Bilden föreställer nattvardsoblater.

Gudstjänster i S:t Nicolai kyrka

Här kan du läsa mer om gudstjänsterna, andakterna, veckomässorna och musiken i S:t Nicolai kyrka.

Information om gudstjänsterna med anledning av Coronapademin

Med anledning av den nya 8 personersgränsen, kommer Svenska kyrkan i Örebro att erbjuda en kort, digital gudstjänst från en kyrka i pastoratet alla söndagar i advent samt på julafton. Gudstjänsten på första advent (29/11) kommer från S:t Nicolai kyrka med församlingsherde Anders Lennartsson, kyrkoherde Ewa Selin, kyrkomusiker Karl Magnus Jansson och sopransolisten Anna Wikblom. Du kan delta i gudstjänsterna både via sociala medier och på webben svenskakyrkan.se/orebro.

S:t Nicolai kyrka är ÖPPEN

Kyrkan är fortsatt öppen tisdag, torsdag och fredag kl. 9-17,  onsdag kl. 8.00-17, lördag och söndag 10-17 för enskild andakt och möjlighet att tända ljus. Det går även bra att tända ljus utanför kyrkan vid minnesplatsen. Om du vill kan du köpa ett ljus inne i kyrkan för att tända ute. Det du swishar för ljusen går direkt till Act Svenska kyrkan.

ÖVRIGA GUDSTJÄNSTER OCH KONSERTER

På grund av restriktionerna så är alla gudstjänster och konserter inställda resterande del av höstterminen. Vi fortsätter dock med morgonbön: tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 9 och onsdagar kl. 8. Här kan upp till 8 personer samlas och be tillsammans.

Vill du be med oss? Digital bönegrupp på zoom – kontakta prästen Marie-Anne.Gustafson@svenskakyrkan.se, eller 019-15 46 10 .

Medarbetarna i Nikolai församling finns tillgängliga för samtal, du är välkommen att ta kontakt via e-post eller telefon. Länk till medarbetarna i Nikolai församling.

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: