Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och rymmer 225 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravning ringer du vår Informationsservice på 019–15 45 00.

Öppettider i Längbro kyrka: Mån–fre 8.00–15.00, lördag och söndag i samband med våra gudstjänster.
Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

Byggår
: 1901.
Arkitekt: Magnus Dahlander.
Plats i kyrkan: 225 personer. Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 50 personer i kyrkan, inklusive personal.
Plats i församlingshemmet: 30-120 personer. Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 15-50 personer i församlingshemmet, inklusive personal.
Utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus.
Tillgänglighetsanpassning: Ja. Vid huvudingång finns inga trappor.
Toaletter: Ja. Denna är tillgänglighetsanpassad.
Utrymme omklädning, förberedelse: Ja
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och flygel.
Ljud- och ljusanläggning: Ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja.

Lokaler att hyra i samband med bokning

Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

Det här finns att låna i Längbro kyrka

360-BILD AV LÄNGBRO KYRKA

Håll ner musknappen och dra på bilden här nedanför för att titta runt i kyrkan.

om Längbro kyrka

Adress: Församlingsvägen 4, 703 48 Örebro

Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Längbro kyrka på karta