Hyra lokal i Almby

Almby församlingshem ligger intill Almby kyrka i sydöstra Örebro. I församlingshemmet finns två lokaler för uthyrning: Lilla salen och Stora salen. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Almby församlingshem ligger på Almbyvägen 4 i bostadsområdet Almby, nära både Örebro universitet och Örebro centrum. Vi har stora salen och lilla salen för uthyrning.

Du måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få hyra våra lokaler.

Lokalerna kan hyras kl 08-23, därefter finns tid för städning.

Bokning

Minnesstund Stora salen Almby församlingshem

Vill du hyra lokal i samband med bokning av dop eller bröllop så kan du göra det direkt här på webben.

Har du frågor som rör hyra lokal i samband med begravning så ringer du vår Informationsservice på 019-15 45 00.

Vill du hyra för privata sammankomster eller för företag och föreningar så kontaktar du Almby församlingsexpedition på 019-15 46 77 eller almby.forsamling@svenskakyrkan.se

Stora salen

Stora salen rymmer ca 100 personer i dukad sittning. Lokalen är grundmöblerad med ca 36 platser. Extrabord och extrastolar finns att ställa fram för stora sällskap.

För närvarande under pågående coronapandemi max 50 personer i församlingshemmet, fördelat på 35 pers i stora salen och 15 pers i lilla salen.

Stora och lilla salen kan hyras ut samtidigt till två olika sällskap som då delar kök. Köket är utrustat med spis, ugn, kylskåp, kaffebryggare och stor diskmaskin. Porslin, glas, uppläggningsfat, vaser m.m. finns att tillgå.

Se dig omkring: Stora salen i 360 grader

Lilla salen

Lilla salen rymmer ca 25 personer. Lokalen är grundmöblerad.

Se dig omkring: Lilla salen i 360 grader

KOSTNADER OCH BETALNING

• När du hyr halvdag har du tillgång till lokalen 5 timmar. När du hyr heldag har du tillgång till lokalen kl 8-23. Därefter finns tid för städning och iordningställande.
  • Dopkalas och bröllopsfest bokas vanligen heldag. Minnesstund  bokas halvdag 5 timmar.
  • Utöver kostnaden för lokalen tillkommer 10 kr/person över 18 år, avseende kostnad för kök, porslin m.m. Gäller ej om församlingen anlitas för catering.
  • Vi skickar faktura på kostnaden efter hyrestillfället.
  • Mer information om vad som gäller vid uthyrning finns att läsa i foldernInformation och regler vid uthyrning av Almby församlingshem

Hyreskostnad 2020

Hyra av köksutrustning:
10 kr/person (18 år eller äldre)

Hyra vid dopkalas och minnesstund:
Lilla salen 400 kr
Stora salen 800 kr

Hyra vid övriga sammankomster:
Lilla salen 500 kr (halvdag), 800 kr (heldag)
Stora salen 1700 kr (halvdag), 2500 kr (heldag)
Ideella föreningar får hyresrabatt.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook