Foto: Magnus Aronson /Ikon

Boka dop i Örebro

I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för dop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar.

Boka DOP PÅ WEBBEN – så här gör du!

 • Välj kyrka och/eller datum för dop och få upp lediga tider i kalendern. Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.

  Obs! Syns inga tider i kalendern, beror det på att doptiderna redan är bokade. 
 • Det kan även finnas möjlighet att hyra lokal för dopkalas. Detta anges under respektive doptid i kalendern.

  Obs! Syns ingen lokal, beror det på att ingen lokal finns tillgänglig ihop med denna doptid.
 • Om du önskar att någon mer ska döpas eller vigas samma tid, gör klart webbokningen och komplettera den genom att ringa vår Informationsservice på tel. 019-15 45 00 (mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .
 • Det finns möjlighet att låna dopklänning och brudkrona.
 • När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse
 • Den präst som ska döpa kommer att ta kontakt och ni bestämmer tillsammans tid och plats för ett dopsamtal. 
 •  

Har du frågor kontakta Informationsservice

Telefon 
019-15 45 00
Vardagar kl 9–17 (mån–tor), 9–16 (fre)
E-post
orebro.bokning@svenskakyrkan.se

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR

Dop

I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. För en förälder kan dopet också vara ett tecken på tacksamhet – tänk att ha fått bli förälder till ett litet mirakel. Men det går precis lika bra att döpas som större barn eller ännu längre fram i livet. Den som konfirmeras ska vara döpt – därför döps många tonåringar under konfirmandtiden.

Drop in-dop

Varje år brukar minst någon av  våra församlingar arrangera drop in-dop. Vi vet att en del människor bär på en längtan efter dopet, men av en eller annan anledning har dopet ändå inte blivit av. Då kan en sådan här dag vara en öppning, en möjlighet. Om du undrar när vi har drop in-dop på gång nästa gång, titta här på sidan eller kontakta Informationsservice på tfn 019-15 45 00.

Bilden visar ett barn i en bergochdalbana.
Så vad är ett dop? Vi kallar det ett åkband för hela livet. Att födas är att kliva på livets berg- och dalbana med både glädje och utmaningar.

Dop och medlemskap

Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem. Som Svenska kyrkan ser det, gäller ett kristet dop för alltid. Föräldrar som vill avvakta med dop, kan ändå anmäla att barnet ska tillhöra Svenska kyrkan.

Hur går det till?

En del associerar dop med stora släktsammankomster. Och visst kan man bjuda in till en stor dopfest om man vill – vi har ofta bra lokaler i anslutning till kyrkan. Men här finns verkligen inga måsten. Ett dop kan lika gärna vara litet och intimt och dopklänningar/dopdräkter finns att låna i våra kyrkor och församlingar – klicka på aktuell kyrka längre ner på sidan, så kan du läsa mer om kyrkan och se dopdräkterna.

Vill du veta mer om dopet?

På Svenska kyrkans nationella del av webben hittar du de här artiklarna om Dopets betydelse och Vanliga frågor om dopet.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Adolfsbergs kyrka

Varmt välkommen till Adolfsbergs kyrka – din kyrka på söder i Örebro. Kyrkan är en typisk 70-tals-funkiskyrka och har 270 sittplatser. Kika gärna runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Almby kyrka

I den medeltida Almby kyrka i sydöstra delen av Örebro hålls varje vecka gudstjänster, konserter, begravningar, dop och vigslar. På denna sida hittar du information om kyrkorummet, öppettider och praktisk information kring gudstjänster.

Edsbergs kyrka

Edsbergs kyrka

Varmt välkommen till Edsbergs kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den byggdes på medeltiden. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ekers kyrka

Varmt välkommen till Ekers kyrka. Kyrkan ligger några kilometer nordväst om Mellringe utanför Örebro, den byggdes på 1100-talet och har 40 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Hackvads kyrka

Hackvads kyrka

Varmt välkommen till Hackvads kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den är ursprungligen från medeltiden och har genomgått två stora ombyggnationer. Kyrkan har 200 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Kräcklinge kyrka

Kräcklinge kyrka

Varmt välkommen till Kräcklinge kyrka. Kyrkan ligger sydväst om Örebro i Lekebergs kommun, den byggdes på medeltiden och har 350 sittplatser.

Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och har 300 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Mosjö kyrka

Mosjö kyrka

Varmt välkommen till Mosjö kyrka. Kyrkan ligger i södra delen av Örebro, den byggdes på medeltiden och har 200 sittplatser.

Olaus Petri kyrka

Välkommen till Olaus Petri kyrka på norr i Örebro, mitt i ett dagaktivt område. Du är alltid välkommen att komma in, sitta ner en stund och tända ett ljus. Olaus Petri kyrka är byggd 1912 och har 330 sittplatser. Titta runt i kyrkan på 360-bilden längre ner på sidan.

S:t Mikaels kyrka i Örebro

Varmt välkommen till S:t Mikaels kyrka som ligger på Väster i Örebro. Kyrkan byggdes under åren 1982–1983 och har 250 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Bilden visar S:t Nicolai kyrka och rörelse på stan. Konfirmander är på festen "Inte som du tror".

S:t Nicolai kyrka

Varmt välkommen till S:t Nicolai kyrka, en citykyrka i centrala Örebro. Kyrkan byggdes på 1200-talet och har 352 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Varje år besöker närmare 1000 personer sommaröppna Tångeråsa kyrka. 2015 håller kyrkan och caféet i Tångeråsagården öppet varje dag kl. 13-17 vecka 28-30.

Tångeråsa kyrka

Varmt välkommen till Tångeråsa kyrka. Kyrkan ligger inbäddad i en skogsglänta sydväst om Örebro, den byggdes i slutet av 1200-talet och är en av Sveriges äldsta träkyrkor. Tångeråsa kyrka har 150 sittplatser.

Täby kyrka

Täby kyrka

Varmt välkommen till Täby kyrka. Kyrkan är från tidig medeltid, sakristian nyuppfördes på 1660-talet och det rejäla tornet är från 1700-talets slut. Kyrkan renoverades 1953 och har 100 sittplatser.

Öppen förskola

Har du småbarn och är hemma på dagarna? Kom till våra öppna förskolor i Örebro! Här finns samvaro, fika, leksaker och massor av möjlighet till lek och samtal.

Babycafé

Här hittar du caféträffar för de allra minsta. Församlingarna i Örebro arrangerar regelbundet babycaféer för dig och ditt spädbarn.

Bild på babysång

Babysång

Babysång är för små barn och deras föräldrar. Här sjunger vi enkla sånger och upplever musik tillsammans. Du hittar babysång och -rytmik på Svenska kyrkans öppna förskolor i Örebro.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!