Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Frågor och svar om konfa

Här kan du få svar på några av de frågor som ofta ställs till oss om konfagrupper och konfirmation i Örebro.

Måste man vara döpt för att börja på konfan?

– Nej, du behöver inte vara döpt när du börjar. Däremot kommer du att erbjudas att bli döpt innan konfirmationsgudstjänsten. Det brukar ibland ske tillsammans med dina kompisar, men ibland vill man vara för sig själv och då kan man bli döpt ensam med prästen i kyrkan.

Måste man tro på Gud för att börja på konfan?

– Nej, det behöver man inte. Under konfatiden får du fundera mycket över vem Gud är, vem du själv är och hur allt hänger ihop. Kanske börjar du tro på Gud under konfatiden eller så får du ett intresse av att fundera vidare. Hur mycket eller lite du tror spelar ingen roll när konfan startar.

Konfa är inte som du tror. Hösten 2018 startar vi ca 10 konfagrupper med olika teman och inriktningar. Klicka på bilden för att kolla in alla grupper! Bild: Svenska kyrkan

Jag har hört att man får åka på läger?

– Ja, det får man. Varje konfagrupp innehåller minst fyra lägerdagar. Om man väljer sommarkonfirmation får man minst två veckors läger.

Hur anmäler jag mig?

Kolla in grupperna här på webben och fyll i webbformuläret för den grupp som du är intresserad av. Din anmälan skickas direkt till konfaledaren för den grupp du valt. Han eller hon kommer att ta kontakt med dig i god tid innan gruppen drar igång.

Om jag har fler frågor vart vänder jag mig då?

– Om du redan vet vilken grupp du är intresserad av, är det enklast att höra av sig direkt via mail eller telefon till den som är ledare för gruppen. Du hittar e–post och telefonnummer på den aktuella gruppens sida, strax ovanför anmälningsformuläret. Om du vill snacka om konfa på ett mer allmänt plan, kan du också höra av dig till den församling som du bor i. Var inte rädd för att fråga. Vi svarar gärna och ingen fråga är "onödig" eller "konstig".