Foto: Agneta Larsson

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Du hittar Olaus Petri vackra, nygotiska kyrka på Storgatan, på norr i Örebro. Kontinuitet, nyfikenhet och dialog är ledorden som genomsyrar allt vi gör i Olaus Petri församling – från vår stora kör- och musikverksamhet till gudstjänsterna, öppna träffar, konfirmand- och ungdomsverksamhet, soppluncher och allt annat vi gör. Varmt välkommen till oss.

Letar du efter någon? Här hittar du kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka är öppen:

Sommar i Olaus Petri 2024

I denna ljuva sommartid är du välkommen till oss! Sommarcaféer, konserter, kyrkvisningar, miniatyrutställning, ekoteologi-vandring och bussutflykter i Olaus Petri församling på norr i Örebro.

Träffa Svenska kyrkan på Nerike Pride 25 augusti

25 augusti går Nerike Pride av stapeln i Örebro – och Svenska kyrkan är självklart med. Du träffar oss i regnbågsmässorna i Adolfsbergs kyrka och S:t Nicolai kyrka, i prideparaden och i regnbågsparken i city. Här hittar du hela programmet!

Konst vid en kyrka

Open Art vid S:t Nicolai kyrka i Örebro

Sommaren 2024 är det återigen dags för den stora utomhusutställningen Open Art i Örebro. Självklart är Svenska kyrkan med och erbjuder utställningsplatser i och utanför S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro. Kom och upplev alla konstverk på plats!

Konfirmand i Olaus Petri i höst? Anmäl dig nu!

Hösten 2024 startar Olaus Petri församling på norr i Örebro två spännande konfagrupper: Gamingkonfa med dataspelsträffar under lov och helger, samt Berg- och dalbanekonfa - en resa om livets upp- och nedgångar. Båda grupperna åker på läger och en längre resa till Tyskland. Välkommen!

Upptaktsdag för ideella i OP hösten 2024

För dig som redan är eller funderar på att bli ideell medarbetare i Olaus Petri församling. Onsdag 4 september kl 18.00-20.30. Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B, Örebro.

Nu startar kören Olaus Petri Laudantes igen!

Uppstart hösten 2024. Blandad kör för vuxna. Övar torsdagar 19-21. Jag som är ny körledare heter Niklas Lindström och jag vill gärna börja träffa intresserade korister redan nu under senvåren/tidiga sommaren.

Att söka och finna Gud i allt – retreat med introduktion till ignatianskt inspirerad andlighet.

Retreat på kursgården Solliden, fredag 13-15 september 2024, samt obligatorisk förträff för alla deltagare torsdag 29 augusti. Anmälan är öppen 17 maj-17 juli.

Någon att prata med... i Olaus Petri församling

Behöver du prata med någon utomstående, få tröst eller finna styrka? Då finns våra präster och diakoner till hjälp. Välkommen att kontakta oss!

Stöd en okänd vän

– genom diakonin i Olaus Petri församling

Digital anslagstavla Olaus Petri församling

Detta är Olaus Petri församlings digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från församlingsrådets sammanträden. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Vill du veta mer om Olaus Petri församling?

Olaus Petri församling är belägen i norra Örebros centralare delar och består av både småhus och bostadsområden. Olaus Petri kyrka ligger mitt i ett tätbebyggt och dagaktivt område. Verksamheten är omfattande och riktar sig mot alla åldrar.

Olaus Petri kyrka

Välkommen till Olaus Petri kyrka på norr i Örebro, mitt i ett dagaktivt område. Du är alltid välkommen att komma in, sitta ner en stund och tända ett ljus. Olaus Petri kyrka är byggd 1912 och har 330 sittplatser. Titta runt i kyrkan på 360-bilden längre ner på sidan.

Gudstjänster i Olaus Petri

Här kan du se dag och tid för veckans fasta gudstjänster i Olaus Petri kyrka, samt kyrkans öppettider.

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Konserter och körer i Olaus Petri

Här hittar du allt om musiken i Olaus Petri församling: våra konserter, alla våra körer samt musikkår.

Föreläsningar och kurser i Olaus Petri

Samtala tillsammans om din tro! Här hittar du kurser, föreläsningar och bibelstudiegrupper i Olaus Petri församling.

Runt ett fikabord står några personer och brer sina smörgåsar.

Caféer och träffar i Olaus Petri

Här hittar du mötesplatser som Öppen tisdag med sopplunch, Torsdagsträffen och Herrfrukostar.

Barn & familj i Olaus Petri församling

Här hittar du information om allt för barn och familj i Olaus Petri församling: Söndagsskolan, en presentation av våra nya dopdräkter, Barnkören, Gosskören och Ceciliakören. Samt Trygghetscirkeln - pastoratets kurs för föräldrar.

