Foto: Malin Lindström

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling ligger i södra Örebro och är en del av Svenska kyrkan i Örebro pastorat. I församlingen finns plats för liv, hopp och tro i gudstjänst och vardag. Här finns utrymme för möten, utmaningar, kraft och växande.

Advent, jul och nyår i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till Adolfsbergs kyrka under advent, jul och nyår. Vi välkomnar in till samling vid krubban, julgransplundring och mycket annat.

Luciafirande i Adolfsbergs kyrka

Träffpunkt Nyfiket, Öppen förskola samt Luciagudstjänst - här finns tre möjligheter att vara med på luciafirande i Adolfsbergs kyrka. Välkommen in i värmen!

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader.

Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaserving. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Måndagen den 12/12 så får alla som vill, klä sig för att gå luciatåg på Öppna förskolan. (Lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar, en och annan gran eller pepparkaksgubbe kanske.) Alla barn och föräldrar tågar in i kyrkan och sjunger lucia- och julsånger tillsammans. Efteråt finns lussekatter att mumsa på. 19/12 Julavslutning för Öppna förskolan kl. 9-12. Vi tänder adventsljusen, leker med krubban och sjunger julsånger. Julgröt med smörgås och pepparkaka.

Öppen kyrka Adolfsberg

Kyrkan är öppen mån-fre kl. 9-12 samt under gudstjänsttid. Här finns möjlighet att tända ljus och ta en stund i stillhet. Du kan även besöka barnhörnan i kyrkan, samt leka och läsa böcker i Mormor Mus Bibelotek. Är du sugen på utelek så har vi en rolig lekpark där karaktären Kalle Post varje vecka lämnar nya påhitt och aktiviteter till alla barn i sin brevlåda.

FUNKISVERKSAMHET

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Född 2008? Vi startar 15 konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2022 startar vi 15 nya konfagrupper med olika teman. Konfirmation är inte som du tror.

Ungdomsgrupp för ungdomar med funktionsvariationer Adolfsbergs kyrka

Start för höstterminen 2022 är den 8/9 kl. 17-18.30 i Adolfsbergs kyrka. Vi har teman varje gång och vi fikar på frukt, smoothie eller smörgås. Vi avslutar våra träffar uppe i kyrkan, ca 18.15, med en enkel andakt med några sånger, bön och ljuständning.

Parahandboll - Oändlig variation i rörelse

Parahandboll är ett parabollsportsinitiativ av ÖSK Handboll Herr och Svenska Kyrkan i Adolfsberg, som drivs för att alla funktionsnedsatta i Örebro kommun ska få möjlighet att prova på parahandboll.

KONFIRMATION

Berg- och dalbanekonfa Adolfsberg

Konfirmation är en resa om livets upp- och nedgångar. Tillsammans upplever vi och samtalar om ljuset och mörkret – i historien och i våra liv – utifrån den kristna tron.

Vilken konfatyp är du?

Skrattglad, pratig, lugn, busig, sprallig, sportgalen, musikintresserad... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp. Träffa några av våra konfirmander i Örebro från 2020–2022 och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Född 2008? Vi startar 15 konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2022 startar vi 15 nya konfagrupper med olika teman. Konfirmation är inte som du tror.

VÅRA KARAKTÄRER

Här kan du läsa mer om våra 5 olika karaktärer som var och en står för våra värdegrunder i Adolfsbergs kyrka.

Kalle Post, Kvast-Johanna, Smed-Hjalmar, Tuppa-Klara och Mormor Mus: Barnrätt, hållbarhet, rättvisa, olikheter, stolthet och trygghet

Kvast-Johanna - rättvisa och hållbarhet

Här har ni Kvast-Johanna - hon kämpar för ett mer hållbart och rättvist samhälle. Det gör hon på många olika sätt här i Adolfsbergs kyrka. Dels så har hon ett skåp inne i Adolfsbergs kyrka där hon säljer rättvisemärkta- och fairtrademärkta varor. Kvast-Johanna har även gett ut en egen receptsamling och hållit i en källsorteringsvecka för barn. Hon finns självklart med i Adolfsbergs församlings nationella grupp som sköter insamlingar till olika välgörande ändamål, t.ex. Världens Barn och ACT Svenska kyrkan.

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Tuppa-Klara - Stolthet

Låt oss stolta presentera vår hbtqia+ karaktär Tuppa-Klara (även kallad TK). Tuppa-Klaras pronomen är hen, hon och han, för TK är både en höna och en tupp. Tuppa-Klara tycker att det är viktigt att man får vara sig själv och att det är härligt att alla är så olika och det vill hen sprida till alla som kanske inte känner sig som alla andra. Hen är riktigt modig och gillar att sitta högt upp och spana ut över kyrkparken vid Adolfsbergs kyrka. Kanske har du sett henne i något av träden?

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Mormor Mus - Trygghet

Här är vår karaktär Mormor Mus. Hon är en lugn och trygg bas som alla de små musbarnen kan hämta kärlek och kraft ifrån. Mormor Mus bor i Bibeloteket i Adolfsbergs kyrka tillsammans med alla sina små musbarnbarn. Mössen älskar att gömma sig bland alla böcker och biblar. Ibland behöver Mormor Mus hjälp att hitta alla sina busiga barnbarn. Som tur är kommer det ofta snälla barn som hjälper henne att leta.

FÖR VUXNA

Bilden visar närbild på en tygkasse med den tryckta texten  "Uppskattad körsångare".

Adolfinakören, Adolfsbergs kyrka

Adolfinakören är en kör för daglediga. Vi träffas på onsdagar kl. 14 i Adolfsbergs kyrka. Inga förkunskaper behövs. Startdatum för höstterminen är 21/9.

Träffpunkt Nyfiket Adolfsbergs kyrka tillbaka igen hösten 2022

Välkommen till Adolfsbergs kyrka där Församlingskåren bjuder in till café-träffar kl. 14.00-16.00 varannan tisdag med fikaservering och trevliga lotterier. Start: 6/9

Barn & Familj Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om öppen förskola, sångstund, barnkör, gudstjänst med små & stora och barnkalasuthyrning

Ungdomar Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vad som händer för ungdomar i Adolfsbergs kyrka; Ridlägerkonfa, ungdomsgrupp för funkis och After School!

Vuxna Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om våra grupper som riktar sig till vuxna: sittgympa, Träffpunkt Nyfiket, olika musikevenemang, spa för själen, församlingsråd, lediga uppdrag och massa annat gott och blandat!

Körer, Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vuxenkören, barnkörerna och babysången i Adolfsbergs kyrka

Hyra lokal i Adolfsberg

I Adolfsbergs församling finns två lokaler för uthyrning i samband med dop och begravning. På övervåningen har vi Lilla salen och Stora salen. Vi hyr även ut våra barnlokaler på nedervåningen för barnkalas, där finns två stora lekrum samt kök och matsal att tillgå. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna. Obs: under hösten 2022 pausar vi uthyrningar till föreningar samt barnkalas. Vi hoppas kunna ta emot bokningar i dec/jan igen.

Bilden föreställer tre ideella medarbetare i Svenska kyrkan Örebro: Torsten, Isabella och Sven-Erik.

Lediga uppdrag i Adolfsbergs kyrka

Har du tid och engagemang till övers? Då har vi en hel del lediga uppdrag som volontär just nu! Hittar du något som du känner skulle passa dig som handen i handsken så tveka inte, skicka ett mejl till adolfsbergs.forsamling @svenskakyrkan.se

Livets riter och högtider i Adolfsbergs kyrka

Adolfsbergs kyrka

Varmt välkommen till Adolfsbergs kyrka – din kyrka på söder i Örebro. Kyrkan är en typisk 70-tals-funkiskyrka och har 270 sittplatser. Kika gärna runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Adolfsbergs kyrka

Gudstjänst i Adolfsbergs kyrka

Välkommen att fira gudstjänst med oss! Vi firar våra gudstjänster här i Adolfsbergs kyrka, söndagar kl. 10.00.

Begravning i Adolfsberg

Begravningen är ett sätt att säga farväl till den som dött och att överlämna honom eller henne till Gud.

Digital anslagstavla Adolfsbergs församling

Detta är Adolfsbergs församlings officiella anslagstavla. Här anslås protokoll från församlingsrådets sammanträden.

Församlingsrådet i Adolfsberg

Varje församling leds av en församlingsherde, som tillsammans med församlingsrådet ansvarar för den lokala verksamheten och gudstjänstlivet.

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling
Adress:
Adolfsbergs församling
Glomman 127
702 30 Örebro

Telefon: 019-15 45 00 
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16. Lunchstängt 12-13).

E-post: 
adolfsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Bussförbindelser med stadsbuss: Linje 4 går till Adolfsbergs kyrka (Glomman). Sök din resa här

Församlingens kyrka:

Adolfsbergs kyrka