Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Föreläsningar och kurser i Olaus Petri

Samtala tillsammans om din tro! Här hittar du kurser, föreläsningar och bibelstudiegrupper i Olaus Petri församling.

Paulus – omstridd och älskad

Välkommen till en ny omgång av studie- och samtalskvällar i Olaus Petri. Torsdagar kl. 19–20. Om du vill kan du inleda kvällen med att fira mässa i Olaus Petri kyrka kl. 18.00. Terminsstart 6 oktober.

Ett blankt rött äpple ligger på toppen av en hög med böcker

OP akademi – föreläsningar från kyrkligt relevanta forskningsfält

OP akademi erbjuder föreläsningar några kvällar per termin. Forskare och sakkunniga bjuds in för att dela med sig av sin kunskap inom kyrkligt relevanta ämnesområden.

Bibelstudier på eftermiddagstid på Laurentiusgården

Öppna bibelstudier jämna fredagar kl 16.00. Vi träffas i hobbyrummet på Laurentiusgården, Norrbackavägen 1. Terminsstart 26 augusti.

Kyrkvandringar i Olaus Petri

Grupper i alla åldrar, från förskola till seniorer är välkomna till kyrkvandringar i Olaus Petri kyrka, Örebro.

Föreläsningar och kurser

Svenska kyrkan Örebro pastorat har ett stort och brett utbud av studiecirklar, kurser och föreläsningar. Här kan du kolla in allt som är på gång just nu.

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling