Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Diakoni i Mikael

Finns något som tynger dig? Eller känner du en längtan efter att få göra någon annan glad? Då är du välkommen till oss i Mikaels församling. Att kontakta någon av våra diakoner är ett bra första steg för dig som söker stöd eller vill engagera dig ideellt. Välkommen!

Diakoni är att ha omsorg om varandra. Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Till det behövs många händer, fötter, öron och röster. Tillsammans i församlingen kan vi göra skillnad för någon, till exempel bidra med:

• Gemenskap: Alla våra grupper har alltid plats för minst en person till! Kanske är det dig vi väntar på? Läs mer om våra vuxengrupper och vuxenkörer.
  • Samtal som stöd: Att samtala med en diakon eller präst är gratis. Vi har oftast möjlighet att boka tid inom några dagar. Vi träffas i kyrkan eller hemma hos dig, vid så kallat hembesök. Vid själavård pratar vi om livet, om relationer eller om Gud – det är upp till dig. Vi har tystnadsplikt.
  • Leva vidare-stöd: För dig som mist en nära vän eller anhörig. Vi träffas i grupp eller enskilt och samtalar om hur livet kan vara efter en nära persons död.
  • Finskspråkig själavård: Samtal med diakon eller präst, eller hembesök av vår väntjänstgrupp. En del av Svenska kyrkans finskspråkiga verksamhet.
  • Ideellt engagemang lokalt: Idag finns möjlighet att förbereda kyrkkaffe, köra kyrkbil, vara gudstjänstvärd och att hjälpa till med olika punktinsatser. På sikt vill vi bygga upp en besöksgrupp som besöker ensamma personer i hemmet. Har du tid och lust över? Hör av dig till oss diakoner.

Du kan också skänka en gåva till Mikaelsfrämjarna. Pengarna går till ekonomiskt utsatta människor i Mikaels församling.

•  Ideellt engagemang globalt: Du kan stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att baka till vår brödförsäljning, sälja fika på loppis, engagera sig i internationella gruppen eller genom att själv skänka pengar. Har du andra idéer? Hör av dig!
Raad Lazo

Diakon, Mikaels församling, Örebro pastorat

Direkt: 019-154755

Kajsa Olofsson