Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Tångeråsa kyrka

Tångeråsa kyrka är en av Sveriges äldsta träkyrkor och den näst minsta i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar. Antal sittplatser: 140.

Tångeråsa kyrka ligger inbäddad i en skogsglänta sydväst om Örebro.  Dess läge och karaktär gör den till en populär vigsel- och dopkyrka. Varje år kommer många besökare för att njuta av Tångeråsa kyrka och dess omgivningar, men också för att fira gudstjänst.

Dop, vigsel och begravning
På webben kan du läsa mer om dop, vigsel och begravning i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar.

Tångeråsa kyrka
Bild: Alexander von Sydow

Tångeråsa kyrka (pdf).

Renovering av kyrkan
Tångeråsa har genom århundrande genomgått flera olika renovering av kyrkorrummet. Det har skett av flera olika anledningar.
Minnen från Tångeråsa kyrkas restaurering (pdf).

Projekt Tångeråsa kyrka och dess historia
År 2007 började ett projekt som pågått fram till 2011. Detta projekt har resulterat i en bok. Boken heter "Tångeråsa kyrka - En av Sveriges äldsta träkyrkor" av Maria Sundström. Den finns att köpa för 200 kronor i Tångeråsa kyrka och i pastorsexpeditionen vid Edsberg.
Projektet Tågneråsa kyrka och dess historia (pdf).

om tångeråsa kyrka

Adress: Tångeråsa kyrka,

716 91 Fjugesta

Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Tångeråsa kyrka på karta

En av Sveriges äldsta träkyrkor och Edsbergs församlings minsta.
Antal sittplatser: 140

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar