Other languages with Google Translate

Vigsel och bröllop i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

Är du en av dem som associerar ordet ”kyrkbröllop” med många gäster, pompa och ståt? Då är det läge att tänka om. Själva vigseln är faktiskt gratis om båda eller någon av er medlem i Svenska kyrkan. Då ingår vigsel i den kyrka ni väljer inom Svenska kyrkan, präst, kyrkomusiker, vaktmästare, uppvärmning och städning av kyrkan, lån av kyrkans brudkrona och/eller dopklänning samt ljus och blommor på altaret och tillgång till psalmböcker. Om du är medlem men av någon anledning vill ha vigsel i annan ordning än Svenska kyrkans ordning och med annan vigselförrättare än våra präster, måste vi däremot ta ut en avgift.

Brudkrona, dopklänning och festlokal

Brudkrona och dopklänning finns att låna i alla våra församlingar – och om du vill ha fest eller mottagning efteråt, så finns festlokal ofta att hyra i nära anslutning till kyrkan.

Klicka på bilden för att kolla in brudkronorna som finns att låna i Örebro pastorat. Bild: Anders Storm

Sollidens kursgård

Förutom kyrkorna i våra åtta församlingar, går det även att gifta sig på Sollidens kursgård där det finns både kapell med utsikt över sjön Lången och KRAV-certifierad restaurang.

Vill du veta mer? Hör av dig till informationsservice!

Informationsservice har tfn 019-15 45 00. Du kan också skicka e-post till oss i orebro.pastorat@svenskakyrkan.se.

Musiken då? Kom och lyssna 30 mars!

Våra kyrkomusiker är jätteduktiga och ett bra stöd. Inspiration finns också t.ex. på Spotifylistan ”För kärlekens skull” och på webben.  Vill du lyssna live? ”Berömda bröllopsmarscher” är konserttemat för lördagsmusiken i S:t Nicolai kyrka lördagen den 30 mars kl 10.30 (fri entré). Vid orgeln: Karl Magnus Jansson. Välkommen dit och lyssna – och ställ gärna frågor efteråt.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro