Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Ideell medarbetare i Olaus Petri

Den ideella medarbetaren är en viktig resurs i olika verksamheter och ger av sin tid till sina medmänniskor. I Olaus Petri har vi flera olika ideella grupper med skiftande uppgifter. Här kan du hitta en som passar dig. Du kan också komma med förslag på vad du skulle vilja göra!

Ideell medarbetare i Olaus Petri

Den ideella medarbetaren är en viktig resurs i olika verksamheter och ger av sin tid till sina medmänniskor.

Diakonigruppen
är en grupp för den som vill engagera sig socialt för andra. Man kan hjälpa till i samband med andakter på äldreboenden, göra hembesök, gå på promenad eller samtala med boende på serviceboenden.
Gruppen träffas för planering och egen uppbyggelse 1 gång/månad.
Kontaktpersoner: Annika Bertilsson (019-15 46 76) och Lisbet Kjellin (019-15 46 81)

Gudstjänstmedverkande
är alla de som gör särskild tjänst i gudstjänsterna. Några läser söndagens texter eller förbereder och leder kyrkans förbön. Andra är kyrkvärdar och delar ut psalmböcker, hälsar välkommen och tar upp kollekt m.m. Ytterligare några är ministranter och leder processionen genom att bära kors och ljus samt bär fram nattvardsgåvorna.
Gruppen träffas vid 4 tillfällen/år för att planera.
Kontaktperson: Björn Helgesson (019-15 46 86)

Kaffegruppen
ansvarar för söndagens kyrkkaffen under terminerna. Några ordnar kaffet vid torsdagsträffarna. Två-tre personer hjälps åt vid varje tillfälle.
Gruppen träffas 3-4 gånger/år för att lägga upp schema.
Kontaktperson: Mona Bodin (019-15 46 75)

Söndagsskoleledare
är de som samlar de yngre barnen under gudstjänsttid för att ge dem en gudstjänst på sin egen nivå. Man arbetar två och två med att berätta, sjunga, be och pyssla.
Gruppen träffas 3-4 gånger/år för att planera och kläcka idéer.
Kontaktperson: Ann-Christin Rundh (019-15 46 68)

Ungdomsledargruppen
passar för dig som är konfirmerad och vill bli medhjälpare för konfirmander. Du får utbildning genom att gå en kurs. Konfirmandsamlingarna är under helger och lov.
Kontaktperson: Oskar Lundberg (019-15 46 67)

Sjukhuskyrkan USÖ
har en grupp ideella som hjälper till vid gudstjänsterna. Tre till fyra personer vid varje tillfälle. De som deltar här får speciell utbildning av sjukhuskyrkans personal.
Hela gruppen träffas 2 ggr/år för gemenskap och uppbyggelse.
Kontaktpersoner: Elisabeth Dahl (019-602 27 61) och Maria Consales (019-602 24 40)

Övriga uppdrag
kan vara att ansvara för bibelstudier, vara samtalsledare under studiekvällar, hjälpa till vid konserter i kyrkan m.m. Det finns också utrymme för egna initiativ.

Övergripande kontaktpersoner för det ideella arbetet i församlingen är Peter Forsberg, präst och Annika Bertilsson, diakon, se nedan!

Peter Forsberg

Komminister, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Annika Bertilsson

Diakoni, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Mer om Annika Bertilsson

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling