Foto: Ulla-Carin Ekblom

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.

Allt fler ungdomar vill bli konfirmander hos Svenska kyrkan i Örebro och det tycker vi är jätteroligt. Varje år erbjuder våra församlingar flera nya grupper, med olika typer av inriktningar – t.ex. Gaming, Äventyr, Dans och Fiske för att bara nämna några. Här på webben hittar du alla grupper sorterade efter tema.

VIP-festen ”Inte som du tror”

Den 26 maj hölls den stora konfirmandfesten ”Inte som du tror” i Örebro, med Hanna Ferm och DJ Fröding & Sis på scenen. Du som är född 2009 och bor i någon av församlingarna i Örebro pastorat var inbjuden. Du hittar film och bilder från 2023 års fest här på webben.

Välj grupp utifrån tema!

Gaming, sommar, dans, media eller kanske äventyr? Här hittar du våra konfagrupper i Örebro, sorterade efter tema!

Välj grupp utifrån församling/stadsdel!

Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter församling och stadsdel!

Välj grupp utifrån veckodag!

Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter veckodag!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Var hör jag hemma? - nytt nummer av "Örebro - Mitt i livet"

Publicerad:

"Hemma bär man i bästa fall med sig." Det säger journalisten och författaren Hanna Sahlberg. I nya numret av "Örebro - Mitt i livet" berätta hon om livet i Kina och sitt misslyckade försök att bli kines. Läs också om kyrkogårdsförvaltningens hållbarhetsarbete, där solceller, biodepåer och egen jordtillverkning är viktiga delar.

Filmen och bilderna från "Inte som du tror" 2023

Publicerad:

Den 26 maj gick konfirmandfesten ”Inte som du tror” av stapeln i Örebro, i och vid S:t Nicolai kyrka. Kolla in fotograf Ulla-Carin Ekbloms bilder, och filmfotograf Markus Petterssons film från kvällen!

Svenska kyrkan i Örebro vände konfirmandtrenden med ”Inte som du tror”

Publicerad:

Pandemin innebar anpassningar för konfirmandarbetet och en del inställda planer – men sedan dess har Svenska kyrkan laddat om på nytt. Hösten 2023 startas 13 nya konfagrupper i Örebro.

Allt om festen "Inte som du tror" i Örebro 26/5

Publicerad:

I år arrangeras konfirmandfesten ”Inte som du tror” för elfte gången. Årets huvudartist är Hanna Ferm. Festen vänder sig till både nuvarande konfirmander och till de ungdomar som ska börja åttan i höst. Platsen är S:t Nicolai kyrka.

Nu ska konfirmationen gå som en dans

Publicerad:

Dans + konfa = sant. Nu satsar Svenska kyrkan i Örebro på ännu en konfa-inriktning. I ett nytt samarbete med Knut Säborg Dansstudio byggs konfaträffarna ihop med dans. Och alla kan vara med.

Filmen och bilderna från "Inte som du tror" 2023

Den 26 maj gick konfirmandfesten ”Inte som du tror” av stapeln i Örebro, i och vid S:t Nicolai kyrka. Kolla in fotograf Ulla-Carin Ekbloms bilder, och filmfotograf Markus Petterssons film från kvällen!

Vilken konfatyp är du?

Pratglad, sportintresserad, fnissig, gamer, energisk... Det finns ingen ”mall” som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp hos Svenska kyrkan i Örebro. Här kan du träffa några av våra konfirmander och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Bilden visar massor av frågetecken.

Frågor och svar om konfa

Här kan du få svar på några av de frågor som ofta ställs till oss om konfagrupper och konfirmation i Örebro.