Other languages with Google Translate

Diakonalt stöd och gemenskap i Almby

Befinner du dig i en svår situation eller behöver stöd? Här kan du läsa om den hjälp du kan få i Almby församling. Vi gör hembesök och finns för dig som behöver prata med någon. Välkommen!

Vi i Almby församling kan hjälpa dig med:

• Själavård: Samtal som ger dig stöd och hjälp i ditt andliga liv, oavsett vilken livssituationer du befinner dig i.
  • Andlig vägledning: Hjälp för den som söker vägledning i sin kristna tro.
  • Hembesök
  • Fondmedel: Till dig som befinner dig i ekonomisk kris. Vi kan hjälpa dig ansöka om fondmedel.

Vi anordnar också andra aktiviteter med gemenskap:

• Öppet hus i Den gode herdens kapell, Brickebacken: Andakt, fika och gemenskap. Tisdagar kl 10-12.
  • Besök vid äldreboenden: Vi besöker olika boenden i området.
  • Öppen kyrka för alla åldrar i Den gode herdens kapell, Brickebacken: Andakt, fika, pyssel och gemenskap. Torsdagar 15.30-17.30.
  • Café Alma i Almby församlingshem, Almbyvägen 4: Caféträff med kaffe/fikabröd. Varannan gång kommer en inbjuden gäst och föreläser, sjunger eller berättar om något ämne. Torsdagar kl 14-15.30.

I församlingen finns också samtalsgrupper om tro och liv, sommarläger, kyrkluncher och församlingsaftnar. Våra präster och diakoner finns också på Universitetskyrkan vid Örebro universitet och vid Sankta Katarina studentboende.

Håll utkik i vår församlingskalender här på webben för att se vad som är på gång eller ring vår församlingsexpedition 019-15 46 77 så kan vi berätta mer. Välkommen!

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook

Församlingens kyrkor: