S:t Nicolai kyrka

Varmt välkommen till S:t Nicolai kyrka, en citykyrka i centrala Örebro. Kyrkan byggdes på 1200-talet och rymmer ca 350 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår Informationsservice på 019–15 45 00.

Öppettider i kyrkan: mån, tis, tor, fre 09.00–17.00, ons 7.30–17.00, lör och sön 10.00–17.00. (till och med juli, från och med augusti stängt på måndagar)
Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

Byggår
: 1200-talet.
Plats i kyrkan
: ca 350 sittplatser. Under rådande omständigheter kan endast 50 personer samlas i kyrkan.
Plats i församlingshemmet: I normalfallet finns det plats för 50 gäster i församlingshemmet men under rådande omständigheter är det just nu plats för 20 gäster.
Möjlighet till utsmyckning
: Altaret är smyckat med blommor och ljus. För annan utsmyckning vid dop, vigsel eller begravning kontakta kyrkans vaktmästare. Tillgänglighetsanpassning: Ja.
Toaletter: Ja två stycken, varav en RWC.
Utrymme omklädning, förberedelse: Begränsat utrymme.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och flygel.
Ljud- och ljusanläggning: Ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. Vid uppspelning av inspelad musik sker detta från original-CD eller via Svenska kyrkans musikbank från kyrkans ipad. Planering av musikinnehållet i gudstjänsen görs tillsammans med präst och musiker.
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Nej, kyrkan har ingen besöksparkering. Flera parkeringshus och utomhusplatser finns i området.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING

Församlingen har två lokaler för uthyrning i samband med dop, vigsel och begravning.
Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

att låna i S:t Nicolai kyrka

• I samband med dop finns det dopklänningar att låna. En i linnetyg och en i bomullstyg. Kontakta husmor för att titta och prova klänningarna. (ej bild)
  • I samband med vigsel/bröllop finns det två brudkronor att låna. Kontakta vaktmästaren för att titta och låna brudkrona.
  • I samband med begravning kan bårtäcke lånas. Bårtäcket bokas i samband med att begravningsgudstjänsten bokas.

360 BILD AV S:T NICOLAI KYRKA

På bilden nedan kan du hålla ned musknappen och dra på bilden för att titta runt i kyrkan.

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13 från och med 6/4).

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: