Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Att göra på Solliden

Lokalerna och omgivningarna på Solliden rymmer massor av möjligheter.

PLats för sport och lek Inomhus

Solliden har ett 60 kvm stort rum för spel och lek, med golv som i en idrottslokal. Här finns utrustning för många olika aktiviteter som till exempel pingis, innebandy, mjuk frisbee och mini-bowling.

Bastu och relaxrum

I sutterängplan på sidobyggnaden Lången finns en nybyggd bastu, med omklädningsrum och relaxrum.

Sjötomt och grillplats

Sollidens stora trädgård och sjötomt med egen brygga lämpar sig för många sorters aktiviteter. Den stora uteplatsen framför Villan är ett härligt ställe för avkoppling och avspända samtal. På tomten finns också en grillplats.

Basket, boule, brännboll och andra lekar

På den släta asfaltplanen ner mot sjön finns möjlighet att spela basket eller landbandy. Det finns också allt som behövs för en brännbollsmatch eller ett parti kubb. Solliden har också sin egen boulebana.

Promenadstråk

Tips och karta på fina promenadvägar finns att låna i receptionen.

Paddla och fiska

Vid bryggan finns tre kanadensare, tre enmanskajaker och en roddbåt. Det är möjligt att fiska i sjön Lången. Kort finns att köpa i receptionen.