Edsbergs kyrka

Varmt välkommen till Edsbergs kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den byggdes på medeltiden och rymmer 150 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

För närvarande under pågående Coronapandemi gäller särskilda regler kring maxantal för respektive lokal. För frågor kring det, kontakta oss på telefonnummer nedan!

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

Öppettider i kyrkan: Vänd dig till vaktmästare om du vill komma in i kyrkan.
Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13), Kyrkvaktmästare: 0585-82193, 0585-82186.

Byggår: Medeltida kyrka från slutet av 1100-talet. På 1600-talets mitt utvidgas kyrkan genom en tillbyggnad på södra sidan.
Plats i kyrkan: Ca 150 personer. Obs! Under pågående Coronapandemi gäller maxantal 50 personer (inklusive personal) som får vistas i Edsbergs kyrka.
Plats i församlingshemmet: Ca 80 personer. Obs! Under pågående Coronapandemi gäller särskilda regler kring maxantal i respektive lokal. Vad som gäller för just denna lokal, kontakta oss!
Möjlighet till utsmyckning: Altaret är smyckat med blommor och ljus. Tillgänglighetsanpassning: Ja.
Toaletter: Ja, vid församlingshemmet.  (Handikappsanpassad)
Utrymme omklädning, förberedelse: Nej, endast vid besökstoaletten.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja.
Instrument i kyrkan: Orgel och piano.
Ljud- och ljusanläggning: Enklare ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. 1 trådlös mikrofon samt  mikrofoner med uttag. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja.

LOKAL ATT HYRA I SAMBAND MED BOKNING

Läs mer om och kika runt i våra lokaler.

DET HÄR FINNS ATT LÅNA I EDSBERGS KYRKA

Dopklänning (för ca 3-6 månaders baby) samt brudkrona och bårtäcke finns att låna i Edsbergs kyrka.

360-BILD AV EDSBERGS KYRKA

Håll ner musknappen och dra på bilden här nedanför för att titta runt i kyrkan.

Om Edsbergs kyrka

Adress: Edsberg
716 91 Fjugesta
Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Byggdes på medeltiden.

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar