Diakoni i Mikael

Finns något som tynger dig? Eller känner du en längtan efter att få göra någon annan glad? Då är du välkommen till oss i Mikaels församling. Att kontakta vår diakon eller någon av våra präster är ett bra första steg för dig som söker stöd eller vill engagera dig ideellt. Välkommen!

Diakoni är att ha omsorg om varandra. Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Till det behövs många händer, fötter, öron och röster. Tillsammans i församlingen kan vi göra skillnad för någon, till exempel bidra med: 

  • Gemenskap: Alla våra grupper har alltid plats för minst en person till! Kanske är det dig vi väntar på? Läs mer om våra vuxengrupper och vuxenkörer.  
  • Samtal som stöd: Att samtala med en diakon eller präst är gratis. Vi har oftast möjlighet att boka tid inom några dagar. Vi träffas i kyrkan eller hemma hos dig, vid så kallat hembesök. Vid själavård pratar vi om livet, om relationer eller om Gud – det är upp till dig. Vi har tystnadsplikt.
  • Leva vidare-stöd: Vi deltar i Örebro pastorats stöd till dig som mist en nära vän eller anhörig. Vi träffas i grupp och samtalar om hur livet kan vara efter en nära persons död. 
  • Finskspråkig själavård: Samtal med präst, eller hembesök av vår väntjänstgrupp. En del av Svenska kyrkans 
      finskspråkiga verksamhet.
  • Ideellt engagemang lokalt: Idag finns möjlighet att förbereda kyrkkaffe, köra kyrkbil, vara gudstjänstvärd och att hjälpa till med olika punktinsatser. Har du tid och lust över? Hör av dig! 

Du kan också skänka en gåva till Diakoni i Mikael. Pengarna går till människor i ekonomiskt utsatta situationer i Mikaels församling. 
Du kan antingen Swisha till 123 281 7013 skriv Diakoni i Mikael i meddelandet
eller sätt in pengarna på pg 640 09 66-5

  •  Ideellt engagemang globalt: Du kan stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att baka till vår brödförsäljning, sälja fika på loppis, engagera sig i internationella gruppen eller genom att själv skänka pengar. Har du andra idéer? Hör av dig!

Mikaels församling

Mikaels församling
Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
703 58 Örebro
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:

Informationsservice: 019-15 45 00
(Öppet mellan kl. 9–16 varje helgfri vardag. Lunchstängt kl. 12–13).

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Anne-Marie Östberg 019-15 47 42
Ulrika Sövig, 019-15 47 47

Församlingens kyrka:
S:t Mikaels kyrka

Kyrkan är öppen:
Under sommaren är kyrkan säkrast öppen under våra gudstjänsttider.
Onsdagar 8.30 Morgonbön
Torsdagar 18.30 Veckomässa
Söndagar 10.00 Gudstjänst