Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Kyrkoval i Örebro pastorat

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Vad vill du att Svenska kyrkan ska göra?

Kyrkovalet handlar om  Svenska kyrkan framtid. Vad vill du att Svenska kyrkan ska göra? Hur ska din kyrkoavgift användas? Vilka verksamheter ska prioriteras? Vilka ställningstaganden ska kyrkan göra och vad ska kyrkan satsa på?

Sex nomineringsgrupper – läs våra "PuLSEN PÅ"-intervjuer

I år ställer sex nomineringsgrupper upp i valet till kyrkofullmäktige i Örebro: Arbetarepartiet socialdemokraterna, Borgerlig samverkan i Örebro pastorat, Frimodig kyrka, POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan), Sverigedemokraterna och Vänstern i Svenska kyrkan. Läs gärna våra "Pulsen på"-intervjuer med företrädarna för de olika nomineringsgrupperna här på webben.

Rösta på valdagen 17 september

På valdagen kan du rösta i din vallokal eller vid något av våra röstmottagningsställen. Här på webben kan du läsa mer om var och hur du röstar på valdagen. Vallokalerna stänger klockan 20.00.

Nyheter om kyrkovalet