Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Gravplats

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder gravplatser i flera natur- och kulturmiljöer inom Örebro pastorat. Eftersom en gravsättning är definitiv bör den vara väl genomtänkt. Ring oss på telefon 019-15 45 60 om du är osäker, har frågor eller vill ha hjälp. Du hittar alternativen här.

Kyrkogårdsförvaltningen tar hand om och sköter gravplatser i flera olika natur- och kulturmiljöer inom Örebro pastorat. Från den stora Norra kyrkogården till den lilla församlingskyrkogården i Tångeråsa. Vi visar dig tänkbara alternativ på vald kyrkogård och informerar om de regler som finns för olika gravfält.

• Kist- och urngravar finns på alla våra kyrkogårdar.
  • Minneslund finns på alla våra kyrkogårdar.
  • Askgravplatser finns på Norra, Längbro, Almby, Edsberg, Hackvad, Kräcklinge och Tångeråsa kyrkogårdar.
  • Askgravlund finns på Norra, Almby och Olaus Petri kyrkogårdar.

Här under kan du läsa mer om olika gravplatser.

gravrätt på 25 år för kist-, urn- och askgravplatser

Kist-, urn- och askgravplatser upplåts med en gravrätt på 25 år till en gravrättsinnehavare. En gravplats kan förlängas så länge som gravplatsen har en ansvarig gravrättsinnehavare. Gravrätten kan om så önskas återlämnas till kyrkogårdsförvaltningen före upplåtelsetidens utgång.

GravrättsinNehavarens frihet och ansvar

Som gravrättsinnehavare har du stor frihet att utforma gravplatsen med gravvård och övrig utsmyckning (dock inom ramen för våra gravplatsbestämmelser). Bestämmelserna är nödvändiga för att vi ska kunna bevara en god gravkultur. Gravrättsinnehavaren ansvarar för att graven vårdas och har rätt att bestämma om ny gravsättning på gravplatsen.

Kyrkogårdsförvaltningen

Adress:
Storgatan 27A,  703 63, Örebro
Öppettider:
Mån-Fre kl. 9-12 och 13.00-14.30
Telefon: 019-15 45 60, övriga tider hänvisas till informationsservice, telefon 019-15 45 00
E-post: orebro.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Krematoriet, Mäster Olofs kapell, Befrielsens kapell, Hoppets kapell och Stillhetens kapell
Adress: Kyrkogårdsvägen 4

Kyrkogårdschef
Torleif Örn, 019-15 45 68

Arbetsledare