Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Diakoni i Mikael

Finns något som tynger dig? Eller känner du en längtan efter att få göra någon annan glad? Då är du välkommen till oss i Mikaels församling. Att kontakta någon av våra diakoner är ett bra första steg för dig som söker stöd eller vill engagera dig ideellt. Välkommen!

Diakoni är att ha omsorg om varandra. Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Till det behövs många händer, fötter, öron och röster. Tillsammans i församlingen kan vi göra skillnad för någon, till exempel bidra med: 

  • Gemenskap: Alla våra grupper har alltid plats för minst en person till! Kanske är det dig vi väntar på? Läs mer om våra vuxengrupper och vuxenkörer.  
  • Samtal som stöd: Att samtala med en diakon eller präst är gratis. Vi har oftast möjlighet att boka tid inom några dagar. Vi träffas i kyrkan eller hemma hos dig, vid så kallat hembesök. Vid själavård pratar vi om livet, om relationer eller om Gud – det är upp till dig. Vi har tystnadsplikt.
  • Leva vidare-stöd: För dig som mist en nära vän eller anhörig. Vi träffas i grupp eller enskilt och samtalar om hur livet kan vara efter en nära persons död. 
  • Finskspråkig själavård: Samtal med diakon eller präst, eller hembesök av vår väntjänstgrupp. En del av Svenska kyrkans finskspråkiga verksamhet.
  • Ideellt engagemang lokalt: Idag finns möjlighet att förbereda kyrkkaffe, köra kyrkbil, vara gudstjänstvärd och att hjälpa till med olika punktinsatser. På sikt vill vi bygga upp en besöksgrupp som besöker ensamma personer i hemmet. Har du tid och lust över? Hör av dig till oss diakoner.

Du kan också skänka en gåva till Mikaelsfrämjarna. Pengarna går till ekonomiskt utsatta människor i Mikaels församling. 

  •  Ideellt engagemang globalt: Du kan stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att baka till vår brödförsäljning, sälja fika på loppis, engagera sig i internationella gruppen eller genom att själv skänka pengar. Har du andra idéer? Hör av dig!
Kajsa Olofsson

Kajsa Olofsson

Svenska kyrkan i Örebro

Diakon, Mikaels församling, Örebro pastorat

Mikaels församling

Mikaels församling
Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
703 58 Örebro
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16) 
Telefon: 019-15 45 00 

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Ulrika Sövig, 019-15 47 47
Anne-Marie Östberg, 019-15 47 42

Församlingens kyrka:
S:t Mikaels kyrka
Kyrkan är öppen:
Tisdag och torsdag kl 8.15 -15.00
Onsdag kl 12.00 - 15.00 
Fredag kl 8.15 -13.00
och under följande gudstjänsttider:
Onsdag 8.30 Morgonbön
Torsdag 18.30 Stilla mässa
Sönd 10.00 Gudstjänst