Boka vigsel i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för bröllop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

Boka vigsel/bröllop PÅ WEBBEN – så här gör du!

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.
  • Syns inga tider i kalendern, beror det på att vigsel-/bröllopstiderna redan är bokade.
  • Om du önskar att någon mer ska vigas eller döpas samma tid, gör klart webbokningen och komplettera den genom att ringa vår Informationsservice på tel. 019-15 45 00 (mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .
  • Det finns möjlighet att låna brudkrona och dopklänning. Det kan även finnas möjlighet att hyra lokal för bröllopsfest. Detta anges under respektive vigseltid i kalendern.
  • När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.
  • Den präst som ska viga kommer att ta kontakt och ni bestämmer tillsammans tid och plats för ett vigselsamtal.

Har du frågor kontakta Informationsservice

Vardagar kl 9–17 (mån–tor), 9–16 (fre)
orebro.bokning@svenskakyrkan.se

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR

bröllop

Är du en av dem som associerar ordet ”kyrkbröllop” med många gäster, pompa och ståt? Då är det läge att tänka om. Själva vigseln är faktiskt gratis om båda eller någon av er medlem i Svenska kyrkan. Då ingår vigsel i den kyrka ni väljer inom Svenska kyrkan, präst, kyrkomusiker, vaktmästare, uppvärmning och städning av kyrkan, lån av kyrkans brudkrona och/eller dopklänning samt ljus och blommor på altaret och tillgång till psalmböcker. Om du är medlem men av någon anledning vill ha vigsel i annan ordning än Svenska kyrkans ordning och med annan vigselförrättare än våra präster, måste vi däremot ta ut en avgift.

Brudkrona, dopklänning och festlokal

Klicka på bilden för att kolla in brudkronorna som finns att låna i Örebro pastorat. Bild: Anders Storm

Brudkrona och dopklänning finns att låna i alla våra församlingar – och om du vill ha fest eller mottagning efteråt, så finns festlokal ofta att hyra i nära anslutning till kyrkan.

Sollidens kursgård

Förutom kyrkorna i våra åtta församlingar, går det även att gifta sig på Sollidens kursgård där det finns både kapell med utsikt över sjön Lången och KRAV-certifierad restaurang.

Vill du veta mer om bröllop/vigsel?

På Svenska kyrkans nationella del av webben hittar du de här artiklarna om Bröllop och symboler, Vigselgudstjänst och musikVanliga frågor om vigsel.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro