Varje år besöker närmare 1000 personer sommaröppna Tångeråsa kyrka. 2015 håller kyrkan och caféet i Tångeråsagården öppet varje dag kl. 13-17 vecka 28-30.
Foto: Alexander von Sydow

Tångeråsa kyrka

Varmt välkommen till Tångeråsa kyrka. Kyrkan ligger inbäddad i en skogsglänta sydväst om Örebro, den byggdes i slutet av 1200-talet och är en av Sveriges äldsta träkyrkor. Tångeråsa kyrka har 150 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår informationsservice på 019-15 45 00.

Öppettider i kyrkan: Vänd dig till kyrkvaktmästare om du vill komma in i kyrkan.
Kontakt: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13), Kyrkvaktmästare: 0585-82193, 0585-82186 (måndag-fredag).

Foto: Alexander von Sydow

Byggår: Slutet av 1200-talet och början av 1300-talet.
Plats i kyrkan: (Max 150 pers.) Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 25 personer i kyrkan, inklusive personal.
Plats i församlingshemmet: Nej. Kyrkan äger inget församlingshem i Tångeråsa.
Möjlighet till utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus.
Tillgänglighetsanpassning: Ja, flyttbar ramp finns.
Toaletter: Ja, vid personalutrymmet.
Utrymme omklädning, förberedelse: Ja, vid besökstoaletten.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och piano.
Ljud- och ljusanläggning: Enklare ljudanläggning möjlighet till tal och sång. 1 trådlös mikrofon samt mikrofoner med uttag. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING
Kyrkan äger inget församlingshem i Tångeråsa.
Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

DET HÄR FINNS ATT LÅNA I TÅNGERÅSA KYRKA

Dopklänning (baby ca 3-6 mån) finns att låna från Edsbergs kyrka (se bilder som finns i bildspel på Edsbergs kyrksida), även bårtäcke och brudkrona finns att låna från Edsbergs kyrka.

bakgrund och historik

Tångeråsa kyrka (pdf).

Renovering av kyrkan

Tångeråsa har genom århundrande genomgått flera olika renovering av kyrkorrummet. Det har skett av flera olika anledningar.
Minnen från Tångeråsa kyrkas restaurering (pdf).

Projekt Tångeråsa kyrka och dess historia

År 2007 började ett projekt som pågått fram till 2011. Detta projekt har resulterat i en bok. Boken heter "Tångeråsa kyrka - En av Sveriges äldsta träkyrkor" av Maria Sundström. Den finns att köpa för 200 kronor i Tångeråsa kyrka och i pastorsexpeditionen vid Edsberg.
Projektet Tångeråsa kyrka och dess historia (pdf).

om tångeråsa kyrka

Adress: Tångeråsa kyrka,

716 91 Fjugesta

Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Tångeråsa kyrka på karta

En av Sveriges äldsta träkyrkor och Edsbergs församlings minsta.
Antal sittplatser: 140

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar