Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Hackvads kyrka

Hackvads kyrka i Lekebergs kommun är ursprungligen från medeltiden men har genomgått två stora ombyggnader. Kyrkan rymmer 250 sittplatser.

Hackvads kyrka är ursprungligen från medeltiden men har genomgått två stora ombyggnader. Den senaste gjordes i början av 1900-talet efter en brand. Kyrkan hör idag till en liten grupp kyrkor i landet med sällsynt välbevarad jugendinteriör.

På webben kan du läsa mer om dop, vigsel och begravning i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar.

Koret, Hackvads kyrka
Koret i Hackvads kyrka Bild: Malin Lindström

Hackvads kyrka ligger väl inbäddad i grönska uppe på en ås med Närkeslätten som granne. Dess torn kan ses långt ut över Edsberg församlingsgränser. Hackvards kyrka är väl värt ett besök en vacker vår dag för att njuta av den moderna jungentstil som är kyrkans interiör.

Hackvads kyrka (pdf).

Om Hackvads kyrka

Adress: Hackvads kyrka, 716 91 Fjugesta

Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Hackvads kyrka på karta

Byggdes i början av 1900-talet.
Antal sittplatser: 250

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar