Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Du hittar Olaus Petri vackra, nygotiska kyrka på Storgatan, på norr i Örebro. Kontinuitet, nyfikenhet och dialog är ledorden som genomsyrar allt vi gör i Olaus Petri församling – från vår stora kör- och musikverksamhet till gudstjänsterna, Pappis, öppen förskola, konfirmand- och ungdomsverksamhet, soppluncher och allt annat vi gör. Varmt välkommen till oss.

Dopfesten 29/3 ställs in!

Bild: Anette Hållgärde

Fredagen den 27 mars meddelade regeringen att allmänna sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Beslutet träder i kraft på söndag och gäller tillsvidare. Helgens gudstjänster påverkas. Maxantalet på 50 personer gäller inklusive tjänstgörande personal, körsångare och kyrkvärdar m.fl. Vi ber var och en ta ansvar att stanna hemma!

Det här innebär tyvärr att söndagens dopfest med doplövsutdelning ställs in. Vi återkommer till de anmälda familjerna.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling