Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Våra brudkronor

Silver, guld, kristaller – och virkat. I våra åtta församlingar finns en eller flera kronor som du kan låna när du gifter dig i kyrkan. Kolla in våra brudkronor i bildspelet!

Vid vigsel ingår det mesta om båda eller någon av er är medlemmar i Svenska kyrkan – även lån av kyrkans brudkrona. I bildspelet hittar du våra församlingars 17 vackra kronor. Vilken är din favorit?

Brudmodeller: Anna och Hanna
Hår och makeup: Maria Forsman, Salong Fåfäng

Vill du veta mer om brudkronorna i Örebro pastorat?

Flera av brudkronorna är skänkta till respektive församling och någon kan vara förknippad med vissa förbehåll angivna av givaren – till exempel att kronan bara får lånas ut till brudar skrivna i den egna församlingen. Svenska kyrkans informationsservice, telefon 019-15 45 00, kan berätta mer.

Inga "måsten" kring brudkronor

Krona kan bäras både med och utan slöja, med utsläppt eller uppsatt hår. Prata gärna med en frisör eller hårkunnig kompis om vad som passar dig bäst. Lycka till!