Ungdomsverksamhet i Olaus Petri

Här hittar du info om du är ung och söker gemenskap i Olaus Petri församling. Bland annat Ungdomsgruppens program hösten-23.

Retreat, pilgrim och heliga danser i Olaus Petri

Under den här rubriken lägger vi upp heliga danser, retreater, pilgrimsvandringar, meditationsdagar och andra tillvällen till andlig växt.

Hyra lokal i Olaus Petri

I Olaus Petri församling finns tre lokaler för uthyrning i samband med dop, vigsel/bröllop och begravning: Stora salen och Lilla salen för de större kalasen samt Puben och Cafét för det mindre. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Någon att prata med... i Olaus Petri församling

Behöver du prata med någon utomstående, få tröst eller finna styrka? Då finns våra präster och diakoner till hjälp. Välkommen att kontakta oss!

Tervetuloa, Willkommen, Bienvenue, Welcome!

Olaus Petrin seurakunnan kotisivuille, zum Homepage der Olaus Petri Gemeinde, sur la page d’accueil de la paroisse d’Olaus Petri, to the website of Olaus Petri Parish.

En skylt med texten Störst av allt är kärleken i en prideparad.

Hbtqia+ och kristen tro

Svenska kyrkan ska vara en inkluderande kyrka där hbtqia+-personer ska känna sig trygga och välkomna. Därför arbetar vi aktivt för att lyfta frågor om hbtq och kristen tro, lokalt här i Örebro. Kolla in allt vi gör!

En landsbygdskyrka i lummig omgivning. I ena hörnet av bilden ligger ett infällt gröngult klot.

Färdplan för klimatet – så arbetar Örebro pastorat med miljö och hållbar utveckling

Klimatförändringarnas effekter är kännbara redan idag. Vill du vara med och engagera dig? Här kan du läsa mer om vad Svenska kyrkan i Örebro har på gång.

Det finns plats för dig i Svenska kyrkan - välkommen!

Den 2 mars 2024 publicerade Nerikes Allehanda en debattartikel skriven av kyrkoherde Anders Lennartsson. "Det finns plats för dig i Svenska kyrkan - välkommen!". Den tar upp att Svenska kyrkans funktion uppfattas som viktig, att många uppskattar allt bra som kyrkan gör och att du som är medlem möjliggör att kyrkan kan fortsätta sitt arbete.

En tjej och en kille fikar i Wadköping. I förgrunden syns killens axel med en tatuering i form av ett kors.

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan i Örebro pastorat vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att hela Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Uppdatering 22 maj: stor mängd stulen data har publicerats - så agerar Svenska kyrkan.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Upptaktsdag för ideella i OP hösten 2024

Publicerad:

För dig som redan är eller funderar på att bli ideell medarbetare i Olaus Petri församling. Onsdag 4 september kl 18.00-20.30. Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B, Örebro.

Ekumenisk gudstjänst i Stadsparken söndag 18 augusti 2024

Publicerad:

Örebros församlingar bjuder in till en stor gemensam gudstjänst i Stadsparken även denna sommar. Den hålls söndagen den 18 augusti kl 11.00. Predikar gör Hans Weichbrodt, Oasrörelsen.

Miniatyrutställning i Olaus Petri församlingshem

Publicerad:

Under sommaren har du möjlighet att se en utställning av miniatyrmodeller skala 1:12 skapade av Erik Lindstrand i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2, Örebro.

Sommar i Olaus Petri 2024

Publicerad:

I denna ljuva sommartid är du välkommen till oss! Sommarcaféer, konserter, kyrkvisningar, miniatyrutställning, ekoteologi-vandring och bussutflykter i Olaus Petri församling på norr i Örebro.

Olaus Petri musikkår 1924-2024

Publicerad:

Hundra år av blåsmusik i Olaus Petri församling

Olaus Petri församling

Olaus Petri församling
Adress:
Olaus Petri kyrkogata 4, 
703 64 Örebro

Telefon: Informationsservice 019-15 45 00 Här kan du läsa aktuella öppetider.

E-post: olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Olaus Petri, ring 019-15 46 61. 

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Länk till: Olaus Petri församling på Facebook
Olaus Petri församling på Instagram
Olaus Petri församlings Youtubekanal

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Bönegrupper:
Vardagar utom onsdag kl. 8. morgonbön
Måndag kl. 18 bönegrupp för föräldrar
Onsdag kl.10 Hannagruppen

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (april -22). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan. 

Läs mer om Olaus Petri församling