Vigsel och bröllop i Olaus Petri

Att gifta sig – vigas – ingå äktenskap – är ett sätt att visa att man säger ja till varandra och ett liv tillsammans. Välkommen att boka vigsel och bröllopsfest i Olaus Petri församling, här kan ni läsa hur det går till och vad vi kan erbjuda er som brudpar.

Boka tid och kyrka
Vigsel/bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med informationsservice på telefon 019-15 45 00. När vigseln är inbokat tar den präst som skall ha det kontakt med er och ni bestämmer gemensamt en tid för vigselsamtal. Vigseln är kostnadsfri om minst en av er är medlem i Svenska kyrkan och vigseln hålls i Svenska Kyrkans ordning.

Har vi några speciella vigseltider?
Normalt erbjuder vi lördagar kl.13.30 och 15.00. Har ni andra önskemål på tid än de som finns i formuläret, ta kontakt direkt med Olaus Petri församling på 019-15 46 61.

Regnbågsmattan på plats i Olaus Petri kyrka. Bild: Johan Svedberg

Lokal att hyra för bröllopsfesten
Vi har lokaler för bröllopsfest i församlingshemmet bredvid Olaus Petri kyrka, Sofiagatan 2. Lokalen kan bokas i samband med att ni bokar tid för vigsel. Du kan se vilka lokaler som finns på sidan om Olaus Petri församlingshem.

Brudkronor att låna
Församlingen har tre vackra brudkronor till utlåning, det är kostnadsfritt för dig som gifter dig i Olaus Petri kyrka. Du kan titta på dem och läsa mer om dem på sidan om Brudkronorna i Olaus Petri.

Samkönade äktenskap
Vi viger gärna samkönade par i Olaus Petri kyrka. Pastoratet har en regnbågsmatta som går att låna till kyrkorummet om ni önskar, ta i så fall kontakt med informationsservice på telefon 019-15 45 00 .

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling