Edsbergs kyrka

Varmt välkommen till Edsbergs kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den byggdes på medeltiden. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

Öppettider i kyrkan: Vänd dig till kyrkvaktmästare om du vill komma in i kyrkan.
Kontakt: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13), Kyrkvaktmästare: 0585-82193, 0585-82186.

Byggår: Medeltida kyrka från slutet av 1100-talet. På 1600-talets mitt utvidgas kyrkan genom en tillbyggnad på södra sidan.
Plats i kyrkan: (Max 150 pers.) Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 50 personer i kyrkan, inklusive personal.
Plats i församlingshemmet: (Max 80 pers.) Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 25 personer i församlingshemmet, inklusive personal.
Möjlighet till utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus. Tillgänglighetsanpassning: Ja.
Toaletter: Ja, vid församlingshemmet.  (Handikappsanpassad)
Utrymme omklädning, förberedelse: Nej, endast vid besökstoaletten.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och piano.
Ljud- och ljusanläggning: Enklare ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. 1 trådlös mikrofon samt  mikrofoner med uttag. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING

Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

DET HÄR FINNS ATT LÅNA I EDSBERGS KYRKA

Dopklänning (för ca 3-6 månaders baby) samt brudkrona och bårtäcke finns att låna i Edsbergs kyrka.

360-BILD AV EDSBERGS KYRKA

Håll ner musknappen och dra på bilden här nedanför för att titta runt i kyrkan.

Om Edsbergs kyrka

Adress: Edsberg
716 91 Fjugesta
Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Byggdes på medeltiden.

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar