Kurs- och konferensgården Solliden ligger vackert vid sjön Långens strand.
Foto: Magnus Aronson

Solliden

Varmt välkommen till Solliden, bara 13 km från centrala Örebro. Svenska kyrkan i Örebro äger och driver en gård för läger, kurser och konferenser som har ett underbart läge vid sjön Långens strand. Du når oss på telefon 019-15 45 35.

Möten på Solliden

Här på Sollidens kurs- och konferensgård kommer vi att göra allt för att ni ska trivas, äta gott och njuta av lugnet i våra moderna mötesrum. Självklart är vi noga med att möblera luftigt och hålla avstånd till varandra. Det blir alltid ett mycket bättre möte när man får ses än alla de digitala mötenan som vi haft allt för länge nu.

En lugn, avkopplande miljö med krav-certifierad restaurang

Läget är perfekt och möjligheterna oändliga. Närheten till Örebro gör att Solliden passar lika bra för dagsutflykt, dagkonferens, kick off och fest som för en lite längre vistelse med övernattning. Vi har både rum med hotellstandard och rum som passar för lägerboende.

Solliden tar emot gäster från företag, organisationer, kyrkor och privatpersoner. Omtanke, kvalitet och ett rättvise- och miljöperspektiv genomsyrar allt vi gör, vårt mål är att handla mer lokalproducerade produkter. Sollidens restaurang är KRAV-certifierad.

Konferens, läger, bröllop och fest på Solliden

Konferens på Solliden

Läge för konferens? Solliden erbjuder en vacker och lugn konferensmiljö, endast 13 km från Örebro, för grupper av olika storlekar.

Läger på Solliden

Hit kommer konfirmander, skolklasser, familjer, seniorer, körsångare och många fler. Solliden,15 minuter från Örebro, är en fantastisk plats för läger.

Bröllop och fest på Solliden

Bröllop, dop, födelsedagsfirande, släktträff, kick off... På Solliden utanför Örebro finns alla möjligheter att ge festen ett unikt innehåll med familjär miljö, sjöutsikt och läcker mat från vår KRAV-certifierade restaurang.

En kvinna lutar sig mot ett grönskande träd, i bakgrunden syns kursgården Solliden.

Retreater på Solliden

Retreat innebär att man drar sig undan vardagens brus och engagemang för att i stillhet möta Gud och sig själv. Solliden i Örebro, med sin vackra och lugna miljö är en perfekt plats för retreater.

Mat och catering

Sollidens mat är vällagad, smakrik och KRAV-certifierad. Du kan alltid välja ett vegetariskt alternativ. Vi serverar mat vid konferenser, läger, retreater och bröllop och fest. Året runt kan du beställa mat hos oss det finns alltid något att fira. Tårtor och småkakor till födelsedagar, vi kan leverera något gott till alla hjärtans dag, påsk, vårens grill- eller företagsfester, examen eller när du önskar något extra gott.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Sjung till Herrens ära – retreat på Solliden med Olaus Petri församling 27–29 oktober

Publicerad:

Retreat med personlig vägledning, på kursgården Solliden 27–29 oktober 2023.