kyrkans kursgård Solliden är belägen 13 km norr om Örebro vid sjön Lången.

Med bil

Väg 50 mot Nora och Falun leder till Solliden från Örebro. En bit bortom vägbron över järnvägen är det dags att svänga vänster vid skylten Närkes Kil. På väg ned för backen syns sjön till vänster och Sollidens vita byggnader.

Med buss

Det går även bra att resa med buss till Solliden från Örebro, men du behöver i så fall vara beredd på en promenad den sista biten fram till gården.  Buss 302 mot Nora från Resecentrum i Örebro stannar vid avtagsvägen. Hållplatsen heter Katrinelundsvägen (Axberg). Bussresan tar ca 13 minuter.

Tidtabell

Karta & vägbeskrivning