Längbro församling

– din kyrka på väster i Örebro. Strax intill Karlslundsskogen och den vackra naturen, men samtidigt med ena foten i stadsbebyggelsen på väster – där hittar du Längbro församling i Örebro.

Hos oss hittar du ett glatt och levande sammanhang, där alla får plats. Barnverksamhet, musik, grabbfrukost, massor av ungdomar och ideella.

Vår värdegrund kan sammanfattas i en mening: "Sedd av människan, älskad av Gud" är vår devis. Kom hit så förstår du vad vi menar!

Äventyrskonfa Längbro

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2025 åker vi på ett gemensamt, lite längre äventyr: En resa till södra Tyskland där vi bland annat kommer besöka EU-parlamentet!

Sommaren i Längbro församling!

Välkommen till kyrkan i sommar! Gudstjänster, trädgårdsgrupp och sommarcafé i Längbro församling vid Karlslund på väster i Örebro!

Gudstjänster, mässor och konserter i Längbro kyrka

Varmt välkommen till en stund av stillhet och gemenskap i Längbro! Här kan du se dag och tid för veckans fasta gudstjänster i Längbro kyrka och Hallonlunden!

Friluftsmässa i Längbro

Under juli månad flyttar vi ut högmässan till vår vackra Hallonlund och firar friluftsmässa ute i det gröna, söndagar kl. 10.00! Vid dåligt väder är vi i Längbro kyrka.

Sommarcafé i Längbro onsdagar hela sommaren

Under sommaren har vi sommarcafé, onsdagar 14.00–16.00 i Längbro med start den 19 juni! Varje onsdag finns det program och aktiviteter. Det finns leksaker i trädgården och i lekparken för barnen. Här kommer det att finnas kaffe/te/kall dryck och kaffebröd. Välkommen!

En trädgårdsarbetare planterar blommor.

Trädgårdsgrupp i Längbro

Här erbjuds en mötesplats där vi vistas utomhus och får möjlighet att odla både växter och gemenskap. Förhoppningsvis kommer vi även kunna bidra med egenodlade blommor för att smycka altarbordet i vår kyrka! Veckorna 30,31 och 32 ses vi mellan 13.00-16.00 Vecka 33 är det ingen trädgårdsgrupp. Du är dock alltid välkommen att vistas i trädgården!

Du hittar oss på Facebook!

Här ser du vad som är på gång i Längbro församling! Besök oss gärna!

Besök oss på Facebook!

Barn och ungdomsverksamhet i Längbro församling

Öppen förskola i Längbro

Öppen förskola ger dig och ditt barn möjlighet att leka, busa, pyssla, fika och hänga med andra barn och föräldralediga vuxna! Hos oss i Längbro finns fina pysselrum & lekrum. Nu har vi sommarlov och öppnar igen i vecka 36.

Glädjespridarna i Längbro

Vi kombinerar våra tidigare barngrupper Skaparverkstaden och barnkören för att ge möjlighet till en mer kreativ verksamhet där barnen får större utrymme till sin kreativitet. Vi erbjuder drop-in fika från kl.16.00 därefter startar vi kl. 16.30 med samling. Vi startar igen vecka 37!

Barnkör i Längbro

Det här är en MINIMUSIKALGRUPP med mycket sång och inslag av teater och mycket mys! Start 11 september!

Några tonårstjejer sitter och sjunger och spelar gitarr.

Tjejgrupp i Längbro

Varmt välkommen till tjejgruppen i Längbro! En grupp som riktar sig till tjejer som är född 2011-2013. Vi startar igen vecka 37!

Några ungdomar sitter på golvet och ritar.

Ungdomsgruppen i Längbro

Vad händer efter konfirmationen? Vart tar man vägen då? Vi erbjuder dig som är ung en mötesplats. Vi startar efter sommaren igen den 21 augusti!

Äventyrskonfa Längbro

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2025 åker vi på ett gemensamt, lite längre äventyr: En resa till södra Tyskland där vi bland annat kommer besöka EU-parlamentet!

Vuxenverksamhet i Längbro församling

En trädgårdsarbetare planterar blommor.

Trädgårdsgrupp i Längbro

Här erbjuds en mötesplats där vi vistas utomhus och får möjlighet att odla både växter och gemenskap. Förhoppningsvis kommer vi även kunna bidra med egenodlade blommor för att smycka altarbordet i vår kyrka! Veckorna 30,31 och 32 ses vi mellan 13.00-16.00 Vecka 33 är det ingen trädgårdsgrupp. Du är dock alltid välkommen att vistas i trädgården!

En blandad kör övar i en kyrka.

Sjung i kör i Längbro

Det är roligt, kreativt, socialt – och hela kroppen mår bra av det, har forskarna slagit fast. Kroppen syresätts, spänningarna släpper och stresshormonerna minskar av att sjunga i kör. Här får du information om körerna i Längbro! Vi startar igen vecka 36!

