Kräcklinge kyrka

Varmt välkommen till Kräcklinge kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den byggdes på medeltiden och rymmer 350 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

Öppettider i kyrkan: Vänd dig till vaktmästare om du vill komma in i kyrkan.
Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13), Kyrkvaktmästare: 0585-82193, 0585-82186.

Byggår
: Medeltida kyrka.
Plats i kyrkan: 350 personer.
Plats i församlingshem: Nej. Kyrkan äger inget församlingshem i Kräcklinge.
Möjlighet till utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus.
Tillgänglighetsanpassning: Ja, flyttbar ramp finns.
Toaletter: Ja, vid personalutrymmet.
Utrymme omklädning, förberedelse: Ja, vid personalutrymmet/besökstoalett.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och flygel.
Ljud- och ljusanläggning: Enklare ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. 1 trådlösa mikrofon samt mikrofoner med uttag. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING

Kyrkan äger inget församlingshem i Kräcklinge.
Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

DET HÄR FINNS ATT LÅNA I KRÄCKLINGE KYRKA

Dopklänning (baby ca 3-6 mån), bårtäcke samt vacker brudkrona finns att låna från Edsbergs kyrka.

Medeltida vallfartskyrka med rika inventarier

Kräcklinge kyrka var under medeltiden en vallfartskyrka, dit människor kom bland annat för att se krucifixet som ansågs undergörande. De rika inventarierna påminner både om medeltiden och senare tider, då kyrkan tagit emot många gåvor från familjerna på de stora gårdarna i Kräcklinge socken. Många inventarier finns idag bevarade i kyrkan, andra på olika museer.

Kräcklinge kyrka (pdf).

om kräcklinge kyrka

Adress: Kräcklinge,

716 91 Fjugesta
Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

Kräcklinge kyrka är från medeltiden. Edsbergs församlings största kyrka.
Antal sittplatser: 350

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar