Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Adolfsbergs kyrka

Din kyrka på söder i Örebro

Fakta om Adolfsbergs kyrka

Adolfsbergs kyrka i vinterskrud
Bild: Malin Lindström

Adolfsbergs kyrka invigdes den 8/11 1970. Arkitekt: Lars Englund. Kyrkorummets interiör präglas av de röda tegelväggarna,
ljusinsläpp från fönster som är oregelbundet placerade och ett krucifix, Kristus Konungen, snidat i trä av Eva Spångberg, från 1985. År 1985 uppfördes en klockstapel ritad av Jerk Alton. Dopplatsen är placerad i nordväst under ett fönster med en glasmålning med den Helige Ande gjord av Sven-Bertil Svensson år 1987. Första advent 1997 invigdes ett nytt församlingshem i form av en tillbyggnad av själva kyrkan. Delar av kyrkan är k-märkta.

Adolfsbergs församling ligger i södra delen av Örebro och angränsar till Mosjö-Täby, Tysslinge, Längbro, Nikolai, Almby och Gällersta församlingar. Från början av 1930-talet började man fira gudstjänst i den gamla skolbyggnaden. Redan 1939 bildades en kapellstiftelse som verkade för att en kyrka skulle kunna byggas.

Adress: Glomman 127, 702 30 Örebro
Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Adolfsbergs kyrka på karta

Adolfsbergs församling