Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Vigsel och bröllop i Olaus Petri

Att gifta sig – vigas – ingå äktenskap – är ett sätt att visa att man säger ja till varandra och ett liv tillsammans. Välkommen att boka vigsel och bröllopsfest i Olaus Petri församling, här kan ni läsa hur det går till och vad vi kan erbjuda er som brudpar.

Boka tid och kyrka
Om ni vill boka tid för vigsel i Olaus Petri kyrka kontaktar ni vår Informationsservice på tfn 019-15 45 00.  Gå gärna in direkt på pastoratets sida "Vigsel och bröllop i Örebro".  Den tid vi i första hand erbjuder är lördagar kl.15.00. När vigseln är inbokad tar den präst som skall ha den kontakt med er och bokar tid för vigselsamtal.

Kostnader
Att gifta sig i Olaus Petri kyrka är kostnadsfritt om minst en av er är medlem i Svenska kyrkan och vigseln hålls i Svenska Kyrkans ordning.

Lokal för bröllopsfesten
Om vigseln sker i Olaus Petri kyrka, kan ni hyra lokal för bröllopsfest i församlingshemmet, Sofiagatan 2. Lokalen bokas i samband med att ni bokar tid för vigsel. Lokalerna som hyrs kvällstid får utnyttjas till kl. 23.00. Ni får städa efter den tiden men larmet slår automatiskt på kl. 01.00 så då måste lokalerna vara utrymda. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få hyra våra lokaler. Prislista och bilder på hur lokalerna ser ut hittar du på sidan om Olaus Petri församlingshem.

Två människor får gå så långt som livet är tillsammans på den väg där herren Gud går med. Så får ni dela liv och bröd, och Gud skall ge i lust och nöd sin kraft och hjälp i liv och död.

SvPs 410:3

Brudkronor att låna
Församlingen har tre vackra brudkronor till utlåning, det är kostnadsfritt för dig som gifter dig i Olaus Petri kyrka. Du kan titta på dem och läsa mer om dem på sidan om Brudkronorna i Olaus Petri.

Vad behövs för att gifta sig?
För att ingå äktenskap behöver man ett hindersprövningsintyg, som beställs hos Lokala skattemyndigheten. Intyget lämnas före vigseln till vigselprästen. Det får inte vara mer än fyra månader gammalt.

Välsignelse av borgerligt äktenskap
Har ni gift er borgerligt kan ni få ert äktenskap välsignat i kyrkan. Välsignelsegudstjänsten består av bibelläsning och bön. Den kan göras festlig, i närvaro av släkt och vänner. Den kan också hållas med bara er själva och prästen närvarande. Inför välsignelsegudstjänsten har ni som par ett samtal med prästen.

Vill du veta mer om vigsel?
Svenska Kyrkans nationella hemsida har flera artiklar:

Olaus Petri Församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 21.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling