Bilden visar Längbro kyrka en snöig vinterkväll
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Längbro församling

– din kyrka på väster i Örebro. Strax intill Karslundsskogen och den vackra naturen, men samtidigt med ena foten i stadsbyggelsen på väster – där hittar du Längbro församling i Örebro.

Hos oss hittar du ett glatt och levande sammanhang, där alla får plats. Barnverksamhet, musik, grabbfrukost, massor av ungdomar och ideella.

Vår värdegrund kan sammanfattas i en mening: "Sedd av människan, älskad av Gud" är vår devis. Kom hit så förstår du vad vi menar!

Tända ljus i en julgran.

Advent och jul i Längbro och Eker

Här kan du läsa om hur du kan fira advent och jul i Längbro församling 2022. Välkommen!

Julkonsert i Längbro kyrka!

Söndag 18/12 18.00. Vi sjunger in julen tillsammans med församlingens körer under ledning av Henrik Wing!

Sonny och Lena på Café Nikolai förbereder inför Svenska kyrkans stora julfest på julafton i Örebro.

Fira julafton tillsammans med andra hos Svenska kyrkan

Ensam den här julen? Eller vill du helt enkelt fira jul i kyrkan tillsammans med andra? Varje julafton arrangerar Svenska kyrkan Örebro pastorat en gemensam julfest – och 2022 blir det i Nikolai församling i city.

Öppet café i Längbro

Vi håller öppet i församlingshemmet onsdagar 14.00-16.00! Dela gemenskap runt fikabordet, eller bara vara över en kopp kaffe i godan ro!

Konsert med Sångverkstan i Längbro!

I väntan på julen! Tisdag den 13 december 19.00 i Längbro kyrka!

Så påverkar musiken - nytt nummer av "Örebro - Mitt i livet"

Vad vore vi utan musiken? Katarina Josephsson, känd Örebroprofil med musiken som bärande tema i livet, ger sitt svar i nya numret av "Örebro - Mitt i livet". Magasinet finns både som papperstidning och digital variant.

Sollidens hållbara julbord

Äntligen julbord på Sollidens kursgård, 15 minuter från Örebro! Mellan 26 november och 21 december finns möjlighet att njuta av Sollidens välsmakande julbord med utsikt över sjön Lången.

Så firar du advent och jul i Svenska kyrkan

Det är lätt att tvivla på julens glada budskap i oroliga tider. Men det finns hopp och vår dörr är alltid öppen – på olika sätt. Välkommen att fira advent och jul hos Svenska kyrkan Örebro.

JULCAFÉ I LÄNGBRO

ONSDAG 21 DECEMBER 14.00-16.00 I LÄNGBRO FÖRSAMLINGSHEM

Julgransplundring i Längbro!

Välkommen på gudstjänst med små och stora 6 januari med dans kring granen och julgransplundring efteråt i församlingshemmet!

Nyårskonsert med Musikkåren Lyran!

Nyårsdagen, söndag 1/1 kl.18.00 i Längbro kyrka!

Grabbfrukost

Vi siktar även i år på ett glatt humör, spännande föredrag, psalmsång, andakt och ett par, tre sköna roliga historier.

Öppen förskola i Längbro

Varmt välkommen hit!

Digital anslagstavla Längbro församling

Detta är Längbro församlings digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från församlingsrådets sammanträden. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

ÖppetTider i Längbro kyrka

Vardagar 09.00-16.00.
Helger i samband med gudstjänst.
VÄLKOMMEN!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

JULCAFÉ I LÄNGBRO

ONSDAG 21 DECEMBER 14.00-16.00 I LÄNGBRO FÖRSAMLINGSHEM

Tro och liv - Samtal i gemenskap i Längbro

Publicerad:

Nu startar vi igen! Varje söndag under året har vi ett tema, en rubrik i kyrkan, det kan vara tex skapelsen, bön, samhällsansvar eller annat som rör livet. I samtalsgruppen får vi mötas kring nästkommande söndags tema och fundera och samtala kring vad detta betyder i våra liv.

Stickcafé i Längbro, onsdagar kl.14.00-16.00

Publicerad:

Välkommen att sticka och umgås med andra!

SJUNG I KÖR I LÄNGBRO!

Publicerad:

Välkommen till vår körverksamhet i Längbro!

Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och har 300 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ekers kyrka

Varmt välkommen till Ekers kyrka. Kyrkan ligger några kilometer nordväst om Mellringe utanför Örebro, den byggdes på 1100-talet och har 40 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Hyra lokal i Längbro

I Längbro församling finns fyra lokaler för uthyrning i samband med dop, bröllop, begravning och annat. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Boka dop i Örebro

I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för dop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar.

Två vigselringar.

Boka vigsel i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för bröllop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

En begravningskrans i form av ett stort hjärta med rosor vilar mot en kista.

Begravning i Örebro pastorat

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked – döden. Men sorgen börjar och slutar inte med en begravning. Därför erbjuder vi olika typer av kontakt och stöd, både före och efter begravningen.

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor: