Längbro församling

– din kyrka på väster i Örebro. Strax intill Karlslundsskogen och den vackra naturen, men samtidigt med ena foten i stadsbebyggelsen på väster – där hittar du Längbro församling i Örebro.

Hos oss hittar du ett glatt och levande sammanhang, där alla får plats. Barnverksamhet, musik, grabbfrukost, massor av ungdomar och ideella.

Vår värdegrund kan sammanfattas i en mening: "Sedd av människan, älskad av Gud" är vår devis. Kom hit så förstår du vad vi menar!

Tågolyckan vid Södra station i Örebro – hit kan du vända dig för samtal och stöd

Tre unga personer har omkommit efter en svår tågolycka vid Södra station i Örebro, sent på kvällen den 28 februari. Här finns information om vart du kan vända dig för samtal och stöd. Många kyrkor i Svenska kyrkan Örebro pastorat är öppna för ljuständning.

Kolla in Längbro församlings ”Ta och ge”-påskris – för en värld som är mer rättvis!

Köp ett par vantar, en grytlapp eller kanske en påskdekoration – eller lämna något du själv skapat. Längbro församlings stora påskris är en del av årets fasteaktion från Act Svenska kyrkan. Du hittar det i Längbro församlingshem i Örebro, till och med påskdagen den 9 april.

Gudstjänster, mässor och konserter i Längbro kyrka!

Varmt välkommen till en stund av stillhet och gemenskap i Längbro kyrka! Efteråt finns det enkelt kyrkkaffe till den som önskar. Här kan du se dag och tid för veckans fasta gudstjänster i Längbro kyrka!

Öppet café i Längbro

Vi håller öppet i församlingshemmet onsdagar 14.00-16.00! Dela gemenskap runt fikabordet, eller bara vara över en kopp kaffe i godan ro! Du kan också vara med på stickcaféet, seniorkören och Anders fix och trix under denna tid. För de yngre är det öppen förskola!

Öppen förskola i Längbro

Öppen förskola ger dig och ditt barn möjlighet att leka, busa, pyssla, fika och hänga med andra barn och föräldralediga vuxna! Hos oss i Längbro finns fina pysselrum & lekrum. Sångstund och enkelt fika finns. Micro finns om du vill värma egen mat. Varmt välkommen hit!

Anders fix och trix i Längbro!

Varmt välkommen till en ny gemenskap i Längbro! Här träffas vi som vill lära oss enklare reparationer och hemma fix. Kanske också få lite tips på hur man använder vissa verktyg. Har du frågor, funderingar eller tips på teman för våra träffar hör av dig eller kom förbi en onsdag.

Stickcafé i Längbro!

Välkommen att sticka och umgås med andra. Material finns men du får gärna ta med eget om du har. Välkommen!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan i Örebro pastorat vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att hela Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit.

Örebroprästen Caroline Edlund kan bli biskop i Härnösand

Caroline Edlund, församlingsherde i Svenska kyrkan Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar i Örebro, har utsetts till biskopskandidat i Härnösands stift. – Jag känner mig oerhört hedrad och glad över att ha blivit nominerad, säger Caroline Edlund. Tillsammans med åtta andra personer går hon nu vidare till biskopsvalet, som hålls den 22 april.

”Brodera för fred”: Skicka in ditt broderi och var med i Svenska kyrkans utställning på Solliden!

Broderar du? Genom att donera alster till Svenska kyrkans utställning kan du vara med och skapa hopp och fred. Broderierna visas i en utställning med start sommaren 2024 på Solliden, och säljs till förmån för Act Svenska kyrkans arbete för fred och rättvisa i världen. Senast 3 juni vill vi ha ditt broderi.

Påskbuffé på Solliden: Påskafton och påskdagen

Kom och fira påsk med oss på Sollidens kurs- och konferensgård! På påskafton och påskdagen serveras en vällagad påskbuffé med lokala och ekologiska råvaror. Vi inleder med en kort samling i det vackra kapellet klockan 12.30, med betraktelse av Anders Lennartsson (påskafton) och Fredrik Welander (påskdagen).

Korta filmer med input om livet, Gud och allt det andra

För många är vardagen fylld av stress och press, utan tid för reflektion. Därför lanserar Svenska kyrkan Örebro pastorat ”Input – 3 minuter med Gud”. I korta filmer får du tankar, musik, bön och ljuständning – en möjlighet att stanna upp och få lite ny input.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!

Någon klubbar med en ordförandeklubba.

Församlingsrådet i Längbro

Församlingsrådet är styrelse för församlingens verksamhet. I rådet finns nio ordinarie ledamöter och fyra ersättare. Åtta av ledamöterna är utsedda av kyrkofullmäktige. Församlingsherden är utsedd av pastoratets kyrkoherde.

Digital anslagstavla Längbro församling

Detta är Längbro församlings digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från församlingsrådets sammanträden. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

ÖppetTider i Längbro kyrka

Vardagar 09.00-16.00.
Helger i samband med gudstjänst. 
VÄLKOMMEN!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Tågolyckan vid Södra station i Örebro – hit kan du vända dig för samtal och stöd

Publicerad:

Tre unga personer har omkommit efter en svår tågolycka vid Södra station i Örebro, sent på kvällen den 28 februari. Här finns information om vart du kan vända dig för samtal och stöd. Många kyrkor i Svenska kyrkan Örebro pastorat är öppna för ljuständning.

Projektkör till påsk i Längbro!

Publicerad:

Vill du vara med i vår projektkör inför påskdagen? Alla är välkomna! Vi sjunger enkla påsksånger som kommer vara del av ett påskspel på påskdagen den 31 mars 10.00 i Längbro kyrka! Vi övar i Längbro församlingshem tre måndagar 18.00-19.30 med start den 26/2!

Anders fix och trix i Längbro!

Publicerad:

Varmt välkommen till en ny gemenskap i Längbro! Här träffas vi som vill lära oss enklare reparationer och hemma fix. Kanske också få lite tips på hur man använder vissa verktyg. Har du frågor, funderingar eller tips på teman för våra träffar hör av dig eller kom förbi en onsdag.

Efter cyberangreppet: Nu tänder Svenska kyrkan 130 ljus för de medlemmar som begravts sedan första advent

Publicerad:

Under februari kommer Svenska kyrkan i Örebro be och tända ljus för de 130 medlemmar som begravts de senaste två månaderna. Det kallas tacksägelse och brukar i vanliga fall alltid ske söndagen efter begravningen. På grund av att cyberangreppet påverkat våra system gör vi nu en uppsamling, så att alla namn verkligen blir upplästa.

Swishpolletter till kyrkorna i Örebro pastorat: Nu blir det enklare att swisha kollekten!

Publicerad:

Under 2022 samlade Svenska kyrkan Örebro pastorat in 1,1 miljoner kronor till välgörande ändamål. Samma år kom 80 % av all kollekt in via Swish. Därför har vi tagit fram en ny swishpollett som gör det enklare att swisha en gåva.

Drop-in-dop i Örebro 2024

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2024: Närmast är 6 april och 18 maj. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

Drop-in-vigsel i Örebro 2024

2024 bjuder Svenska kyrkan Örebro pastorat in till drop-in-vigsel i Örebro vid flera tillfällen: Närmast är skottdagen torsdagen den 29 februari i S:t Nicolai kyrka och lördagen den 1 juni i Almby kyrka. Välkomna att göra slag i saken!

Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och har 300 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ekers kyrka

Varmt välkommen till Ekers kyrka. Kyrkan ligger några kilometer nordväst om Mellringe utanför Örebro, den byggdes på 1100-talet och har 60 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Hyra lokal i Längbro

I Längbro församling finns fyra lokaler för uthyrning i samband med dop, bröllop, begravning och annat. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Boka dop i Örebro

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett ålder på den som döps. Här kan du välja tid och plats för dop i någon av våra kyrkor och kapell. Bokning går att göra direkt på webben.

Två vigselringar.

Boka vigsel i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för bröllop och boka direkt på webben. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

En begravningskrans i form av ett stort hjärta med rosor vilar mot en kista.

Begravning i Örebro pastorat

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked – döden. Men sorgen börjar och slutar inte med en begravning. Därför erbjuder vi olika typer av kontakt och stöd, både före och efter begravningen.

Mest för ungdomar

Längbro församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
703 48 Örebro
Telefon: 019-15 45 00
(informationsservice, öppet mån-fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor:
Längbro kyrka
Ekers kyrka