Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Kräcklinge kyrka

Kräcklinge kyrka var under medeltiden en vallfartskyrka, dit människor kom bland annat för att se krucifixet som ansågs undergörande. Kyrkan rymmer 350 sittplatser.

På webben kan du läsa mer om dop, vigsel och begravning i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar.

Medeltida vallfartskyrka med rika inventarier

Kräcklinge kyrka var under medeltiden en vallfartskyrka, dit människor kom bland annat för att se krucifixet som ansågs undergörande. De rika inventarierna påminner både om medeltiden och senare tider, då kyrkan tagit emot många gåvor från familjerna på de stora gårdarna i Kräcklinge socken. Många inventarier finns idag bevarade i kyrkan, andra på olika museer.

Bild: Göran Sundström

Kräcklinge kyrka (pdf).

om kräcklinge kyrka

Adress: Kräcklinge,

716 91 Fjugesta
Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

Kräcklinge kyrka är från medeltiden. Edsbergs församlings största kyrka.
Antal sittplatser: 350

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar