Almby församling

Almby församling i sydöstra Örebro består av gudstjänstgemenskaperna i Almby kyrka, Sörbykyrkan, Den gode herdens kapell, kyrkan på Örebro universitet och Sankta Katarina studentboende. På denna sida kan du läsa om församlingens gudstjänster och verksamhet.

Kalendern (se ovan) uppdateras så snart vi kan ifall gudstjänst eller verksamhet ändras.  Se även Almby församlings facebooksida.

Har du frågor, kontakta Informationsservice: 019-154500 eller Almby församlingsexpedition: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

Advent, jul och nyår i Almby församling

Julkonserter, gudstjänster och gemenskap advent, jul och nyår 2022 - här kan du läsa mer om att fira advent och jul tillsammans i Almby kyrka, Den gode herdens kapell eller Sörbykyrkan i Almby församling, Örebro.

Barn med pepparkakskyrka

Barn och familj i Almby

Kom och var med i våra grupper och aktiviteter för barn och familj!

Noter

Körer i Almby församling

Varje vecka fylls våra församlingslokaler av härlig körsång och det finns plats för mer musik - Välkommen du också!

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Hyra lokal i Almby

Almby församlingshem ligger intill Almby kyrka i sydöstra Örebro. I församlingshemmet finns två lokaler för uthyrning: Lilla salen och Stora salen. Här kan du läsa mer och se bilder på lokalerna.

Kyrkorna i Almby församling

Välkommen till gudstjänstgemenskap i Almby kyrka, Den gode herdens kapell, Sörbykyrkan och Universitetskyrkan.

Det här är Almby församling

I vår församling firas gudstjänster och vi har verksamhet för alla åldrar. Det finns också möjlighet till samtal om tro och liv i grupper eller enskilt med en präst eller diakon.

Välkommen till Universitetskyrkan!

Vi finns till för studenter och personal på Örebro universitet. Till oss kan du komma för att prata om allt. Vi sitter i Forumhuset.

Bön

Gudstjänster i Almby församling

Här hittar du tiderna för en vanlig vecka i våra kapell och kyrkor: Almby kyrka, Sörbykyrkan, Den gode herdens kapell och Universitetskyrkan. Här finns också veckans bibeltexter.

Andlig vägledningsgrupp i Almby

"Varifrån kommer du och vart är du på väg?" Gruppen i andlig vägledning träffas en torsdag i månaden i Almby församlingshem, Örebro.

Internationella gruppen i Almby

Vi träffas en gång per månad i Almby församlingshem. Vi ordnar insamlingar till kyrkans hjälparbete och bjuder in till föreläsningar om människors livsförhållanden i andra länder.

Bygget går som planerat i Almby kyrkpark

Svenska kyrkans bostäders byggnation av det nya generationsboendet för studenter och 55+ i Almby kyrkpark går som planerat. Den 15 september öppnar möjligheten att lämna en intresseanmälan för att få hyra en lägenhet. Sensommaren 2023 kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in.

Grupper för ungdomar i Almby församling

I Almby församling finns många grupper för dig som är ung: Konfirmandgrupper, ungdomsgrupp, unga ledare-grupp och kören Almby ungas vokalensemble.

Ideellt engagemang och diakonalt stöd i Almby församling

För dig som vill vara volontär och ideellt engagerad i kyrkan, eller för dig som just nu är i en livssituation där du behöver ta emot stöd från kyrkans diakoni.

Grupper och träffar för vuxna i Almby församling

För dig som är vuxen och som vill vara del av en kristen gemenskap, sjunga i kör, lära mer om tro och liv eller kanske stödja medmänniskor nära och fjärran genom kyrkans hjälparbete.

Digital anslagstavla Almby församling

Detta är Almby församlings digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från församlingsrådets sammanträden. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Församlingsrådet i Almby

I Almby församling finns ett församlingsråd med uppdrag att som förtroendevalda arbeta för församlingens bästa! Här får du en presentation av vilka de är och vad de gör.

Öppettider i Almby kyrka

Almby kyrka är vanligtvis öppen tisdag–söndag kl 9–16. En lördag i månaden är kyrkan stängd.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Samtalskväll: Tro i tvivlets tid

Publicerad:

Varmt välkommen till ett samtal om tro och andlighet i vår samtid. David Thurfjell och Greger Andersson samtalar om berättelsens kraft och om vad som utmärker svenskarnas religiositet. Plats och tid: Almby kyrka 27/11 kl 18:00.

Advent, jul och nyår i Almby församling

Två nya samtalsgrupper i Almby

Publicerad:

Välkommen med dina frågor, din längtan och ditt liv. Vi möts till två nya samtalsgrupper i Almby församling! Vi träffas på kvällstid, äter en smörgås och pratar tillsammans. Start i början på november. Anmäl dig nedan.

Hyr din bostad i Almby kyrkpark

Publicerad:

Nu öppnar möjligheten för studenter och 55+ att hyra i generationsboendet Almby kyrkpark. Gemenskap, trevlig boendemiljö och närhet till både kyrka, butik och universitet är något av vad generationsboendet kan erbjuda. Här hittar du mer info och formulär för intresseanmälan.

Retreat med Almby församling 9-11/9

Publicerad:

Välkommen till retreat med Almby församling på kursgården Solliden, strax norr om Örebro.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,
702 84 Örebro

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook