Våra brudkronor

Silver, guld, kristaller – och virkat. I våra åtta församlingar finns en eller flera kronor som du kan låna när du gifter dig i kyrkan. Kolla in våra brudkronor!

Vid vigsel ingår det mesta om båda eller någon av er är medlemmar i Svenska kyrkan – även lån av kyrkans brudkrona. I bildspelet hittar du våra församlingars 17 vackra kronor. Vilken är din favorit?

Brudmodeller: Anna och Hanna
Hår och makeup: Maria Forsman, Salong Fåfäng

Vill du veta mer om brudkronorna i Örebro pastorat?

Flera av brudkronorna är skänkta till respektive församling och någon kan vara förknippad med vissa förbehåll angivna av givaren – till exempel att kronan bara får lånas ut till brudar skrivna i den egna församlingen. Svenska kyrkans informationsservice, telefon 019-15 45 00, kan berätta mer.

Film: öREBROS MEST INTRESSANTA BRUDKRONOR

Kolla in filmen med Svenska kyrkans Agneta Larsson som bjuder på en historisk vandring bland några av Örebros mest spännande brudkronor!