Någon läser en bibel.

Tro och liv - Samtal i gemenskap i Längbro

Varje söndag under året har vi ett tema, en rubrik i kyrkan, det kan vara tex skapelsen, bön, samhällsansvar eller annat som rör livet. I samtalsgruppen får vi mötas kring nästkommande söndags tema och fundera och samtala kring vad detta betyder i våra liv. Vi startar igen vecka 36!

Grabbfrukost i Längbro

Vi siktar även i vår på ett glatt humör, spännande föredrag, sång, andakt och en härlig gemenskap. Vi startar igen vecka 36!

En kvinna med lugg och rött läppstift håller upp en gul stickning mot kameran och ler stort.

Stickcafé i Längbro

Välkommen att sticka och umgås med andra. Material finns men du får gärna ta med eget om du har. Under sommaren ansluter vi till sommarcaféet.

Ikonmålning i Längbro

Att måla ikoner är en tradition från den tidigaste kristendomen. Alla som är intresserade av ikonmålning är välkomna att besöka oss! Vi startar igen vecka 36!

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Bilden visar folk på gröngräset framför stora scenen i Stadsparken en sommardag.

Ekumenisk gudstjänst i Stadsparken söndag 18 augusti 2024

Örebros församlingar bjuder in till en stor gemensam sommargudstjänst i Stadsparken söndagen den 20 augusti kl 11.00. Det blir predikan av kardinal Anders Arborelius och musik av Olaus Petri Musikkår. Packa filt och fikakorg och kom!

Sommarcafé och fredsutställning på Solliden 2 juli–4 augusti 2024

Fika, lunch, glass – och badplats. Välkommen till Svenska kyrkans kursgård Solliden och vårt populära sommarcafé. Du hittar oss 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången.

Bara goda grönsaker: Följ med in på Sollidens Krav-certifierade restaurang

Råvaror i säsong, närproducerat, ekologiskt och ofta vegetariskt. Kockarna på Solliden slår hål på myten om att hållbar mat skulle vara dyr – eller trist. ”Jag har aldrig förr varit på en arbetsplats där folk tackar, bugar och ber om recept efter varje måltid”, säger föreståndaren Maria Comstedt.

”Konsten ska röra om” – stort reportage om Open Art i ”Örebro – Mitt i livet”

I sommarnumret av magasinet ”Örebro - Mitt i livet” möter vi en av Open Arts alla utställande konstnärer: Mattias Käll. Genom sin konst vill Mattias Käll rör om och tvinga åhörarna att reflektera. Han själv påverkas av hur mycket saker väger...

En tjej med en gnuggis på armen med texten Störst av allt är kärleken och ett rött hjärta.

Inför Nerike Pride: Pyssel och pridepepp på Café Nikolai 22 augusti

Kom och peppa inför prideparaden och Nerike Pride! Torsdagen den 22 augusti håller Café Nikolai öppet och det blir pyssel, fika och häng. Kvällen vänder sig till dig som är i åldern 13–30 år, eller däromkring.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!

En ordförandeklubba ligger på en blå duk i universitetsaulan i Uppsala.

Digital anslagstavla Längbro församling

Detta är Längbro församlings digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från församlingsrådets sammanträden. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Församlingsrådet i Längbro

Församlingsrådet är styrelse för församlingens verksamhet. I rådet finns nio ordinarie ledamöter och fyra ersättare. Åtta av ledamöterna är utsedda av kyrkofullmäktige. Församlingsherden är utsedd av pastoratets kyrkoherde.

Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och har 300 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ekers kyrka

Varmt välkommen till Ekers kyrka. Kyrkan ligger några kilometer nordväst om Mellringe utanför Örebro, den byggdes på 1100-talet och har 40 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Hyra lokal i Längbro

I Längbro församling finns fyra lokaler för uthyrning i samband med dop, bröllop, begravning och annat. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Boka dop i Örebro

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett ålder på den som döps. Här kan du välja tid och plats för dop i någon av våra kyrkor och kapell. Bokning går att göra direkt på webben.

Två vigselringar.

Boka vigsel i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för bröllop och boka direkt på webben. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

En begravningskrans i form av ett stort hjärta med rosor vilar mot en kista.

Begravning i Örebro pastorat

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked – döden. Men sorgen börjar och slutar inte med en begravning. Därför erbjuder vi olika typer av kontakt och stöd, både före och efter begravningen.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

ÖppetTider i Längbro kyrka

Under sommaren har vi öppet helger i samband med gudstjänst. 

VÄLKOMMEN!

Längbro församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
703 48 Örebro
Telefon: 019-15 45 00
(informationsservice, öppet mån-fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor:
Längbro kyrka
Ekers kyrka