Tre små tjejer hoppar hage utomhus.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling ligger i södra Örebro och är en del av Svenska kyrkan i Örebro pastorat. I församlingen finns plats för liv, hopp och tro i gudstjänst och vardag. Här finns utrymme för möten, utmaningar, kraft och växande.

Barnloppis och café 30/9 kl 10–12.30 Adolfsbergs kyrka

Välkommen till en härlig barnloppis full med barnkläder, leksaker, böcker och andra roliga barngrejer! När du behöver en paus i ditt fyndande så är du välkommen att slå dig ner i vårt café!

Äntligen dags för Drop-in-dop i Adolfsbergs kyrka 7 oktober kl. 10-14

Lördagen den 7 oktober mellan klockan 10 och 14 ordnar vi med präst, musiker, vaktmästare, kyrkvärdar och lokal! Efter dopet bjuder vi på doptårta.

Skördeauktion - Tacksägelsedagen 8/10 kl. 10 Adolfsbergs kyrka

På Tacksägelsedagen den 8 oktober, firar vi gudstjänst i Adolfsbergs kyrka kl. 10. Under kyrkkaffet kommer vi att ha en härlig skördeauktion till förmån för Världens barn!

Urpremiär för musikalen "Många små tillsammans" Adolfsbergs kyrka 14/10 kl 16 Fri entré

Låt oss stolta presentera musikalen om alla våra härliga karaktärer i Adolfsbergs kyrka. Följ med när Kalle Post, Kvast-Johanna, Tuppa Klara, Smed-Hjalmar och Mormor Mus tillsammans med församlingens tre barnkörer intar scenen!

Gospelkonsert 21/10 kl. 19 Adolfsbergs kyrka samt gospel under Gudstjänsten 22/10 kl. 10 i Adolfsbergs kyrka.

Välkommen till en härlig gospelkonsert i Adolfsbergs kyrka! Gospelkören Gospel of Joy sjunger tillsammans med extrasångare under ledning av Cecilia Axelsson. Under söndagen sjunger de även på gudstjänsten kl. 10.

Vardagsgudstjänst 24/10 kl.17 Adolfsbergs kyrka, FN-tema

Välkommen på vardagsgudstjänst med FN-tema i Adolfsbergs kyrka. Barnkörerna medverkar. Efteråt serveras enkel middag. Vi avtackar Mattias Falk i samband med gudstjänsten.

Spa för själen: Adolfsbergs kyrka 11/11 kl 9-15.30

Vi erbjuder en dag under hösten då du under stillhet och tystnad kan ta dig tid till välbehövlig egen eftertanke och omtanke. Vi kallar detta Spa för själen.

Ledig tjänst Adolfsbergs församling

Vi har en ledig komministertjänst i Adolfsbergs församling! Välkommen att läsa mer om tjänsten och lämna din ansökan - vi ser framemot att träffa dig!

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-6 månader samt 6-10 månader. Höstterminen startar 5/9.

Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaservering. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Höstterminen startar 4/9.

Öppen kyrka Adolfsberg

Kyrkan är öppen mån-fre kl. 9-12 samt under gudstjänsttid. Här finns möjlighet att tända ljus och ta en stund i stillhet. Du kan även besöka barnhörnan i kyrkan, samt leka och läsa böcker i Mormor Mus Bibelotek. Är du sugen på utelek så har vi en rolig lekpark där karaktären Kalle Post varje vecka lämnar nya påhitt och aktiviteter till alla barn i sin brevlåda.

FUNKISVERKSAMHET

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Ungdomsgrupp för ungdomar med funktionsvariationer Adolfsbergs kyrka ons kl 17-18.30 (jämna veckor) Start 20/9!

Vi har teman varje gång och vi fikar på frukt, smoothie eller smörgås. Vi avslutar våra träffar uppe i kyrkan, ca 18.15, med en enkel andakt med några sånger, bön och ljuständning.

Parahandboll - Oändlig variation i rörelse

Parahandboll är ett parabollsportsinitiativ av ÖSK Handboll Herr och Svenska Kyrkan i Adolfsberg, som drivs för att alla funktionsnedsatta i Örebro kommun ska få möjlighet att prova på parahandboll.

VÅRA KARAKTÄRER

Här kan du läsa mer om våra 5 olika karaktärer som var och en står för våra värdegrunder i Adolfsbergs kyrka.

Kalle Post, Kvast-Johanna, Smed-Hjalmar, Tuppa-Klara och Mormor Mus: Barnrätt, hållbarhet, rättvisa, olikheter, stolthet och trygghet

Kvast-Johanna - rättvisa och hållbarhet

Här har ni Kvast-Johanna - hon kämpar för ett mer hållbart och rättvist samhälle. Det gör hon på många olika sätt här i Adolfsbergs kyrka. Dels så har hon ett skåp inne i Adolfsbergs kyrka där hon säljer rättvisemärkta- och fairtrademärkta varor. Kvast-Johanna har även ett bytesskåp med leksaker ute i lekparken där man kan hämta eller lämna en leksak. Hon har även gett ut en egen receptsamling med hållbara och klimatsmarta recept och håller varje år källsorteringsveckor för barn. Hon finns självklart med i Adolfsbergs församlings nationella grupp som sköter insamlingar till olika välgörande ändamål, t.ex. Världens Barn och ACT Svenska kyrkan.

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Tuppa-Klara - Stolthet

Låt oss stolta presentera vår hbtqia+ karaktär Tuppa-Klara (även kallad TK). Tuppa-Klaras pronomen är hen, hon och han, för TK är både en höna och en tupp. Tuppa-Klara tycker att det är viktigt att man får vara sig själv och att det är härligt att alla är så olika och det vill hen sprida till alla som kanske inte känner sig som alla andra. Hen är riktigt modig och gillar att sitta högt upp och spana ut över kyrkparken vid Adolfsbergs kyrka. Kanske har du sett henne i något av träden?

Smed-Hjalmar - Olikheter

Här har du Smed-Hjalmar - en klurig kanin med många frågor och funderingar om allt möjligt. I programmen "Smed-Hjalmar funderar" kommer du att kunna följa Smed-Hjalmar i hans försök att förstå världen runt omkring honom.

Mormor Mus - Trygghet

Här är vår karaktär Mormor Mus. Hon är en lugn och trygg bas som alla de små musbarnen kan hämta kärlek och kraft ifrån. Mormor Mus bor i Bibeloteket i Adolfsbergs kyrka tillsammans med alla sina små musbarnbarn. Mössen älskar att gömma sig bland alla böcker och biblar. Ibland behöver Mormor Mus hjälp att hitta alla sina busiga barnbarn. Som tur är kommer det ofta snälla barn som hjälper henne att leta.

FÖR VUXNA

Bilden visar närbild på en tygkasse med den tryckta texten  "Uppskattad körsångare".

Adolfinakören, Adolfsbergs kyrka

Adolfinakören är en kör för daglediga. Vi träffas på onsdagar kl. 14 i Adolfsbergs kyrka. Inga förkunskaper behövs. Höstterminen startar 13/9 igen. Välkomna då!

Träffpunkt Nyfiket Adolfsbergs kyrka hösten 2023 startar 5/9 igen!

Välkommen till Adolfsbergs kyrka där Församlingskåren bjuder in till café-träffar kl. 14.00-16.00 varannan tisdag med fikaservering och trevliga lotterier.

Sittgympa i Adolfsbergs kyrka måndagar kl 14

Nya gympare är välkomna när som helst under terminen! Höstterminen startar den 4/9 igen!

Spa för själen: Adolfsbergs kyrka 11/11 kl 9-15.30

Vi erbjuder en dag under hösten då du under stillhet och tystnad kan ta dig tid till välbehövlig egen eftertanke och omtanke. Vi kallar detta Spa för själen.

Barn & Familj Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om öppen förskola, sångstund, barnkör, gudstjänst med små & stora och barnkalasuthyrning

Ungdomar Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vad som händer för ungdomar i Adolfsbergs kyrka; Ridlägerkonfa, ungdomsgrupp för funkis och After School!

Vuxna Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om våra grupper som riktar sig till vuxna: sittgympa, Träffpunkt Nyfiket, olika musikevenemang, spa för själen, församlingsråd, lediga uppdrag och massa annat gott och blandat!

Körer, Adolfsbergs kyrka

Här kan du läsa mer om vuxenkören, barnkörerna och babysången i Adolfsbergs kyrka

Hyra lokal i Adolfsberg

I Adolfsbergs församling finns två lokaler för uthyrning t.ex. i samband med dop och begravning. På övervåningen har vi Lilla salen och Stora salen. Vi hyr även ut våra barnlokaler på nedervåningen för barnkalas, där finns två stora lekrum samt kök och matsal att tillgå. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna. Obs: under juni-augusti hyr vi inte ut till barnkalas.

Bilden föreställer tre ideella medarbetare i Svenska kyrkan Örebro: Torsten, Isabella och Sven-Erik.

Lediga uppdrag i Adolfsbergs kyrka

Har du tid och engagemang till övers? Då har vi en hel del lediga uppdrag som volontär just nu! Hittar du något som du känner skulle passa dig som handen i handsken så tveka inte, skicka ett mejl till adolfsbergs.forsamling @svenskakyrkan.se

Livets riter och högtider i Adolfsbergs kyrka

Adolfsbergs kyrka

Varmt välkommen till Adolfsbergs kyrka – din kyrka på söder i Örebro. Kyrkan är en typisk 70-tals-funkiskyrka och har 270 sittplatser. Kika gärna runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Gudstjänst i Adolfsbergs kyrka

Välkommen att fira gudstjänst med oss! Vi firar vanligtvis våra gudstjänster här i Adolfsbergs kyrka, söndagar kl. 10.00. Välkommen!

Drop-in-dop i Örebro 2023

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2023 - öppna för barn, ungdomar och vuxna. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

Begravning i Adolfsberg

Begravningen är ett sätt att säga farväl till den som dött och att överlämna honom eller henne till Gud.

Digital anslagstavla Adolfsbergs församling

Detta är Adolfsbergs församlings officiella anslagstavla. Här anslås protokoll från församlingsrådets sammanträden.

Församlingsrådet i Adolfsberg

Varje församling leds av en församlingsherde, som tillsammans med församlingsrådet ansvarar för den lokala verksamheten och gudstjänstlivet.

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling
Adress:
Adolfsbergs församling
Glomman 127
702 30 Örebro

Telefon: 019-15 45 00 
(informationsservice, öppet mån-fre 9-16. Lunchstängt 12-13).

E-post: 
adolfsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Bussförbindelser med stadsbuss: Linje 4 går till Adolfsbergs kyrka (Glomman). Sök din resa här

Församlingens kyrka:

Adolfsbergs kyrka