Kyrkoval i Örebro pastorat

Vid kyrkoval får Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Nästa kyrkoval är den 19 september 2021. Vill du ställa upp och göra skillnad? Eller läsa om olika sätt att rösta? Här får du veta hur du gör.

Den 19 september 2021 är det kyrkoval. Röstberättigad är du som är medlem i Svenska kyrkan och som fyllt 16 år senast på valdagen.

Olika sätt att rösta

Du som bor i Örebro pastorat kan rösta på det sätt som passar dig bäst. Förutom möjligheten att rösta på valdagen erbjuder vi förtidsröstning – och har du inte den möjligheten kan du i stället rösta genom post eller bud. Nytt för i år är pastoratets bokningsbara ambulerande röstmottagning, ett team som kommer hem till dig som inte kan besöka din vallokal på grund av exempelvis allvarlig sjukdom eller ålder.

Nyheter om kyrkovalet