Kyrkokören Dal Segno i Edsberg

Kyrkokören Dal Segno är Edsbergs församlings vuxenkör. Vi är en bred kör både när det gäller ålder och toner! Vi vill bli ännu mer omfångsrika i toner och ålder. Du är välkommen att hjälpa oss att bredda det registret. Vi återkommer om tid för höstterminsstart 2020.

Vi övar varje tisdag mellan kl: 19.00-21.00 i Edsbergs församlingshem

Det som är roligt med att sjunga i kör är att vi skapar något tillsammans. Vi stämmer in i varandras olika toner och skapar ljuv sång och det skapar en gemenskap som är väldigt speciell, så speciell att den sprider sig till andra som delar sången genom att lyssna. När du är en del av en kör så skapar du något utöver din egen röst. Det blir större och mer klangfyllt.

Dal Segno är en blandad kör. Vi är ett härligt gäng av damer och herrar, unga och gamla. Vår repertoar är minst lika blandad. Vi sjunger allt från Mozart till Gärdestad.

Vid våra träffar brukar vi dricka kaffe tillsammans.

Del Segno sjunger i gudstjänster i våra fyra kyrkor och medverkar vid t ex Första Advent, Påskdagen, Tacksägelsedagen och Allhelgonahelgen.

Vi sjunger också vid andra tillfällen så som Jul- och vårallsången samt Valborgsmässoafton. Det händer också att vi sjunger vid andra tillfällen som tillkommer under året.

Vi hoppas att du vill bli en del av vår sångargemenskap och sprida glädje i församlingens gudstjänster och kyrkor.

Under våren 2020 har församlingens körverksamhet haft ett uppehåll på grund av Corona, ingen vet hur det ser ut efter sommaren men vi hoppas på att få starta snart igen. Vi återkommer med mer information om nystart när vi vet mer. Håll utkik här och på församlingens facebooksida, vi uppdaterar efter hand.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta Helena Larsson, Kantor och körledare, 0582-821 83.

Helena Larsson

Musik, Kantor, Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar, Örebro pastorat

Vuxenkörer i Örebro

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar