En kvinna sitter avslappnad i solen på en brygga, med kursgården Solliden i bakgrunden.
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Retreat och pilgrim

Längtar du efter vila och stillhet? Här kan du läsa mer om våra retreater, spa för själen, återhämtningsdagar, pilgrimsvandringar, meditation och heliga danser i Örebro. Under vår och försommar finns också flera möjligheter att gå med på pilgrimsvandringar.

Behöver du andrum? Församlingarna i Örebro pastorat arrangerar retreater både för dig som är nyfiken förstagångsdeltagare och för dig som varit på många retreater. En del av våra retreater bereder rum för skapande och meditationsövningar, andra bygger på klostrens tidegärdstradition. De flesta av våra retreater hålls på vår kurs- och konferensgård Solliden vid sjön Långens norra strand.

Här kan du ladda ned en folder med lista över alla retreater på Solliden 2022 (pdf).

Men det finns fler sätt att hitta lugnet. Dit hör t.ex. spa för själen, återhämtningsdagar/stilla dagar, meditation, endagsretreater, pilgrimsvandringar m.m. Kolla in utbudet och tveka inte att ta kontakt med ansvarig ledare om du är nyfiken eller har frågor.

Kom och var med i OP! – Mötesplatser, gudstjänster och grupper hösten 2022

Välkommen till vårens grupper och träffar! Ta en titt på vad vi erbjuder här i Olaus Petri. Här finns något för alla, både för kropp och själ!

Heliga danser i Olaus Petri församling

Heliga danser i Olaus Petri. 6 onsdagar under hösten kl.18.00–19.30. Terminsstart 21/9 2022.

En kvinna lutar sig mot ett grönskande träd, i bakgrunden syns kursgården Solliden.

Retreater med Olaus Petri församling

Retreat är en chans att för några dagar leva i en avskildhet och stillhet som ger livet nytt djup. Retreatens form skapar utrymme för andlig närvaro.

pilgrim

Pilgrimsgrupp i Den gode herdens kapell

Välkommen till en grupp i Almby församling för dig som tycker om att diskutera kristen tro och liv och att pilgrimsvandra i gemenskap med andra!

Retreat med Almby församling 9-11/9

Välkommen till retreat med Almby församling på kursgården Solliden, strax norr om Örebro.

Retreat, pilgrim och heliga danser i Olaus Petri

Under den här rubriken lägger vi upp heliga danser, retreater, pilgrimsvandringar, meditationsdagar och andra tillvällen till andlig växt.

Pilgrim i Olaus Petri församling

Pilgrimsvandringar med Olaus Petri församling

Bilden visar två personer med ryggsäckar som är ute och går.

Upplev påskens sorg och glädje under egen vandring – så gör du!

Upplev påsken under två vandringar som du genomför på egen hand, när det passar dig – en i Karlslund och en i Sommarro. Här kan du ladda ner kartorna, som rymmer förslag på stopp och några ord på vägen.

Andlig vägledningsgrupp i Almby

"Varifrån kommer du och vart är du på väg?" Gruppen i andlig vägledning träffas en torsdag i månaden i Almby församlingshem, Örebro.