Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Sollidens kapell

Solliden är Svenska kyrkan i Örebros kursgård för läger, kurser och konferenser. Solliden ligger bara 13 km från centrala Örebro, vid sjön Långens strand.

Sollidens kapell rymmer 60 personer och har en härlig utsikt mot trädgård och sjö genom de stora fönstren. Kapellet är ett rum för stillhet och för olika slags gudstjänster och ligger i den nybyggda delen av Villan på Solliden.

Möblering

Kapellet har en grundmöblering med 60 stolar men är fritt att forma efter gruppens behov. Det finns t ex 15 st bönepallar för taizégudstjänster och kristen djupmeditation som kan ersätta eller komplettera stolsmöbleringen.

Kapellets exteriör.
Bild: Magnus Aronson

Musikinstrument

Det finns en el-flygel (Yamaha AvantGrand-1) och en akustisk gitarr att använda i kapellet. I sakristian en trappa ner finns även 3 andra akustiska gitarrer och ”skamelinstrument” som man också gärna får använda.

Liturgisk utrustning

För dig som planerar en gudstjänst: I sakristian finns liturgiska kläder och kalkkläden i alla kyrkoårets färger. Det finns allt man behöver för att fira mässa eller andra gudstjänster.

sollidens kapell

Adress: Långbyn 217,