Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Kyrkoval i Örebro pastorat

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren.

Kyrkovalet handlar om  Svenska kyrkan framtid. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i Svenska kyrkan de kommande fyra åren? Hur ska din kyrkoavgift användas? Vilka verksamheter ska prioriteras? Vilka ställningstaganden ska kyrkan göra och vad ska kyrkan satsa på?

Sex nomineringsgrupper

I år ställer sex nomineringsgrupper upp i valet till kyrkofullmäktige i Örebro: Arbetarepartiet socialdemokraterna, Borgerlig samverkan i Örebro pastorat, Frimodig kyrka, POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan), Sverigedemokraterna och Vänstern i Svenska kyrkan. Du kan ställa dina frågor till de olika nomineringsgrupperna här på webben.

Debattkväll 30 augusti kl 18

Onsdagen den 30 augusti hålls en debattkväll i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D, där representanter från samtliga nomineringsgrupper deltar. Journalisten Stigbjörn Bergensten, f.d. chefredaktör för NA, är debattledare och moderator.

Nyheter om kyrkovalet