Other languages with Google Translate

S:t Nicolai kyrka

S:t Nicolai kyrka är en citykyrka i centrala Örebro. Kyrkan byggdes på 1200-talet och rymmer ca 350 sittplatser.

Vill du boka dop och bröllop eller begravning vänder du dig till Informationsservice på 019-15 45 00 (öppet mån–tor 9-17, fre 9–16).

Öppettider i kyrkan: tis, tor, fre 09.00–17.00, ons 7.30–17.00, lör och sön 10.00–17.00.
Byggår: 1200-talet.
Plats i kyrkan: ca 350 sittplatser.
Möjlighet till utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus. För annan utsmyckning vid dop, vigsel eller begravning kontakta kyrkans vaktmästare. Tillgänglighetsanpassning: Ja.
Toaletter: Ja två stycken, varav en RWC.
Utrymme omklädning, förberedelse: Begränsat utrymme.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och flygel.
Ljud- och ljusanläggning: Ja. Kontakta vaktmästare vid önskemål om musik eller ljussättning.
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Nej, kyrkan har ingen besöksparkering. Flera parkeringshus och utomhusplatser finns i området.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING

Församlingen har två lokaler för uthyrning i samband med dop, vigsel och bergravning. Läs mer om och kika runt i våra lokaler

att låna i S:t Nicolai kyrka

• I samband med dop finns det dopklänningar att låna. En i linnetyg och en i bomullstyg. Kontakta husmor för att titta och prova klänningarna. (ej bild)
  • I samband med vigsel/bröllop finns det två brudkronor att låna. Kontakta vaktmästaren för att titta och låna brudkrona.
  • I samband med begravning kan bårtäcke lånas. Bårtäcket bokas i samband med att begravningsgudstjänsten bokas.

360 BILD AV S:T NICOLAI KYRKA

På bilden nedan kan du hålla ned musknappen och dra på bilden för att titta runt i kyrkan.

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: