Almby kyrka sommar

Almby kyrka

Välkommen till den vackra medeltida Almby kyrka i sydöstra delen av Örebro, i stadsdelen Almby. Här hålls varje vecka gudstjänster, konserter, begravningar, dop och vigslar. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Dop och bröllop kan du boka direkt här på webben. Har du frågor som rör begravningsbokning ringer du vår Informationsservice på 019–15 45 00.

Öppettider i kyrkan: Kyrkan är vanligtvis öppen tisdag–söndag kl 9–16. En lördag i månaden är kyrkan stängd.
Telefon: Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13), Kyrkvaktmästare i Almby: 019-15 47 04, 019-15 47 18.

KartaSe Almby kyrka på karta. (Länk till eniro kartbild öppnas i nytt fönster).
Byggår: De äldsta daterade delarna av kyrkan (långskeppet) är från 1100- talet. Kyrkan har därefter byggts till under 1200-talet, 1500- och 1600-talen.
Plats i kyrkan: Kyrkan rymmer ca 115 personer. Antal sittplatser: 85 (+ ytterligare 30 på läktare och sidoskepp med skymd sikt). Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 25 personer i kyrkan, inklusive personal.
Plats i församlingshemmet: Det finns tre lokaler för uthyrning. Stora salen 100 personer, Lilla salen 25 personer, Kaférummet i barnlokalerna 20 personer. Stora och Lilla salen är tillgänglighetsanpassade med ingång i markplan och tillgång till handikapptoalett. Kaférummet är inte tillgänglighetsanpassat. Under pågående Coronapandemi tillåter vi totalt 50 personer i församlingshemmet, inklusive personal, fördelat på 35 pers i stora salen och 15 pers i lilla salen.
Utsmyckning: Altaret är vanligen smyckat med ljus och blommor.
Tillgänglighetsanpassning: Ja. Sidoingång utan trappsteg finns på kyrkans södra sida.
Toaletter: Ja. En toalett i markplan finns ca 100 m från kyrkan i kyrkogårdsbyggnad. En toalett finns också i kyrkans nedervåning (trappa).
Utrymme omklädning, förberedelse: Begränsat utrymme.
Utrymme för instrument eller liknande framför altaret: Ja, begränsat.
Instrument i kyrkan: Orgel och flygel.
Ljudanläggning: Ljudanläggning med möjlighet till tal och sång. Vi får inte spela streamad musik (Spotify finns numera bara för privatpersoner, får inte användas i offentlig miljö), däremot spelar vi gärna musik från original-CD. Begränsad möjlighet till uppspelning av musik från egen telefon (telefonen hanteras ej av vaktmästare).
Kostnad: Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Detsamma gäller för vigsel och begravning om du är medlem. Till ert förfogande står präst, kyrkomusiker och vaktmästare.
Parkering: Ja, för kyrkobesökare (4 timmar). Parkeringsplatserna finns längs med Organistvägen.

Lokal att hyra i samband med bokning

I Almby församlingshem finns två lokaler för uthyrning.
Läs mer om och kika runt i lokalerna.

det här finns att låna i Almby kyrka

I samband med dop finns det dopklänningar att låna. Kontakta Almby församlingsexpedition för detta.
I samband med vigsel/bröllop finns det brudkronor att låna. Kontakta vaktmästare i Almby församling för att titta på och låna brudkrona.
I samband med begravning kan bårtäcke lånas. Bårtäcket bokas i samband med att begravningsgudstjänsten bokas.

Adress: Almbyvägen

Telefon: 019-15 45 00 (informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Se Almby kyrka på karta

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook