Foto: Ulla-Carin Ekblom

Välj grupp utifrån stadsdel!

Här hittar du höstens alla konfagrupper i Örebro sorterade efter församling och stadsdel. Alla grupper är kostnadsfria. Och anmälan – den gör du direkt på webben.

Alla grupper är kostnadsfria. Alla grupper, utom Adolfsbergskonfa, åker på läger. Några åker dessutom på längre resor. Kolla under ”din” stadsdel för att spana in alla konfagrupper som startar hösten 2023!

Adolfsberg

Almby/Sörby

Längbro/Väster

S:t Mikael/Hjärsta

Nikolai/city

Olaus Petri/Norr

Välj grupp utifrån veckodag!

Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter veckodag!

Adolfsbergskonfa – för dig som går i grundskola, särskola eller träningsskola

Den här gruppen träffas i Adolfsbergs kyrka och passar dig som trivs i en liten grupp med tydliga ramar. Konfirmandträffarna följer en tydlig struktur och gruppen åker varken på läger eller resa under året. Konfirmation på hemmaplan, helt enkelt.

Ridlägerkonfa

Vill du kunna kombinera ridläger med konfirmation? Sommaren 2024 finns denna möjlighet! Då arrangeras ridlägerkonfa – ett samarbete mellan Svenska kyrkan Adolfsbergs församling och Karlsdals ridskola i Örebro. Ridlägerkonfa har begränsat antal platser.

Fiskekonfa

Fiskekonfa vänder sig till dig som vill ta dig an livets stora frågor tillsammans med andra som gillar att fiska. Många i Bibelns berättelser var faktiskt fiskare! På våra träffar pratar vi om livet, tron – och fiske. I maj 2024 åker vi på en fiskeresa ihop.

Mediakonfa – express yourself

När du är glad eller ledsen. När du tror eller tvivlar. I Mediakonfa får du uttrycka dina egna tankar och frågor om livet, döden, kärlek, tro, förlåtelse och – inte minst – vem du själv är, mitt i alltihop. Vi jobbar med musik, film, foto och skrivande och åker till kreativa Berlin ihop.

Sommarkonfa på Solliden

Född 2009? Upptagen med plugg och aktiviteter under terminerna? Då kan Sommarkonfa vara något för dig. Ta chansen att fundera över meningen med livet ihop med andra ungdomar sommaren 2024, på Sollidens kursgård!

Danskonfa

Danskonfa är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Örebro och Knut Säborgs dansstudio. Vi ses både i Längbro församlingshem och i dansstudion, där vi tränar dans under ledning av Maud Säborg.

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2024 åker vi på ett gemensamt, lite längre äventyr: En resa till Berlin.

Berg- och dalbanekonfa (ojämn vecka)

Konfirmation är en resa om livets upp- och nedgångar. Tillsammans upplever vi och samtalar om ljuset och mörkret – i historien och i våra liv – utifrån den kristna tron. Berg- och dalbanekonfa träffas i S:t Mikaels kyrka i Hjärsta på väster i Örebro.

Berg- och dalbanekonfa (jämn vecka)

Konfirmation är en resa om livets upp- och nedgångar. Tillsammans upplever vi och samtalar om ljuset och mörkret – i historien och i våra liv – utifrån den kristna tron. Berg- och dalbanekonfa träffas i S:t Mikaels kyrka i Hjärsta på väster i Örebro.

Estetkonfa

Välkommen som estetkonfirmand i S:t Nicolai kyrka i Örebro med start hösten 2023! Vi lär känna oss själva, Gud och varandra genom skapande och olika estetiska uttrycksformer. Vi åker på läger på Solliden och sommaren 2024 bär det av till Gotland – konstnärernas ö med sin spektakulära natur.

Turkoskonfa (på teckenspråk)

Svenska kyrkan har teckenspråkig verksamhet för både stora och små i Örebro – och erbjuder också teckenspråkig konfirmation. Konfirmandstart under hösten 2023.

Gamingkonfa

CS:GO, Overwatch, Minecraft och... Jesus?! Hur hänger det ihop? Nyfiken på svaret? Häng med årets grupp med Gaming-konfirmander! Gruppen träffas vissa lov och helger och åker på en resa till Berlin våren 2024. Gamingkonfa träffas i Olaus Petri kyrka på norr i Örebro. Begränsat antal platser.

Globalkonfa

Tanzania, New York, Filippinerna och Örebro ... Hur hör vi samman och vad skiljer oss åt? Vi är en del av ett mångkulturellt samhälle och en globaliserad värld. Vi påverkar klimatet – hur påverkar klimatet oss? Häng med i vår Global-konfagrupp och förändra världen. Vi ses en helg i månaden, åker på två läger och en resa till Berlin våren 2024. Globalkonfa träffas i Olaus Petri kyrka på norr i Örebro.