Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Adolfsbergs kyrka

Din kyrka på söder i Örebro

 Fakta om Adolfsbergs kyrka

Adolfsbergs kyrka invigdes den 8/11 1970. Arkitekt: Lars Englund. Kyrkorummets interiör präglas av de röda tegelväggarna,
ljusinsläpp från fönster som är oregelbundet placerade och ett krucifix, Kristus Konungen, snidat i trä av Eva Spångberg, från 1985. År 1985 uppfördes en klockstapel ritad av Jerk Alton. Dopplatsen är placerad i nordväst under ett fönster med en glasmålning med den Helige Ande gjord av Sven-Bertil Svensson år 1987. Första advent 1997 invigdes ett nytt församlingshem i form av en tillbyggnad av själva kyrkan. Delar av kyrkan är k-märkta.

 Adolfsbergs församling ligger i södra delen av Örebro och angränsar till Mosjö-Täby, Tysslinge, Längbro, Nikolai, Almby och Gällersta församlingar. Från början av 1930-talet började man fira gudstjänst i den gamla skolbyggnaden. Redan 1939 bildades en kapellstiftelse som verkade för att en kyrka skulle kunna byggas.

Kika gärna in på vår sida Adolfsbergs församling Adolfsbergs församling- där kan du läsa mer om våra verksamheter & vad som händer!

Adolfsbergs kyrka i Örebro Bild: Ulla-Carin Ekblom

Kontakt

Adress: Glomman 127, 702 30 Örebro
Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)  
Se Adolfsbergs kyrka på karta


Adolfsbergs församling