Boka dop i Örebro

I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för dop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar.

Boka DOP PÅ WEBBEN – så här gör du!

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.
  • Syns inga tider i kalendern, beror det på att doptiderna redan är bokade.
  • Om du önskar att någon mer ska döpas eller vigas samma tid, gör klart webbokningen och komplettera den genom att ringa vår Informationsservice på tel. 019-15 45 00 (mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning och brudkrona.
  • Det kan även finnas möjlighet att hyra lokal för dopkalas. Detta anges under respektive doptid i kalendern. Syns ingen lokal, beror det på att ingen lokal finns tillgänglig ihop med denna doptid.
  • När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.
  • Den präst som ska döpa kommer att ta kontakt och ni bestämmer tillsammans tid och plats för ett dopsamtal.

Har du frågor kontakta Informationsservice

Vardagar kl 9–17 (mån–tor), 9–16 (fre)
orebro.bokning@svenskakyrkan.se

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR

dop

I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. För en förälder kan dopet också vara ett tecken på tacksamhet – tänk att ha fått bli förälder till ett litet mirakel. Men det går precis lika bra att döpas som större barn eller ännu längre fram i livet. Den som konfirmeras ska vara döpt – därför döps många tonåringar under konfirmandtiden.

Drop in-dop

Varje år brukar minst någon av  våra församlingar arrangera drop in-dop. Vi vet att en del människor bär på en längtan efter dopet, men av en eller annan anledning har dopet ändå inte blivit av. Då kan en sådan här dag vara en öppning, en möjlighet. Om du undrar när vi har drop in-dop på gång nästa gång, titta här på sidan eller kontakta Informationsservice på tfn 019-15 45 00.

Bilden visar ett barn i en bergochdalbana.
Så vad är ett dop? Vi kallar det ett åkband för hela livet. Att födas är att kliva på livets berg- och dalbana med både glädje och utmaningar.

Dop och medlemskap

Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem. Som Svenska kyrkan ser det, gäller ett kristet dop för alltid. Föräldrar som vill avvakta med dop, kan ändå anmäla att barnet ska tillhöra Svenska kyrkan.

Hur går det till?

En del associerar dop med stora släktsammankomster. Och visst kan man bjuda in till en stor dopfest om man vill – vi har ofta bra lokaler i anslutning till kyrkan. Men här finns verkligen inga måsten. Ett dop kan lika gärna vara litet och intimt och dopklänningar finns att låna i våra kyrkor och församlingar – klicka på aktuell kyrka längre ner på sidan, så kan du läsa mer om kyrkan och se dopklänningarna.

Vill du veta mer om dopet?

På Svenska kyrkans nationella del av webben hittar du de här artiklarna om Dopets betydelse och Vanliga frågor om dopet.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Har du småbarn och är hemma på dagarna? Kom till våra öppna förskolor i Örebro! Här finns samvaro, fika, leksaker och massor av möjlighet till lek och samtal.

Öppen förskola

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!