Tre små tjejer hoppar hage utomhus.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling ligger i södra Örebro och är en del av Svenska kyrkan i Örebro pastorat. I församlingen finns plats för liv, hopp och tro i gudstjänst och vardag. Här finns utrymme för möten, utmaningar, kraft och växande.

Våffelcafé i Adolfsbergs kyrka, tisdagar kl. 13-16 - hela sommaren!

Äntligen sommar och dags för vårt populära våffelcafé att slå upp portarna! Vi har öppet varje tisdag kl. 13-16 mellan vecka 25-35 (18/6-27/8).

Sommaren i Adolfsbergs kyrka

Vi välkomnar till våffelcafé på tisdagar hela sommaren, gudstjänster på söndagarna och Kalle Posts brevlåda och lekparken kan besökas när som helst - ny grodpost kommer varje torsdag kl. 10. Dessutom bjuder Kalle Post in till midsommarfirande och Tuppa Klara till Regnbågsmässa med regnbågscafé! Välkommen till Adolfsbergs kyrka i sommar!

After Dagis - Lekparkshäng vid Adolfsbergs kyrka, torsdagar kl. 14-16

After dagis kallar vi vårt torsdagshäng i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Vi tar med eget mellis och leker i lekparken tillsammans. Kaffe/te/varm choklad finns att köpa inne i kyrkan. Kyrkan är öppen för lek i Mormor Mus Bibelotek och där finns även skötrum.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!

Två barn sitter vid ett fönster. På fönstret är en regnbåge målad.

Regnbågsmässa och Tuppa-Klaras Regnbågscafé 25/8 Adolfsbergs kyrka! Start kl. 10 med Regnbågsmässa. Caféet har sedan öppet till kl. 14.

Vi firar Regnbågsmässa i Adolfsbergs kyrka kl. 10 den 25/8. För fjärde året i rad så bjuder Tuppa-Klara sedan in till Regnbågscafé kl. 11-14. Detta görs i samband med att Örebro firar Pride. Välkommen till ett riktigt drömmigt och färgglatt fika för både små och stora där du även kan pärla regnbågsarmband, måla, besöka Kalle Posts brevlåda och lekpark samt leta möss i Mormor Mus Bibelotek.

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-11 månader. Ingen anmälan - bara att dyka upp!

Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaservering. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Vi har öppet fram till 10/6! Den 3/6 och 10/6 är vi utomhus i vår roliga lekpark. Den 3/6 serveras frukt, dryck och kaffe och den 10/6 serveras varmkorv och bullar. Resten av sommaren bjuder vi in till Våffelcafé kl. 13-16 på tisdagar v. 25-35 då Kalle Posts brevlåda och Mormor Mus Bibelotek kan besökas. Höstterminen börjar v. 36 igen.

Öppen kyrka Adolfsberg

Kyrkan är öppen mån-fre kl. 9-12 samt under gudstjänsttid. Här finns möjlighet att tända ljus och ta en stund i stillhet. Du kan även besöka barnhörnan i kyrkan, samt leka och läsa böcker i Mormor Mus Bibelotek. Är du sugen på utelek så har vi en rolig lekpark där karaktären Kalle Post varje vecka lämnar nya påhitt och aktiviteter till alla barn i sin brevlåda. Under vecka 25-35 är det sommartider här i kyrkan och då är den öppen på tisdagar kl. 13-16 samt under gudstjänsttid på söndagar.

FUNKISVERKSAMHET

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Född 2010? Vi startar flera nya konfagrupper i Örebro i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2024 startar vi flera nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Ungdomsgrupp för ungdomar med funktionsvariationer Adolfsbergs kyrka

Vi har teman varje gång och vi fikar på frukt, smoothie eller smörgås. Vi avslutar våra träffar uppe i kyrkan med en enkel andakt med några sånger, bön och ljuständning. Vårens träffar är kl. 17-18.30 den 3/4, 17/4 samt 15/5.

Parahandboll - Oändlig variation i rörelse

Parahandboll är ett parabollsportsinitiativ av ÖSK Handboll Herr och Svenska Kyrkan i Adolfsberg, som drivs för att alla funktionsnedsatta i Örebro kommun ska få möjlighet att prova på parahandboll.

VÅRA KARAKTÄRER

Här kan du läsa mer om våra 5 olika karaktärer som var och en står för våra värdegrunder i Adolfsbergs kyrka.

Kalle Post, Kvast-Johanna, Smed-Hjalmar, Tuppa-Klara och Mormor Mus: Barnrätt, hållbarhet, rättvisa, olikheter, stolthet och trygghet

Kvast-Johanna - rättvisa och hållbarhet

Här har ni Kvast-Johanna - hon kämpar för ett mer hållbart och rättvist samhälle. Det gör hon på många olika sätt här i Adolfsbergs kyrka. Dels så har hon ett skåp inne i Adolfsbergs kyrka där hon säljer rättvisemärkta- och fairtrademärkta varor. Kvast-Johanna har även ett bytesskåp med leksaker ute i lekparken där man kan hämta eller lämna en leksak. Hon har även gett ut en egen receptsamling med hållbara och klimatsmarta recept och håller varje år källsorteringsveckor för barn. Hon finns självklart med i Adolfsbergs församlings nationella grupp som sköter insamlingar till olika välgörande ändamål, t.ex. Världens Barn och ACT Svenska kyrkan.

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Tuppa-Klara - Stolthet

Låt oss stolta presentera vår hbtqia+ karaktär Tuppa-Klara (även kallad TK). Tuppa-Klaras pronomen är hen, hon och han, för TK är både en höna och en tupp. Tuppa-Klara tycker att det är viktigt att man får vara sig själv och att det är härligt att alla är så olika och det vill hen sprida till alla som kanske inte känner sig som alla andra. Hen är riktigt modig och gillar att sitta högt upp och spana ut över kyrkparken vid Adolfsbergs kyrka. Kanske har du sett henne i något av träden?

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Mormor Mus - Trygghet

Här är vår karaktär Mormor Mus. Hon är en lugn och trygg bas som alla de små musbarnen kan hämta kärlek och kraft ifrån. Mormor Mus bor i Bibeloteket i Adolfsbergs kyrka tillsammans med alla sina små musbarnbarn. Mössen älskar att gömma sig bland alla böcker och biblar. Ibland behöver Mormor Mus hjälp att hitta alla sina busiga barnbarn. Som tur är kommer det ofta snälla barn som hjälper henne att leta.

Barn & Familj Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om öppen förskola, sångstund, barnkör, gudstjänst med små & stora och barnkalasuthyrning

Ungdomar Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vad som händer för ungdomar i Adolfsbergs kyrka; Ridlägerkonfa, ungdomsgrupp för funkis och After School!

Vuxna Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om våra grupper som riktar sig till vuxna: Sittgympa, Träffpunkt Nyfiket, Adolfinakören för daglediga, retreat, församlingsråd, lediga uppdrag och massa annat gott och blandat!

Körer, Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vuxenkören, barnkörerna och babysången i Adolfsbergs kyrka

Hyra lokal i Adolfsberg

I Adolfsbergs församling finns två lokaler för uthyrning t.ex. i samband med dop och begravning. På övervåningen har vi Lilla salen och Stora salen. Vi hyr även ut våra barnlokaler på nedervåningen för barnkalas, där finns två stora lekrum samt kök och matsal att tillgå. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Bilden föreställer tre ideella medarbetare i Svenska kyrkan Örebro: Torsten, Isabella och Sven-Erik.

Lediga uppdrag i Adolfsbergs kyrka

Har du tid och engagemang till övers? Då har vi en hel del lediga uppdrag som volontär just nu! Hittar du något som du känner skulle passa dig som handen i handsken så tveka inte, skicka ett mejl till adolfsbergs.forsamling @svenskakyrkan.se

Livets riter och högtider i Adolfsbergs kyrka

Adolfsbergs kyrka

Varmt välkommen till Adolfsbergs kyrka – din kyrka på söder i Örebro. Kyrkan är en typisk 70-tals-funkiskyrka och har 270 sittplatser. Kika gärna runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Gudstjänst i Adolfsbergs kyrka

Välkommen att fira gudstjänst med oss! Vi firar vanligtvis våra gudstjänster här i Adolfsbergs kyrka, söndagar kl. 10.00. En gång i månaden samt hela juli kör vi kl. 15. Välkommen!

Drop-in-dop i Örebro 2024

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2024: Närmast är 18 maj. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

En begravningskrans i form av ett stort hjärta med rosor vilar mot en kista.

Begravning i Örebro pastorat

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked – döden. Men sorgen börjar och slutar inte med en begravning. Därför erbjuder vi olika typer av kontakt och stöd, både före och efter begravningen.

Digital anslagstavla Adolfsbergs församling

Detta är Adolfsbergs församlings officiella anslagstavla. Här anslås protokoll från församlingsrådets sammanträden.

Församlingsrådet i Adolfsberg

Varje församling leds av en församlingsherde, som tillsammans med församlingsrådet ansvarar för den lokala verksamheten och gudstjänstlivet.

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling
Adress:
Adolfsbergs församling
Glomman 127
702 30 Örebro

Telefon: 019-15 45 00 
(informationsservice, öppet mån-fre 9-16. Lunchstängt 12-13).

E-post: 
adolfsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Bussförbindelser med stadsbuss: Linje 4 går till Adolfsbergs kyrka (Glomman). Sök din resa här

Församlingens kyrka:

Adolfsbergs kyrka